Το μεταναστευτικό πρόβλημα της Χίου

Χωρίς τίτλο

Τους τελευταίους μήνες ορδές «παράτυπων» μεταναστών ή προσφύγων, όπως θέλουν να τους αποκαλούν οι κυβερνώντες του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ, έρχονται στην χώρα μας μέσω των νησιών.

Η άλλοτε ήρεμη και καθαρή πόλη της Χίου έχει μετατραπεί σε γκέτο. Όπως φαίνεται κάποιοι αποφασίζουν για εμάς, για το μέλλον αυτού του τόπου όσο και γενικά της χώρας μας.

Οι ανεξέλεγκτες καταστάσεις που επικρατούν στην Χίο στο άμεσο μέλλον θα έχουν αντίκτυπο κυρίως σε θέματα υγιεινής από την στιγμή που όλοι οι δρόμοι της πόλης έχουν καταληφθεί από λαθρομετανάστες οι οποίοι μολύνουν το περιβάλλον με κάθε δυνατό τρόπο, μη υπολογίζοντας και χωρίς ίχνος σεβασμού στους πολίτες και στην χώρα που τους φιλοξενεί. Ο μοναδικός στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να εξυπηρετούνται οι μεταναστευτικές ροές, χωρίς να έχει σκοπό να προστατεύσει την τοπική κοινωνία, τις τοπικές επιχειρήσεις και να πάρει την απόφαση της δημιουργίας ενός τεράστιου κέντρου καταγραφής προσφύγων, ονομαζόμενο Hotspot (τι σημαίνει άραγε αυτή η ονομασία για τον ελληνικό λαό;), στο πρώην εργοστάσιο της ΒΙ.ΑΛ. Μια κίνηση με την οποία είναι σαν να βροντοφωνάζουμε «Ελάτε στην Ελλάδα, σας περιμένουμε».

Τόσες χιλιάδες λαθρομετανάστες, εγκλωβισμένοι στα νησιά μας, (Χίος, Λέσβος, Σάμος, Κως), πώς θα αντιδράσουν αναμένοντας για μεγάλο χρονικό διάστημα την έγκριση του αν πληρούν τις προϋποθέσεις για να μεταβούν στις άλλες χώρες της Ευρώπης; Και εάν δεν τις πληρούν και απορριφθεί η αίτηση τους για άσυλο,  θα περιμένουν την γραφειοκρατία της επαναπροώθησης, εγκλωβισμένοι φυσικά στο νησί μας. Σε αυτή την περίπτωση, -που θα υπάρξουν βέβαια και αυτές οι περιπτώσεις-, ποιες θα είναι άραγε οι αντιδράσεις τους.; Τα νησιά μας θα μετατραπούν σε κρατητήρια μεταναστών που θα ζουν ελεύθερα ανάμεσα μας, κάτι που ήδη έχει αρχίσει να ισχύει.

Συνέχεια στην έντυπη έκδοση

(Φ. 123) 

Advertisements