Ούτε ευρώ για την Αμφίπολη

gynaikeia-adiairetos-triada_b1

Η γυναικεία… αδιαίρετη τριάδα της Αμφίπολης (Περιστέρη-Μενδώνη-Παναγιωταρέα) τον καιρό της δόξας της

Για άμεσο κίνδυνο να καταρρεύσει μέρος του λόφου Καστά στην Αμφίπολη, ειδικά στο σημείο όπου διεξήχθησαν αρχαιολογικές έρευνες, καταπλακώνοντας τα ευρήματα που έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής, προειδοποιούν κάτοικοι και φορείς της περιοχής.

Υπενθυμίζουμε ότι επί ημερών Σαμαρά είχε στηθεί, με αφορμή τα πρόσωπα που μπορεί να είχαν ταφεί στον συγκεκριμένο χώρο, ένα πολιτικό και επικοινωνιακό σόου που κόστισε εκατ. ευρώ στις τσέπες των Ελλήνων φορολογουμένων.

Τώρα, που τα φώτα της δημοσιότητας έσβησαν και οι προβολείς των συστημικών ΜΜΕ αποτραβήχτηκαν, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πιστή στην πολιτική της εξάλειψης κάθε τι που παραπέμπει στο αρχαίο Ελληνικό μεγαλείο και την πολιτιστική κληρονομιά μας, έχει αφήσει το μνημείο στο έλεος των καιρικών συνθηκών και του χρόνου.

Ο οδοντίατρος το επάγγελμα, ασχέτως αν το άσκησε πολύ λίγο, πριν μεταπηδήσει στην δημοσιογραφία γράφοντας σε εφημερίδες που εξέφραζαν απόψεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης, έχει ξεκαθαρίσει ότι «δεν πρόκειται να δοθεί ούτε ευρώ για την Αμφίπολη».

Προφανώς προτιμά να δώσει χρήματα για την αναμόρφωση του παλιού λατομείου της Μυκόνου απ’ όπου έλκει την καταγωγή του και περνά συχνά τα καλοκαίρια του.

Το θέμα είναι ότι ο χώρος που δεν έχει αποκαλύψει έως τώρα όλα τα μυστικά του, καθώς έχει ερευνηθεί μόνο το 1/3 του τμήματος όπου σύμφωνα με μελέτες επιστημόνων υπήρξαν ανθρώπινες παρεμβάσεις, βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Ήδη, λόγω του βαρύ χειμώνα, με τις πολλές βροχές, το μνημείο «πληγώθηκε», με τις κατολισθήσεις να συνεχίζονται ενώ παραμένουν λιμνάζοντα νερά περιμετρικά του μαρμάρινου περιβόλου.

Η επικεφαλής της ανασκαφικής ομάδας Κατερίνα Περιστέρη, που ετοιμάζεται να συνταξιοδοτηθεί, σπάνια πλέον επισκέπτεται την Αμφίπολη, ενώ έχει εξαφανισθεί η λεγόμενη «εκπρόσωπος τάφου», κατά κόσμο Άννα Παναγιωταρέα.

Η επίσημη άρνηση της Ελληνικής Πολιτείας, όπως εκφράστηκε από τον πρώην υπάλληλο του συγκροτήματος Αλαφούζου, Ξυδάκη, που από την ακροαριστερή «Εποχή» μεταπήδησε ως αρθρογράφος στην «συντηρητική» «Καθημερινή», να πραγματοποιήσει τα αναγκαία έργα για την προστασία του τύμβου, έχει ξεσηκώσει τους κατοίκους της Μεσολακκιάς Σερρών.

Οι τελευταίοι καταγγέλλουν ότι από τον Νοέμβριο του 2014, οπότε ο Σαμαράς αντιλήφθηκε ότι έχανε την εξουσία, έχει σταματήσει κάθε εργασία στον λόφο.

(Φ.102)