Με λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων Κάρτα πολλαπλών χρήσεων στους λαθρομετανάστες

Χωρίς τίτλο

Στην δημιουργία ενός ειδικού λογαριασμού χρηματοδότησης των λαθρομεταναστών που θα «προτιμήσουν» την χώρα μας προσανατολίζεται η κυβέρνηση.

Τα κονδύλια θα προέλθουν τόσο από κοινοτικούς όσο και από εθνικούς πόρους (δηλαδή από την τσέπη των Ευρωπαίων και Ελλήνων φορολογουμένων) και θα διατεθούν όχι μόνο για την στέγαση (μέσω της επιδότησης ενοικίου), αλλά για την σίτισή τους, την δωρεάν μεταφορά τους από τις αστικές συγκοινωνίες και για την κάλυψη των όποιων ιατροφαρμακευτικών αναγκών τους.

Στους δικαιούχους, ο αριθμός των οποίων δεν μπορεί να υπολογισθεί, πολλοί κάνουν λόγο για πέραν των 150.000 ατόμων, θα χορηγηθεί ειδική κάρτα που θα εκδώσουν οι συστημικές τράπεζες σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας και συγκεκριμένα με τον τομέα κοινωνικής αλληλεγγύης.

Με ρύθμιση που ετοιμάζει το επιτελείο της Θεανώς Φωτίου και θα έρθει προς ψήφιση στην Βουλή, ίσως και εντός του Νοεμβρίου, χιλιάδες τριτοκοσμικοί, στους οποίους δεν αναγνωρίζεται το καθεστώς του πολιτικού πρόσφυγα, θα λάβουν μια ονομαστική προπληρωμένη κάρτα, τεχνολογίας «chip & pin».

Η χρήση της θα είναι για πολλαπλούς σκοπούς: από την πληρωμή του ενοικίου αν χρειαστεί (αν και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η πληρωμή στους ιδιοκτήτες ακινήτων που θα διαθέσουν τα διαμερίσματά τους για την στέγαση των λαθρεποίκων θα γίνεται μέσω ειδικού λογαριασμού που θα ανοίξουν οι εκμισθωτές) μέχρι την προμήθεια τροφίμων από σούπερ μάρκετ.

Συνέχεια στην έντυπη έκδοση

(Φ. 121) 

Advertisements