Οι ΗΠΑ οδηγούν την Ρωσία σε ένοπλη σύρραξη

US-RUSSIA-NEW

Το ζοφερό κλίμα των ημερών με την τεταμένη κατάσταση μεταξύ των ΗΠΑ και Ρωσίας έρχεται να επιβεβαιώσει «εκ των έσω» ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Δρ. Paul Craig Roberts, επισημαίνοντας ειδικά θέματα που αφορούν το «παγκόσμιο σύστημα ασφάλειας».

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Αμερικανός πολιτικός, οι Ηνωμένες Πολιτείες εξωθούν με συνεχείς προκλήσεις και αδιέξοδα τους Ρώσους, επιδιώκοντας αυτό που οι πάντες σε αυτόν τον πλανήτη απεύχονται. Δηλαδή μια περιορισμένης έκτασης πυρηνική σύρραξη, με απρόβλεπτα και ολέθρια αποτελέσματα.

Συγκεκριμένα ο Αμερικανός αναλυτής είπε: «Ζούμε σε επίφοβους καιρούς. Η νέοσυντηρητική ιδεολογία η οποία κυριαρχεί στην αμερικανική εξωτερική πολιτική αλλά και στην στρατιωτική διπλωματία και σκέψη αναφέρει ως κυρίαρχο δόγμα της την αποτροπή ανόδου της Ρωσίας σε οποιοδήποτε επίπεδο. Οπότε αυτός είναι ο πρώτους τους στόχος: Να απαγορεύσουν στη Ρωσία να έχει μια άνοδο. Με άλλα λόγια αυτό αποτελεί δέσμευση για πόλεμο».

Και συνεχίζοντας ανέφερε: «Οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν ένα πραξικόπημα στην Ουκρανία. Θα προσπαθήσουν να κάνουν το ίδιο και άλλες Δημοκρατίες της πρώην ΕΣΣΔ όπως το Κιργιστάν ή το Ουζμπεκιστάν. Παράλληλα έχουν δημιουργήσει την εντύπωση, μέσω τα προπαγάνδας τους, ότι η Ρωσία πρόκειται να επιτεθεί στις Βαλτικές χώρες ή στην Πολωνία». Ο Αμερικάνος πολιτικός περιγράφει επομένως μια κατάσταση αδιέξοδου στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, με τις ΗΠΑ να πιέζουν και να προκαλούν την Ρωσία σε βαθμό ασφυξίας. Γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα αυτό που είπε στην συνέχεια, και το οποίο γεννά πολλά ερωτηματικά.

«Οι Ρώσοι δεν πρόκειται να συμμορφωθούν και η Ευρώπη θα αφανιστεί»

 

«Θα φέρουν στρατεύματα στην Ευρώπη και θα κτίσουν νέες βάσεις στην προσπάθειά τους να υποτάξουν την Ρωσία στη δική τους εξωτερική πολιτική. Οι Ρώσοι όμως δεν πρόκειται να δεχτούν κάτι τέτοιο. Δεν πρόκειται να συμμορφωθούν με τις αμερικανικές απαιτήσεις. Έτσι και εκτός και συμβεί κάτι άλλο, βρισκόμαστε σε τροχιά πολέμου. Και αν υπάρξει ένας πόλεμος η Ευρώπη θα αφανιστεί. Αυτό θα είναι το πρώτο πράγμα που θα συμβεί. Η Ευρώπη απλά θα εξαφανιστεί από το πρόσωπο της Γής.»

Και συνεχίζει περιγράφοντας τις προκλήσεις εκ μέρους των ΗΠΑ. «Νομίζω πως αυτή η σύγκρουση θα βγει εκτός ελέγχου. Και η Ουάσιγκτον σπρώχνει προς αυτή την κατεύθυνση. Στην πραγματικότητα η αμερικανική διοίκηση παίρνει τεράστια ρίσκα. Πάρτε για παράδειγμα την υπόθεση της κατάρριψης της πτήσης ΜΗ17 των μαλαισιανών Αερογραμμών πάνω από την Ουκρανία. Είναι προφανές ότι ούτε η Ρωσία ούτε οι λεγόμενες Δημοκρατίες της Α. Ουκρανίας είχαν να κάνουν κάτι με αυτό. Το ξέρουμε αυτό για πολλούς λόγους και ένας από αυτούς είναι μια αναφορά η οποία έχει συνταχθεί από τους Ολλανδούς αλλά δεν μπορεί να βγει στη δημοσιότητα καθώς η Ουάσιγκτον μπλοκάρει το όλο θέμα. Έτσι αντί η έκθεση αυτή να έχει βγει στη δημοσιότητα η Ουάσιγκτον διαρρέει στα δυτικά ΜΜΕ ότι η Ρωσία έριξε το αεροσκάφος ή οι λεγόμενες αυτοανακηρυχθείσες Δημοκρατίες της Α. Ουκρανίας. Έτσι, βλέπετε αυτά τα δημοσιεύματα, αυτές τις διαρροές, και στη συνέχεια οι Ολλανδοί ερευνητές τις αρνούνται. Οι Ολλανδοί λένε: «Όχι, δεν έχουμε βγάλει κάποιο τέτοιο συμπέρασμα». Αλλά οι διαψεύσεις δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αυτό που μένει στο τέλος είναι οι κατηγορίες. Έτσι η Ουάσιγκτον κάνει όλο και περισσότερο κόσμο να νομίζει ότι οι Ρώσοι έριξαν το αεροσκάφος, βασιζόμενη σε διαρροές της έκθεσης των Ολλανδών ερευνητών, έκθεσης όμως που μπλοκάρουν την δημοσιοποίησή της. Και τι κάνει η Ουάσιγκτον τώρα; Απλά λέει: «Τώρα φέραμε τους Ρώσους εκεί που θέλαμε. Θα πούμε στη Μαλαισία να πάει στον ΟΗΕ και να ζητήσει από μια επιτροπή του να ερευνήσει το θέμα. Αυτό θα έρθει στη συνέχεια προ του Συμβουλίου Ασφαλείας και έτσι η Ρωσία θα αναγκαστεί να προβάλλει βέτο καθώς γνωρίζει πως θα πρόκειται για μια στημένη διαδικασία με στόχο να κατασκευάσει την Ρωσία ως ένοχο. Και τότε οι ΗΠΑ θα πουν «Βλέπετε; Φοβούνται την αλήθεια. Είναι ενάντια στην απόδοση δικαιοσύνης για τους Μαλαισιανούς». Και είναι αυτό ακριβώς που συνέβη. Έτσι, όπως αντιλαμβάνεστε, η Ουάσιγκτον είναι αποφασισμένη να δημιουργήσει ένα διεθνές περιβάλλον βασισμένο απόλυτα σε ψεύδη. Κατά αυτόν τον τρόπο μπορούμε να υποθέσουμε ότι ο κίνδυνος για ένα πόλεμο είναι πολύ μεγάλος».

Τα ερωτήματα που γεννώνται σχετικά με την στάση των Ηνωμένων Πολιτειών είναι το γιατί και βάσει ποιας λογικής η Ρωσία που δεν έπαψε ποτέ να υφίσταται σαν υπερδύναμη, και αποτελεί έναν «κοιμισμένο» αυτή την στιγμή γίγαντα, να δεχθεί όλες αυτές τις ιταμές προκλήσεις εκ μέρους της Αμερικής, και μάλιστα σε θέματα που αφορούν πρώην δικές της «κτήσεις». Μήπως τελικά όλα αυτά αποβλέπουν σε αυτό που ανέφερε εξ αρχής ο Paul Craig Roberts, και ο απώτερος στόχος των Αμερικάνων δεν είναι τα εδάφη της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, αλλά «ο απόλυτος αφανισμός της Ευρώπης»; Όπως και να έχουν τα πράγματα οι εξελίξεις δεν προβλέπονται καθόλου ευχάριστες.

Π.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

(Φ.110)

Advertisements