Έρχονται στην Ελλάδα 3,7 εκατομμύρια πρόσφυγες

Χωρίς τίτλο

Κάθε μέρα πάνω από 5.000 λαθρομετανάστες φορτωμένοι σε φουσκωτές βάρκες περνούν ανενόχλητοι από την Τουρκία στα ελληνικά νησιά. Κατά τους προσεχείς μήνες, ο αριθμός των νέων αφίξεων θα ανέλθει σε 3,7 εκατομμύρια, εκτιμούν γερμανικές πηγές.

Η Ελλάδα θα μετατραπεί σε ένα τεράστιο στρατόπεδο προσφύγων.

Το Λιμενικό Σώμα και οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, ξεδοντιασμένες οικονομικά και με ηγεσίες ασπόνδυλες, υποταγμένες στο κομματικό κράτος, αντί να προστατεύουν τα σύνορά μας, όπως έχουν ορκιστεί, έχουν μετατραπεί σε υπηρέτες των εισβολέων και ταυτόχρονα σε πρόθυμους συνεργάτες των Τούρκων διακινητών. Παρά την πρώτη συμφωνία Μέρκελ –Ερντογάν για επανέναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την υπαγωγή της στην Συνθήκη Σέγκεν, δηλαδή την εισδοχή χωρίς βίζα των τούρκων πολιτών, και την γενναία οικονομική ενίσχυση, η τουρκική κυβέρνηση εκτιμάται ότι θα εξακολουθήσει να χρησιμοποιεί τους λαθρομετανάστες και τους πρόσφυγες προκειμένου να συνεχίσει να ασκεί πιέσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Νόμιμοι και ανενόχλητοι

Αλλά και άλλες χώρες της περιοχής ενθαρρύνουν και εκμεταλλεύονται την εισβολή στην Ευρώπη. Από την Τρίπολη του Λιβάνου, πάνω από  2,500 επιβάτες φεύγουν νόμιμα κάθε μέρα, δήλωσε ο διευθυντής του λιμανιού  Ahmad Tamer στο ειδησεογραφικό πρακτορείο της Κίνας  Xinhua News. Οι περισσότεροι ακολουθούν τις οδηγίες φίλων και συγγενών που προηγήθηκαν, και πληρώνουν για την μετακίνησή τους εταιρείες που αναλαμβάνουν την όλη διαδικασία.

H βρώμικη συμφωνία της Μέρκελ

Όπως επισημαίνει το ειδησεογραφικό δίκτυο Elarabiya, οι ευρωπαίοι ηγέτες αποφεύγουν σκοπίμως τη χρήση του όρου «πρόσφυγες», γιατί το διεθνές δίκαιο απαγορεύει την επαναπροώθηση προσφύγων. Οι μόνοι που υιοθετούν τον όρο «πρόσφυγες» είναι η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου και το συνένοχο μνημονιακό και αντιεθνικιστικό τόξο.

Για τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, οι εισβολείς περιγράφονται ως «μετανάστες» που αναζητούν μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη, και όχι πρόσφυγες που προσπαθούν να ξεφύγουν από πολέμους ή διώξεις. Ο ορισμός της Τουρκίας ως «χώρας ασφαλούς για τους πρόσφυγες» όπως επιδιώκει η γερμανίδα καγκελάριος, θα επιτρέψει στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενώσεως να απορρίπτουν τις αιτήσεις ασύλου, πλην της  Ελλάδος, εάν συνεχίζουν οι ιδεοληπτικοί Αριστεροί και Νεοφιλελεύθεροι να κάνουν κουμάντο στον τόπο μας.

(Φ. 120)

Advertisements