ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ

Χωρίς τίτλο

Μοναδική δύναμη αντίστασης στα μονοπώλια, που διαθέτουν την ολόθερμη υποστήριξη του κυβερνητικού μηχανισμού και των κομμάτων του «κλεπτοκρατικού τόξου», είναι οι Έλληνες Εθνικιστές επαγγελματίες πωλητές και παραγωγοί των λαϊκών αγορών, οι οποίοι δηλώνουν έτοιμοι να πολεμήσουν μέχρις εσχάτων.

Όχι μόνο για να μην χάσουν την όποια εργασία τους απέμεινε, στα πέτρινα χρόνια του μνημονίου, αλλά και να προστατεύσουν τους καταναλωτές στην πλειοψηφία τους χαμηλών εισοδηματικών τάξεων, από τις αυξήσεις – φωτιά στα καθημερινά είδη διαβίωσης που ετοιμάζουν τα κέντρα αυτά.

Πράγματι, τα τελευταία σε συνεννόηση με το «αριστερό» υπουργείο Ανάπτυξης και τους λαθρολάγνους περιφερειάρχες και δημάρχους του ΣΥΡΙΖΑ, σχεδιάζουν να τους αντικαταστήσουν με τριτοκοσμικούς που θα εργάζονται ως υπάλληλοί τους.

Ήδη, πλέον των 2.500 αλλοδαπών, πολλοί εκ των οποίων στερούνται των νόμιμων εγγράφων διαμονής και απασχόλησης, δουλεύουν στις λαϊκές, οι περισσότεροι χωρίς ασφάλιση και κυρίως δίχως να έχουν εξετασθεί αν πάσχουν από κάποια από τις ενδημικές ασθένειες των χωρών προέλευσής τους, π.χ. όπως η ηπατίτιδα, η διφθερίτιδα, η φυματίωση κ.ά.

Βέβαια, τα «αρπακτικά» των πολυεθνικών λογαριάζουν στην περίπτωση αυτή «χωρίς τον ξενοδόχο», που δεν είναι άλλος από τον Έλληνα επαγγελματία.

«Θέλουν να εξοντώσουν τον κλάδο μας και να τον παραδώσουν σε ομίλους ξένων εταιρειών», δηλώνει στο «ΕΜΠΡΟΣ» ο πρώην πρόεδρος της Δ’ Λαϊκής Αγοράς Αθηνών Χρήστος Μουλάς, ένας άνθρωπος του μόχθου που έχει βρεθεί πολλές φορές στο στόχαστρο του συστήματος για τις προσπάθειές του να κινητοποιήσει τους συναδέλφους του μπροστά στην αναμενόμενη λαίλαπα.

Συνέχεια στην έντυπη έκδοση

(Φ. 120)