ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ: Κ Υ Π Ρ Ο Σ-Π Ε Λ Ο Π Ο Ν Ν Η Σ Ο Σ: Τόποι Ανοίξεως Παραδείσου αλλά και Κολάσεως

Olympie_Temple_Zeus

Σύμφωνα με το εγχειρίδιο του αείμνηστου Γεωργίου Γρίβα Διγενή Στρατηγού και Αρχηγού της Ε. Ο  Κ  Α.[Εθνική Οργάνωση Κυπρίων Αγωνιστών] για την αποτίναξη του αγγλικού ζυγού και ένωση με την μητέρα Ελλάδα,περί ανταρτοπολέμου,η εκκίνηση της προσπάθε  να απαλλαγής από δυνάμεις κατοχήςτης παρτίδας σου,απαιτεί προσεκτική μελέτη και αρκετό χρονικό διάστημα για την προετοιμασία ενός ανορθόδοξου πολέμου ώστε να μπορέσης έτσι να έχεις κάποια θετικά υπέρ του αγώνα σου αποτελέσματα.Άριστος γνώστης της ψυχοσύνθεσης των Ελληνοκυπρίων συμπατριωτών του ο Γρίβας, κατάφερε με ελάχιστα μέσα τόσο σε υλικό όσο και σε έμψυχο δυναμικό ,να γελιοποιήσει μια ολόκληρη αυτοκρατορία την GREAT BRITAIN,τότε που αυτή κυριαρχούσε στις θάλασσες και διατηρούσε αποικίες σε μερικά σημεία του πλανήτη.

Έχοντας να αντιμετωπίσει ένα εχθρικό περιβάλλον που είχε συνδέσει τα συμφέροντα του με τους άγγλους αποικιοκράτες,τους προδότες έλληνες κομμουνιστές,τους τουρκοκύπριους άλλα και την μερικώς αφιλόξενη μορφολογία του εδάφους της Νήσου,καθώς επίσης και την περιορισμένη γεη εδαφική της έκταση ,Ο  Άξιος της Πατρίδος ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΓΡΙΒΑΣ μετέτρεψε την Νήσο της Αφροδίτης,τον τόπο με τις τόσες ομορφιές,τα αρώματα και τα λουλούδια σε ΣΩΣΤΉ ΚΟΛΑΣΗ για τους άγγλους τυράννους και τους συνεργάτες τους.Το όραμα του Αρχηγού της Ε.  Ο.  Κ.  Α  για ένωση με την ΕΛΛΑΔΑ παρά τον νικηφόρο αγώνα του δεν υλοποιήθηκε.Σάπιοι και διεφθαρμένοι πολιτικοί έφραξαν τον δρόμο των Ελλήνων της ΚΥΠΡΟΥ προς την σιγουριά και  ασφάλεια της ένωσης με την Μητέρα ΕΛΛΑΔΑ

Ο ίδιος ο ΓΡΙΒΑΣ είδε με φρίκη ο αγώνας και οι θυσίες σε αίμα και δάκρυα των Αγωνιστών της ΚΥΠΡΟΥ να γίνεται αντικείμενο συναλλαγής και συμβιβασμών.Αυτός που αν οι κομμουνιστές δεν είχαν  καταδώσει στους εγγλέζους.αυτοί θα είχαν να κάνουν με ένα φάντασμα,με ένα αερικό που τους χτυπούσε παντού και πάντοτε βλέποντας την αρνητική για την ΚΥΠΡΟ εξέλιξη δεν κατέθεσε τα τιμημένα όπλα της  Ε. Ο. Κ. Α. Ο αντάρτης ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΡΙΒΑΣ λοιπόν,την στιγμή που οι περισσότεροι προσαρμόστηκαν στην νέα κατάσταση ,αυτός περιφρόνησε το τσούρμο των προδοτών και των συμβιβασμένων φορώντας και πάλι την τιμημένη στολή του αντάρτη,αναζητώντας πλέον κάτι που για όλους φάνταζε ανέφικτο,μια Χίμαιρα. Παλεύοντας ο ΓΡΙΒΑΣ ακριβώς για αυτά τα δύο,το ανέφικτο και την Χίμαιρα,άφησε την τελευταία του πνοή κάνοντάς περήφανους τους συναγωνιστές του που πάλεψαν μαζί του στα βουνά και στις πόλεις της ΚΥΠΡΟΥ,διότι κράτησε μέχρι το τέλος εμπνέοντας με την στάση του αυτή την Ελληνική Νεολαία του τότε και του σήμερα ότι ο αγώνας για την ΕΛΛΑΔΑ και το Ελληνικό Έθνος δεν σταματά σε ΚΑΝΕΝΑ εμπόδιο όσο κι αν αυτό φαίνεται αξεπέραστο.

Ενας άλλος τόπος όπου έδρασαν αντάρτες υπέρ του ΕΘΝΟΥΣ,είναι η πανέμορφη ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ η επονομαζόμενη »παλαιά» ΕΛΛΑΔΑ.Η Πελοπόννησος υπήρξε η γενέθλια γη, το λίκνο του νεότερου Ελληνισμού από απόψεως πολιτικής υπάρξεως του.

Κάθε γενέθλιος τόπος μοιάζει με την εποχή της Ανοίξεως, εποχή που η Φύση οργιάζει προσφέροντας πολύχρωμα άνθη και καρπούς,μια περίοδος του Έτους που όλα ξανάρχονται φρέσκα .λαμπερά και η ζωή των ανθρώπων φαντάζει παραδεισένια. Υπήρξε όμως η ίδια γη,όπως και η ΚΥΠΡΟΣ ,και τόπος Κολάσεως ταυτόχρονα. Υπευθυνοί της μετατροπής του ΜΩΡΙΑ σε χώρο με δύο υποστάσεις υπήρξαν οι πρόδρομοι του αντάρτη ΓΡΙΒΑ ΔΙΓΕΝΗ Αρματολοί και κλέφτες,οι ανυπότακτοι αυτοί Ελληνες που περιφρόνησαν ανέσεις και αξιώματα και υπό την ηγεσία του ΓΕΡΟΥ του ΜΩΡΙΑ κατάργησαν όλους τους νόμους της λογικής που αξίωναν υπακοή στο εφικτό και στράφηκαν εναντίον των Οθωμανών τούρκων κατακτητών που επί τέσσερις αιώνες λεηλατούσαν την γη τους και τις ψυχές τους.ΚΑΙ ΝΙΚΗΣΑΝ!!
Λίγοι,όμως διαλεχτοί και αποφασισμένοι να αποτινάξουν την δουλεία αιώνων,που στερούσε την ελευθερία και ευτυχία της Φυλής,έκαναν  σκόνη…ΣΚΟΝΗ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΊΑ τις δυνάμεις του κατακτητή στην ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ αρχίζοντας από την ξακουστή Καλαμάτα και το κάστρο της Τριπολιτσάς κέντρο των δεινών των ραγιάδων η πτώση του οποίου μετέτρεψε την παλαιά ΕΛΛΑΔΑ σε νεκροταφείο και τόπο κολάσεως για τους τούρκους κατακτητές και ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΡΑΓΙΑΔΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΥΝΑΣΤΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ[οι εβραίοι είναι πάντοτε με τους…δυνατούς].

Εκεί,πάνω στα τείχη του αλωμένου κάστρου της Τριπόλεως ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΏΝΗΣκαι τα παλικάρια του ύψωσαν το λάβαρο της ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ,το οποίο  μια απαλή αύρα ανέμισε φέρνοντας πάνω από τα βουνά,τα λαγκάδια και τις στράτες του ΜΩΡΙΑ το πολυπόθητο πολλών γενιών ΕΛΛΗΝΩΝ μήνυμα τηε Ελευθερίας

ότι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!! οι Πύλες της Ανοίξεως και του Παραδείσου αρχίζουν να ανοίγουν για το υπόδουλο  ΓΕΝΟΣ.

Σήμερα οι στράτες,τα λαγκάδια και οι λόγγοι της ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ είναι κατεστραμμένοι.Ένας ιδιότυπος κατακτητής που θεωρεί ότι διαθέτει ισχύ και δύναμη που κανένας δεν μπορεί να αντιμετωπίσει,φρόντισε να γίνει ο πανέμορφος τόπος μας κατάμαυρος όπως η κόλαση  Φρικτός και αφιλόξενος πλέον για τους κατοίκους του ,χωρίς κλαράκι που να μπορεί το πουλάκι να τινάξει χαρούμενο τα φτερά του,η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ έχει τόπος όπου περιφέρονται λύκοι και τσακάλια με την μορφή προβάτου,Οι κάτοικοι δεν αναγνωρίζουν τον τόπο τους και απορούν πια κακή μοίρα τους έφερε σε θέση να μην τον γνωρίζουν.Από τους στίχους ενός κλέφτικου τραγουδιού μαθαίνουμε για την ύπαρξη πλουσίων δασών,πηγών,χλωρίδας  και πανίδας στην ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ την εποχή που ξέσπασε η Επανάσταση του Γένους το 1821. Αυτό μιλάει για ένα πουλάκι που ξύπνησε νωρίς το χάραμα,τίναξε την δροσιά απ’ τις φτερούγες του όμως του ζητήθηκε να πάψει να κελαηδάει γιατί έτσι δείχνει σημάδια των Κλεφτών στους βάρβαρους τούρκους.

Αυτό το προνόμιο λείπει από την ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ σήμερα,κι’ αν υποθέσουμε ότι εισβάλλει  σ’ αυτήν στρατός κατοχής,δεν θα υπάρχει σκιά και τόπος ξεκούρασης,ούτε καταφύγιο για να μπορούν οι αντάρτες μας να δράσουν καλυπτόμενοι αποτελεσματικά.Παράλληλα με την δύναμη κατοχής που πρέπει να αντιμετωπίσουν.θα υπάρχει και ένας συρφετός αδιάφορων,καλοπερασάκηδων,συμβιβασμένων,διεφθαρμένων,ψευτών,Εβραίων στο είδος,ξεπουλημένων δηλαδή σε όποιον προσφέρει μετρητά,ελληνόφωνων,μειονοτήτων,ανθρωπιστών,και άλλων κεκαλυμμένων εχθρών του ΕΘΝΟΥΣ.Ποιός δίνει απάντηση στην υποτιθέμενη αλλά κατά την γνώμη μου πολύ πιθανή δυσάρεστη εξέλιξη?  Μα η πολιτικοστρατιωτική μελέτη του Στρατηγού ΓΡΙΒΑ   ΑΓΩΝ  Ε. Ο. Κ .Α. ΚΑΙ ΑΝΤΑΡΤΟΠΟΛΕΜΟΣ!   Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ μας διδάσκει ότι οι αγώνες και οι ανάγκες ενός ανταρτοπολέμου προσαρμόζονται στις εκάστοτε κοινωνικοπολιτικές συνθήκες ,στην προσεκτική προετοιμασία και φυσικά στην κάλυψη της δύναμης των ανταρτών σύμφωνα με την μορφολογία του εδάφους.
Με δεδομένη την υπεροχή του εχθρού σε πολεμικά και πολιτικά μέσα,καθώς και με έδαφος τελείως απογυμνωμένο από δάση που θα χρησίμευαν για την κάλυψη των ανταρτών,από την πλευρά των τελευταίων προς αντιμετώπιση υπέρτερου σε δυνάμεις αντιπάλου ,απαιτείται μια ολιγομελή ομάδα ανταρτών.Θα αποτελείται από στρατιωτικό σχηματισμό μισής διμοιρίας με τον απαραίτητο ΛΟΧΙΑ επικεφαλής.;
Ως οπλισμό τους θα φέρουν τα πλέον παλαιά τυφέκια του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ που όμως αυτά θριάμβευσαν σε παλιές εποχές δόξας φερόμενα υπό μαχητών  ηρώων του ΕΘΝΟΥΣ. Αυτοί θα καταφέρουν σοβαρότατα πλήγματα στον εχθρό αφού εκτός του ότι θα είναι ριψοκίνδυνοι και ατρόμητοι,θα είναι με τα χρώματα της καμένης ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Ετσι φοβεροί μαύρες σκιές,φαντάσματα να ξεπηδούν από το μαύρο χώμα θα γίνουν ο ζωντανός εφιάλτης όσων έβλαψαν και βλάπτουν την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΥΛΗ.Αυτοί θα δικαιώσουν όσους πόνεσαν έκλαψαν ,έχυσαν το αίμα τους υπέρ της ομόνοιας,ενώσεως,υπερασπίσεως και αναπτύξεως της ΑΤΡΩΤΗΣ ΚΑΙ ΑΘΑΝΑΤΗΣ πολιτείας των ΕΛΛΗΝΩΝ.Αυτοί θα μετατρέψουν σε σκόνη  ΣΚΟΝΗ τους τούρκους που σήμερα κατέχουν την ΚΥΠΡΟ και κάθε σπιθαμή εδάφους ελληνικού στην ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ όπως και κάθε σκουπίδι που μπαίνει εμπόδιο στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ και στα ελληνικά δίκαια όπου Γής.
Για να λουστούν στο τέλος οι ολιγάριθμοί αυτοί μαχητές του Ελληνικου  στρατού στην καταιγίδα που θα προκληθεί από το φύσημα του πλέον αδύναμου πλάσματος το οποίο εγκατέλειψαν στο μέσον του πυρός τα όργανα του διεφθαρμένου και σάπιου μέχρι μυελού οστέων ελλαδικού καθεστώτος.

   Και ενώ η ταπετσαρία των βρικολάκων θα διαλύεται, ΑΥΤΟΙ ΛΑΜΠΡΟΙ  ΟΠΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΘΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΧΟΡΟ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΤΟΎΝ  ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΣΚΙΈΣ ΤΩΝ  ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΤΟΥ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ.  

                                                 ΧΑΙΡΕ  ΕΛΛΑΣ
                                        ΖΕΚΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΧΕΙΜΑΔΙΟ  ΗΛΕΙΑΣ
Advertisements