ΣΚΑΝΔΑΛΟ -Ομόλογα αξίας 50δις. υπέρ «νταβατζήδων» στην Αλβανία!

 

Την ρίζα της υπονόμευσης της Ελληνικής οικονομίας από την εποχή του Σημίτη (και φυσικά πολύ πιο πριν), αγγίζει το μέγα σκάνδαλο-απάτη που είδε το φως της δημοσιότητας (και αφορά τον Λογιστικό Έλεγχο Χρέους), για 50 δισ. δραχμές που πήγαν σε διετές ομόλογο με επιτόκιο 18% με την αιτιολογία την ανάπτυξη της Αλβανίας…!

Η σύνθεση της εγκληματικής ομάδας που πρωταγωνίστησε στο πρωτοφανές αυτό σκάνδαλο είναι: πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, – υπουργός Εθνικής Οικονομίας  Γ. Παπαντωνίου, υφυπουργός Χ. Πάχτας – υπουργός Οικονομικών ο Γ. Παπαντωνίου, υφυπουργός  Ν. Χριστοδουλάκης -υπουργός Εξωτερικών Θ. Πάγκαλος – υπουργός Εθνικής Άμυνας  Α. Τσοχατζόπουλος.

Και φθάνουμε στην ουσία της υπόθεσης:

Σύμφωνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της 01.04.1997, σελ. 1 & 17:

«Ειδικό αφορολόγητο ομόλογο υψηλής απόδοσης προκειμένου να συγκεντρωθούν κεφάλαια τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την οικονομική ενίσχυση της Αλβανίας θα εκδώσει το υπουργείο Οικονομικών. Το νέο διετές ομόλογο θα έχει επιτόκιο 18% καθαρό και αφορολόγητο, σταθερό για τη διετία. Το συνολικό ποσό της έκδοσης θα περιορισθεί στα 50 δισ. δρχ. ώστε να μην υπάρξει μεγάλη επιβάρυνση του δημοσίου χρέους.»

Και ρωτάμε απευθυνόμενοι στην Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου:

Ως γνωστόν την συγκεκριμένη περίοδο (1997),  ο Σημίτης δεν είχε ούτε σάλιο στα ταμεία του για να δώσει οικονομική βοήθεια όχι στην Αλβανία, αλλά ούτε στους Έλληνες. Από πού θα εύρισκε τα 68 δισ. δραχμές για να εξοφλήσει σε δύο χρόνια το ομόλογο; Μα φυσικά με νέα δάνεια!

Επομένως: -Ποιοι αγόρασαν τα τοκογλυφικά αυτά ομόλογα, τσεπώνοντας αποδόσεις επιτοκίων της τάξης του 18%;

-Το προνομιακό επιτόκιο πόσο υψηλότερο ήταν από το -τότε- τρέχον;

-Χρησιμοποιήθηκαν τα χρήματα από τους δικαιούχους για την εκτέλεση αναπτυξιακών έργων στην Αλβανία ή πήγαν απ’ ευθείας στο Χρηματιστήριο;

-Ποιων ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ τα έργα στην Αλβανία χρηματοδότησε το συγκεκριμένο αυτό ομόλογο;

-Ποιοι πολιτικοί εγκληματίες λαδώθηκαν και με πόσα, για να εγκρίνουν και να προωθήσουν την πρωτοφανή αυτή απάτη εις βάρος του Δημοσίου και του Ελληνικού λαού;

-Ποιος ή ποιοι ήταν ο «κολλητός νταβατζής/ες» δανειστής/ες που καρπώθηκε/καν το 18% για δυο χρόνια καθαρό, μαύρο και αφορολόγητο; Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι δεν υπήρξε ως όφειλε να υπάρξει διαγωνισμός, και το δάνειο έπρεπε να καλυφθεί αυθημερόν. Μιλάμε δηλαδή για προσυμφωνημένο έγκλημα, το οποίο κάποιοι, μόνον με την καλή τους την καρδιά το έκαναν χωρίς προς Θεού να πάρουν μίζα, κοινώς να λαδωθούν.

Η υπόθεση του προκλητικού αυτού εγκλήματος, έρχεται να προστεθεί σε όλα τα υπόλοιπα εγκλήματα των λωποδυτών της μεταπολίτευσης, και αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα του τρόπου με τον οποίο διαχειρίζονταν οι συμμορίες των πολιτικών μαφιόζων που κυβερνούσαν την Ελλάδα, το χρήμα του Ελληνικού λαού.

Αυτοί οι ίδιοι μαφιόζοι εγκληματίες ευθύνονται για την υπερχρέωση της χώρας (βάσει σχεδίου πάντα) και την παράδοσή της στα σαγόνια των αρπακτικών του ΔΝΤ.

Όλα αυτά ποιος θα τα ελέγξει;

Θα οδηγηθούν επιτέλους κάποια στιγμή όλοι αυτοί οι προδότες εγκληματίες να λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης, ή θα συνεχίσουν επιδεικτικά να χλευάζουν και να κουνάνε δεικτικά ακόμα το δάχτυλο στον Ελληνικό λαό;

Απαντήσεις για όλα αυτά υπάρχουν;

Π. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

(Φ.102)

Advertisements