Αίσχος: Καταδικάζουν τα ελληνόπουλα με ειδικές ανάγκες

Χωρίς τίτλο

Αναλγησία και απάνθρωπες κοινωνικές και οικονομικές διακρίσεις βιώνουν από την «ευαίσθητη», μόνο για τους τριτοκοσμικούς εποικιστές, κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, 200.000 παιδιά που πάσχουν από νοητική υστέρηση, αυτισμό, ψυχοσωματικές, κινητικές και πολλαπλές αναπηρίες.

Εκτός από τα 42 κέντρα σε όλη την Ελλάδα που τους προσφέρουν φροντίδα και περίθαλψη, και κινδυνεύουν να κλείσουν γιατί τα κονδύλια για την λειτουργία τους έχουν μειωθεί κατά τουλάχιστον 70%, στον αέρα βρίσκεται και η Ειδική Αγωγή.

Τα κενά στους εκπαιδευτικούς αγγίζουν τα 1.180. Πολλά ειδικά σχολεία δεν λειτουργούν λόγω έλλειψης διδακτικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ενώ άλλα περιμένουν να ανοίξουν τα Χριστούγεννα και βλέπουμε…

Το ελάχιστο προσωπικό που απέμεινε, μετά την μη ανανέωση των συμβάσεων, καταβάλλει ηρωικές προσπάθειες προκειμένου να ανταποκριθεί σε πολλαπλούς ρόλους.

Η κραυγή απόγνωσης των γονέων και κηδεμόνων ατόμων με αναπηρία δεν φτάνει στα αυτιά του «χοντρόπετσου» υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, ο οποίος σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των φορέων (ομοσπονδίες και εκπαιδευτικούς) της ειδικής αγωγής, ομολόγησε ξεδιάντροπα πως «δεν θα δοθεί ούτε ευρώ για προσλήψεις, ειδικά στην Αττική», όπου στεγάζεται το 50% των σχετικών σχολικών μονάδων.

Στους εμβρόντητους συνομιλητές του ο υπουργός επισήμανε με στόμφο πως «αυτό γίνεται γιατί το Λεκανοπέδιο, μαζί με την Στερεά Ελλάδα, την Δυτική Μακεδονία και το Νότιο Αιγαίο κρίνονται ως εύπορες περιοχές και κατά συνέπεια λαμβάνουν από μηδενική έως εξαιρετικά χαμηλή πίστωση από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για παιδιά με ειδικές ανάγκες».

Συνέχεια στην έντυπη έκδοση

(Φ. 122) 

Advertisements