Ιδεολογία; Μπα, η ιδέα σας

images

Αγαπητό ΕΜΠΡΟΣ

Σε λίγο (άχου και δε με νοιάζει, που έλεγε και ο Νίκος Σταυρίδης) θα έχουμε εκλογές (μην τρομάζετε δεν είναι σαν τις άλλες) στην ΝΔ για την ανάδειξη του νέου αρχηγού της μετά το στραπάτσο του Σαμαρά και το ναυάγιο στα ρηχά νερά του Βαγγέλα. Ποσώς μας ενδιαφέρουν και μακάρι να διαλυθεί να ησυχάσουμε. Όμως η υπόθεση πέραν του γελοίου (αν δείτε ποιοι κατεβαίνουν θα καταλάβετε), έχει και την καθαρά κωμική της πλευρά.

Όλοι οι σοφοί μέλλοντες ηγέτες της κακομοιριασμένη πλέον ΝΔ, δια- κηρύσσουν ότι θα πρέπει να επαναπροσδιορισθεί η ιδεολογία του κόμματος, σύμφωνα με τις υποθήκες του ιδρυτού της Κων. Καραμανλή.

Ξέρετε, εκείνου που είχε κώλυμα με τις μακρινές αποστάσεις («Η Κύπρος κείται μακράν»). Εκείνου που μπέρδευε την ευτυχία με τη δυστυχία. Θυμόσαστε βέβαια την δήλωσή του την ημέρα της υπογραφής των επαίσχυντων Συμφωνιών Ζυρίχης και Λονδίνου, που υπήρξαν ταφόπλακα για την Κύπρο και έβαλαν, για πρώτη φορά, την Τουρκία συγκυρίαρχη δύναμη. Είχε πει ο «εθνάρχης»: «Σήμερα είναι η ευτυχέστερη μέρα της ζωής μου». Παρέλειψε να μας πει ποια ήταν η δυστυχέστερη…Ακόμη ο «εθνάρχης», ήταν και αδύνατος και στην γεωλογία, αφού βάφτισε «βραχώδη» τα οικόπεδα φιλέτα της Φιλοθέης, εκείνα όπου σήμερα βρίσκεται το μαυσωλείο του, μετά από άδεια του ΠΑΣΟΚ βεβαίως βεβαίως.

Με βάση αυτού λοιπόν τις υποθήκες θα επαναπροσδιορισθεί η ιδεολογία της ΝΔ, με την διαφορά, ότι για να επαναπροσδιορισθεί κάτι, πρέπει προηγουμένως να υπάρχει. Και βέβαια μόνο ιδεολογία δεν έχει η ΝΔ. Θυμάστε εκείνες τις ασυναρτησίες περί ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού, οι οποίες επί Βαγγέλα, φθάσανε μέχρι τον άλλο «εθνάρχη», τον Ελ. Βενιζέλο.

Αυτό, το χωρίς ιδεολογικό υπόβαθρο κόμμα και όχι το ΠΑΣΟΚ και πολύ περισσότερο ο ΣΥΡΙΖΑ, παρέλαβε από το Στρατιωτικό Καθεστώς της 21ης Απριλίου μία στιβαρή και Εθνική Ελλάδα και την κατάντησε σαν τα μούτρα του.

Τα πρώτα χρόνια της διακυβερνήσεως της ΝΔ στο μνημόσυνο του Μακρυγιάννη ο κόσμος έφθανε μέχρι το Σύνταγμα. Σιγά σιγά και με τις ηλίθιες θεωρίες περί (μονόπλευρης) λήθης οι «νοικοκυραίοι» οπαδοί της, προτίμησαν το καφενείο παρά να τιμήσουν τους ήρωες που χάρη σ΄ αυτούς κάθονταν αμέριμνοι και έπιναν τον καφέ τους.

Ας προσπαθήσουν λοιπόν να επαναπροσδιορίσουν την ιδεολογία του κόμματός τους οι υποψήφιοι αρχηγοί. Όμως να προσπαθήσουν πολύ, μα πάρα πολύ, διότι βλέπω το τελευταίο 28% να μαραίνεται ακόμα πιο πολύ…

Χ.Μ.

(Φ. 117) 

Advertisements