Υπόγειες διαδρομές Αριστεράς και ξένων μυστικών υπηρεσιών

Χωρίς τίτλο

Eνα τηλεφώνημα από τα λεγόμενα «πακιστανικά» καρτοκινητά σήμανε συναγερμό στις κρατικές υπηρεσίες.

Ο ιδιοκτήτης του, που αλλάζει αριθμό σχεδόν κάθε εβδομάδα, είναι σημαντικό διπλωματικό στέλεχος της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα.

Όσο για τον αποδέκτη του τηλεφωνήματος, πρόκειται για πολύ γνωστό πρόσωπο στον αντιεξουσιαστικό χώρο, που πραγματοποιεί μάλιστα, έντονη ακτιβιστική δράση, ενώ η εκπαιδευτικός σύντροφός του υπηρέτησε στο ίδιο σχολείο με την Περιστέρα (Μπέτυ) Μπαζιάνα, την σύζυγο του Αλέξη Τσίπρα.

Οι συνομιλίες που καταγράφηκαν από τον υπερκοριό της Σκότλαντ Γιάρντ, που διαθέτει η αρχαιότερη υπηρεσία εθνικής ασφάλειας, αποκάλυψαν όχι μόνο την ύπαρξη διαύλων μεταξύ τους, κάτι αδιανόητο για έναν αριστεριστή που προασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες στην γειτονική χώρα, αλλά κάτι βαθύτερο.

Συγκεκριμένα, επιβεβαίωσαν την πληροφορία που είναι γνωστή στην εν λόγω αρχή για συνεργασία των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών και ατόμων του αναρχικού χώρου, για την πρόκληση ταραχών στην Αθήνα.

Το διαφοροποιό στοιχείο είναι ότι για πρώτη φορά καταδείχθηκε ότι υπάρχουν οικονομικά ανταλλάγματα από την συγκεκριμένη συναλλαγή.

Πράγματι, μετά από συστηματική παρακολούθηση, άνθρωπος πακιστανικής καταγωγής που ανήκει στον πολύ στενό κύκλο του φερόμενου ως «πατριάρχη» του αντιφασιστικού αγώνα, συναντήθηκε με υπάλληλο της τουρκικής πρεσβείας από τον οποίο παρέλαβε μια σακούλα γνωστής πολυεθνικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ.

Από την πρώτη στιγμή, τα μέλη του κλιμακίου που έκαναν τους πελάτες στο «αντιεξουσιαστικό στέκι» που πραγματοποιήθηκε το ραντεβού, διαθέτοντας την ανάλογη αντισυμβατική εμφάνιση, θεώρησαν ότι πρόκειται για καταβολή χρημάτων.

Όσο για τον σκοπό που δόθηκαν, δεν χρειάστηκε να περιμένουν πολύ για να μάθουν. Λίγες ημέρες αργότερα, σε επεισόδια με κουκουλοφόρους, συνελήφθησαν 12 άτομα, οι μισοί εκ των οποίων ήταν αλλοδαποί, στην κατοχή των οποίων εκτός από μερικά κέρματα, μολότοφ και αναπτήρες, βρέθηκαν χαρτονομίσματα των 50 ευρώ.

Το στοιχείο αυτό ενίσχυσε την υποψία των βαθμοφόρων που ήταν επικεφαλής των ανακρίσεων, αφού είναι λογικά αδύνατο όλοι οι εμπλεκόμενοι να έχουν στην διάθεσή τους το ίδιο ακριβώς ποσό.

Από την έρευνα προέκυψε ότι οι συγκεκριμένοι λαθρομετανάστες (δύο Αλβανοί, τρεις Σύριοι, ένας Ιρακινός), αλλά κι άλλοι υποτιθέμενα «ομοϊδεάτες» τους, λίγο πριν την έναρξη της επίθεσης που διενήργησαν σε διμοιρία των ΜΑΤ στο κέντρο της Αθήνας, είχαν πληρωθεί για την συμμετοχή τους σ’ αυτήν, από άτομο που τα χαρακτηριστικά του παραπέμπουν σε Πακιστανό ή υπήκοο Μπαγκλαντές.

Πριν προλάβουν να «κλειδώσουν» την είδηση, σε νέα επεισόδια που έγιναν την νύχτα της Κυριακής 5 Ιουλίου αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος, πραγματοποιήθηκαν νέες συλλήψεις.

Στα σακίδια και στις τσέπες όσων προσήχθησαν, βρέθηκε το ίδιο ποσό χρημάτων, μόνο που αυτή την φορά το ύψος του έφτανε τα 30 ευρώ. Οι αξιωματούχοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έβαλαν στο στόχαστρό τους συγκεκριμένο υπάλληλο της τουρκικής πρεσβείας, που κυκλοφορεί με άνεση τόσο στην πλατεία Θεάτρου και τους γύρω από την Ομόνοια δρόμους, όπου έχουν στηθεί πάγκοι παράνομων πλανοδίων μικροπωλητών, όσο και στην περιοχή των Εξαρχείων. Αποτέλεσμα ήταν να εντοπίσουν σε κατάστημα τριτοκοσμικού που είναι χαρακτηρισμένος πολιτικός πρόσφυγας καθώς εμφανίζεται ως «κατατρεγμένος αριστερός Κούρδος», εκατοντάδες παρτίδες με κάρτες SIM.

Ο αστυνομικός που εμφανίστηκε μετά τον Τούρκο υπάλληλο στο συγκεκριμένο κατάστημα, διαπίστωσε ότι γινόταν ευρύτατη αγοραπωλησία κινητών σε τιμές που δεν ξεπερνούσαν τα 20 ευρώ.

Η «περιέργειά» του τον οδήγησε και σε άλλες επισκέψεις, επιτυγχάνοντας να αναπτύξει φιλικές σχέσεις με τον «Κούρδο» ιδιοκτήτη από τον οποίο πληροφορήθηκε ότι μπορεί να του προμηθεύσει ατέλειωτο αριθμό καρτών, τις οποίες πρέπει να ξεφορτώνεται μετά τις συνομιλίες που θα κάνει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα «βαλιτσάκια» που έχουν εγκατασταθεί κατά καιρούς σε διαμερίσματα πλησίον κατοικιών όπου μένει προσωπικό του εμπορικού τμήματος της πρεσβείας και όχι μόνο, έχει «πιάσει» εκτός από κωδικοποιημένες συνομιλίες με στελέχη της άκρας αριστεράς και συνεχείς αλλαγές αριθμών καρτοκινητών.

Το ενδιαφέρον με τα τηλέφωνα – σκιές, όπως τα αποκαλούν οι ειδικοί, είναι ότι ανήκουν σε αλλοδαπούς – φαντάσματα, αφού εκτός από ψεύτικα ονόματα, έχουν δηλωθεί διευθύνσεις κατοικιών που δεν υπάρχουν.

Ιδιαίτερη ανησυχία στις αρμόδιες αρχές προκάλεσε και το γεγονός ότι από τις παρακολουθήσεις που έγιναν, προέκυψε ότι πολλοί πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επισκέπτονται συχνά – πυκνά την Αθήνα, συμπτωματικά παραμονές επεισοδίων, διατηρούν επαγγελματικούς δεσμούς με Τούρκους επιχειρηματίες.

Για παράδειγμα, ένας Ιταλός που πηγαινοέρχεται εδώ και χρόνια στην Ελληνική πρωτεύουσα, ο οποίος συνελήφθη στην πλατεία Συντάγματος μετά από επίθεση των γνωστών – αγνώστων κατά αστυνομικών των ΜΑΤ, αποκαλύφθηκε ότι εργάζεται σε πολυεθνικό όμιλο τουρκικών συμφερόντων.

Αλλά και στον πρόσφατο βανδαλισμό συρμών του ΗΣΑΠ στο Θησείο, όπου «πιάσθηκαν» 12 αλλοδαποί με ευρωπαϊκά διαβατήρια, εντοπίσθηκε «άρωμα» της ΜΙΤ, αφού οι τέσσερις εξ αυτών διαπιστώθηκε ότι ήταν τουρκικής καταγωγής, ενώ δύο άλλοι ήρθαν κατευθείαν στην Αθήνα απ’ την Κωνσταντινούπολη.

Υψηλόβαθμοι παράγοντες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχουν τεκμηριώσει πια την άποψη ότι πίσω από τις περισσότερες ταραχές με την συμμετοχή ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου κρύβεται η μυστική υπηρεσία της γειτονικής χώρας.

Ένας, μάλιστα, από τους συλληφθέντες την περίοδο κατάληψης του κτιρίου της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών είχε ευθέως ομολογήσει ότι έχει «στρατευθεί» αντί χρηματικών ανταλλαγμάτων από τον Πακιστανό που «λύνει και δένει» στο περιβάλλον του αριστεριστή πολιτικού, με τον οποίο εμφανίζονται μαζί, δίπλα-δίπλα σε όλες τις «αντιφασιστικές» πορείες. Το ερώτημα είναι γιατί ενώ υπάρχουν αρκετά στοιχεία για να «δέσουν» την ανθελληνική δραστηριότητα του συγκεκριμένου προσώπου, που προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει την χώρα μας, η Δικαιοσύνη δεν προχωρά στην σύλληψή του. Πιστεύουμε να λάβουμε μια πειστική απάντηση για την περίεργη ολιγωρία των διωκτικών και δικαστικών αρχών, πριν είναι πολύ αργά για την εθνική ασφάλεια.

Γ. ΦΡΑΓΚΟΣ

(Φ. 118) 

Advertisements