ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ: Για να μην μας καταπιούν τα κύματα των βαρβάρων

Χωρίς τίτλο

Σε απηνή διωγμό από τις μνημονιακές συγκυβερνήσεις των τελευταίων ετών βρίσκονται οι πολύτεκνες οικογένειες, οι οποίες αντιμετωπίζονται όπως οι χριστιανοί στις ρωμαϊκές αρένες, στα χρόνια του Νέρωνα και του Καλιγούλα.

Πράγματι, τα όποια προνόμια δικαιωματικά απολάμβαναν για την συμβολή τους στην διατήρηση της συνέχειας του Ελληνικού Έθνους, ρίχθηκαν βορά στις «ύαινες» του διεθνούς τοκογλυφικού κεφαλαίου, με τους καιροφυλαχτούντες γείτονές μας (Τουρκία, Σκόπια, Αλβανία), να επιχαίρουν, όπως ο όχλος στο Κολοσσαίο, για την δημογραφική κατάρρευση της χώρας μας.

Όσο για τον σύγχρονο… Ηρώδη, Αλέξη Τσίπρα, που λίγες ημέρες πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου (16-1-2015) διαβεβαίωνε τους εκπροσώπους των πολυτέκνων ότι «θα αποκαταστήσουμε τις αδικίες που υποστήκατε, αφού ήσασταν ένα από τα μεγαλύτερα θύματα των αντικοινωνικών περικοπών», τώρα χορεύει στους ρυθμούς της «Σαλώμης» της Νέας Τάξης πραγμάτων, που θέλει την αντικατάσταση του γηγενούς πληθυσμού με τριτοκοσμικούς εποικιστές.

Στο πλαίσιο αυτό, δεν είναι τυχαίο ότι κατέληξε στον κάλαθο των αχρήστων, στο γραφείο που διατηρεί στο Μέγαρο Μαξίμου, η επιστολή αγωνίας που απέστειλε η Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ) για την άρση των αδικιών σε βάρος 200 χιλιάδων πολυτέκνων οικογενειών.

Όσο για τον έτερο παραλήπτη της, αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, γνωστό για τις «ανθρωπιστικές» ευαισθησίες του όταν αφορούν λαθρομετανάστες, για την στέγαση, την σίτιση και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των οποίων θα εκταμιεύσει ένα σεβαστό ποσό, αρκετών δεκάδων εκατ. ευρώ, δεν μπήκε καν στον κόπο να απαντήσει σε αυτή.

Προφανώς, γιατί του προκαλεί αλλεργία το άρθρο 21 του Συντάγματος, που επιτάσσει την προστασία της πολύτεκνης οικογένειας -η οποία έχει δικαίωμα ειδικής φροντίδας- από το κράτος.

Τι κι αν η ΑΣΠΕ προειδοποιεί ότι η κατάργηση του αφορολόγητου ορίου που ίσχυε για κάθε παιδί, διαλύει κάθε ίχνος του δικτύου κοινωνικής προστασίας, εξομοιώνοντας τους πολύτεκνους με τους άγαμους.

Το βέβαιο είναι ότι ο Αλεξιάδης όπως οι προκάτοχοί του στο ίδιο υπουργείο, θεωρούν ότι όσοι έχουν πολλά παιδιά είναι πλούσιοι και πρέπει να φορολογηθούν ως εφοπλιστές.

Είναι χαρακτηριστική η διάταξη του νόμου 4111/2013 (επί εποχής Στουρνάρα) που θεωρεί ότι τα πολυθέσια οχήματα των πολυτέκνων αποδεικνύουν την οικονομική ευμάρειά τους και ως εκ τούτου πρέπει να χαρατσωθούν αναλόγως.

Για παράδειγμα, κάποιος που έχει έξι παιδιά (που είναι μια μεσαία κατάσταση) πρέπει να αγοράσει ένα εννεαθέσιο όχημα, αφού πρέπει να χωρέσει εκτός από τον ίδιο και η σύζυγός του, περίπου 1.900 κ.ε.

Συνέχεια στην έντυπη έκδοση

(Φ. 124) 

Advertisements