Στα νύχια των πολυεθνικών τα ελληνικά περίπτερα

Χωρίς τίτλο

Ύπουλο χτύπημα

 Για ύποπτες συναλλαγές της κυβέρνησης με τα παράκεντρα των πολυεθνικών και των μεγάλων σούπερ-μάρκετ, ώστε να περάσουν στα χέρια τους τα περίπτερα και τα ψιλικατζίδικα, κάνει λόγο, μιλώντας στο «ΕΜΠΡΟΣ», ο πρόεδρος του Συνδικάτου Καπνοπωλών και Λιανεμπόρων Ψιλικών Ειδών Αττικής Γιώργος Δούκας.

Πρόκειται για ένα άτομο που γνωρίζει όσο κανείς άλλος τον συγκεκριμένο χώρο και συχνά έχει προβεί σε αποκαλύψεις για τις υπόγειες διαδρομές μεταξύ των εκάστοτε κυβερνούντων και των καρτέλ.

Ο ίδιος, που το μεσημέρι της Τετάρτης μαζί με άλλους συνδικαλιστές του κλάδου συναντήθηκε, χωρίς κανένα πρακτικό αποτέλεσμα, με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών Κώστα Πουλάκη, είναι λάβρος στις δηλώσεις του.

Όπως τονίζει «έχουμε στοχοποιηθεί απ’ όλους. Την διαπλοκή την συναντάς, πλέον, σε κάθε υπουργείο. Κάποιοι υπουργοί που προσπάθησαν να μας βοηθήσουν, τους “έφαγε” το μαύρο σκοτάδι».

Σύμφωνα με τον κ. Δούκα, το τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι «ο πρώην υπουργός Επικρατείας Παναγιώτης Νικολούδης, ο οποίος ενώ είχε ανακοινώσει ότι την 1η Αυγούστου 2015 θα κατατίθετο νομοσχέδιο για το λαθρεμπόριο καπνικών ειδών στην Ελλάδα, όχι μόνο δεν μπόρεσε να το στείλει στην Βουλή, αλλά αποπέμφθηκε με συνοπτικές διαδικασίες».

Για τον συγκεκριμένο, «ο κύριος λόγος που δεν γίνεται τίποτε για τον περιορισμό του λαθρεμπορίου των παραγωγών καπνού είναι τα τεράστια κέρδη που φτάνουν τα 2 δισ. ευρώ ετησίως, τα οποία καταλήγουν στις τσέπες όσων συμμετέχουν στο εν λόγω κύκλωμα».

Συνέχεια στην έντυπη έκδοση

(Φ. 119) 

Advertisements