950000 ευρώ για την αναστήλωση μιναρέ στην Χίο

 

ΤΖΑΜΙ-ΧΙΟΣ

Στο νησί της Χίου, που βίωσε τη σφαγή και τα μαρτύρια από τους υποτιθέμενους «φίλους» Τούρκους, που αφάνισαν ολόκληρες οικογένειες, σε αυτόν τον τόπο που την σημερινή εποχή ο Έλληνας υποφέρει από τη φτώχεια και από τα σκληρά μέτρα των μνημονίων, δαπανούνται 950.000 Ευρώ για την αναστύλωση του μιναρέ στο Μετζητιέ τζαμί που βρίσκεται στην Πλατεία Βουνακίου.

Οι επισκευαστικές εργασίες που άρχισαν στα τέλη του 2010 με την διαδικασία της αποδόμησης του μιναρέ, πέτρα – πέτρα, ολοκληρώθηκαν τον Οκτώβριο του 2014 με την τοποθέτηση της γκραβούρας της σιδερένιας ημισελήνου που είναι το αυθεντικό κομμάτι που είχε σπάσει από κεραυνό και όπως είχε δηλώσει η διευθύντρια της Κ΄ Εφορείας Νεοτέρων Μνημείων Μαρία Δανιά στα τοπικά ΜΜΕ, « το αποκαταστήσαμε, το συντηρήσαμε και το επανατοποθετήσαμε», διότι ο Χιώτης δίχως την ημισέληνο πάνω από το κεφάλι του δεν μπορεί!

950.000 Ευρώ λοιπόν για να μας θυμίζουν ότι παραμένουμε σκλαβωμένοι, όχι πλέον από τους μογγόλους  αλλά από τη Νέα Τάξη και τους υπερασπιστές της παγκοσμιοποίησης που προφανής στόχος τους είναι να αφανίσουν τον ελληνισμό.

Να υπενθυμίσω εδώ πως στην Πλατεία Βουνακίου επί Οθωμανικής κατοχής, γίνονταν οι θανατικές εκτελέσεις και ονομάζονταν από τους Τούρκους «πλατεία του ξίφους».

Εν έτη 2015 σε ελληνικό έδαφος, «τιμούμε» τους εχθρούς μας και ξεχνάμε όσα πέρασαν στα χέρια τους οι πρόγονοι μας και η χώρα μας. Αντί να τιμούμε την μνήμη όλων αυτών που θυσιάστηκαν ώστε να ζούμε σήμερα εμείς ελεύθεροι, ανεχόμαστε να υψώνουν την ημισέληνο απέναντι από το άγαλμα του εθνικού μας ήρωα Κωνσταντίνου Κανάρη, αλλά και καταστηματάρχες στις επιχειρήσεις τους να προσκυνούν στο βωμό του χρήματος και να ξεχνούν ότι είναι Έλληνες.

Εμείς όμως, οι Έλληνες Εθνικιστές δεν ξεχνάμε. Θεωρούμε απαράδεκτο να επιτρέπονται τέτοιου είδους κινήσεις που προσβάλουν το Έθνος μας και τον λαό μας.

Την στιγμή που δαπανούνται τόσα χρήματα για το τζαμί, υπάρχουν χριστιανικά μνημεία που καταρρέουν λόγω έλλειψης χρημάτων (!) και δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον από τους αρμόδιους για τη συντήρηση τους.

Τέλος, να υπογραμμίσω πως η πινακίδα με το συνολικό κόστος και όλα τα στοιχεία του έργου που βρισκόταν έξω από το τζαμί, με το πέρας των εργασιών εξαφανίστηκε…

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΜΠΥΡΤΑ

(Φ.110)

Advertisements