Οδηγούν στο απόσπασμα τους αγρότες και την αγροτική παραγωγή

Χωρίς τίτλο

Ο Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή, κ. Νικόλαος Μιχαλολιάκος συναντήθηκε το πρωί της Τετάρτης με εκπροσώπους των αγροτών (οι οποίοι διαδήλωσαν στην πλατεία Συντάγματος ενάντια στα καταστροφικά μέτρα της μνημονιακής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ), και συζήτησε μαζί τους όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή την στιγμή ο κλάδος τους. Μετά το πέρας της συνάντησης των αγροτών με τον Γ.Γ της Χρυσής Αυγής, το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνος Αγροτών, κ. Ανδρέας Τσαβαλάς, παρεχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στο «ΕΜΠΡΟΣ» αναλύοντας όλους τους λόγους και τα προβλήματα που έχουν οδηγήσει τους αγρότες της Ελλάδος σε δυναμικές πλέον κινητοποιήσεις.

Συνέντευξη στον Π. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

Κύριε Τσαβαλά, θα ήθελα να μου πείτε καταρχήν τους λόγους που οδήγησαν τους αγρότες σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

Τ.Α. Διαμαρτύρεται ο αγροτικός κόσμος της Ελλάδος για τα εξοντωτικά μέτρα που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τα οποία πλήττουν άμεσα τον Έλληνα αγρότη, και του αφαιρούν πλέον την δυνατότητα να συνεχίσει να υπάρχει ως αγρότης, αλλά και ως άνθρωπος. Τα μέτρα αυτά είναι πρώτον η φορολόγηση που αυτή την στιγμή είναι στο 13% συν 55, του χρόνου θα είναι 20% συν 55, και όπως μας ενημερώνουν το 2017 θα είναι 28% συν 100% προκαταβολή φόρου. Το δεύτερο είναι η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών απέναντι στο ταμείο του ΟΓΑ. Εκεί που πληρώναμε γύρω στα 1.000 ευρώ ανά έτος, τώρα μας τα τριπλασιάζουν φτάνοντας για έναν ασφαλιζόμενο περίπου στις 3.000. Και δεν είναι ότι υπάρχει ένας ασφαλιζόμενος. Όταν υπάρχει μια αγροτική οικογένεια με τέσσερα μέλη, μάνα, πατέρας και δύο παιδιά, καταλαβαίνετε ότι το ποσό αυτό θα υπερβαίνει τις 10 χιλιάδες. Και ένας αγρότης με έναν κλήρο της τάξης των 100 στρεμμάτων δεν βγάζει πάνω από 10 χιλιάδες, οπότε μόνον από τα ασφάλιστρα δεν θα του μένουν χρήματα ούτε για φαγητό. Το αποτέλεσμα θα είναι ότι δεν θα μπορέσει να εκπληρώσει τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις και θα μείνει ανασφάλιστος ακόμα και από υγεία. Για αυτό ζητάμε να γίνει η ασφάλιση σύμφωνα με το εισόδημα. Πέρα όλων αυτών θέλουν να μας εντάξουν σε ένα νέο σύστημα ασφάλισης στιλ ΤΕΒΕ που θα το πληρώνουμε ανά δίμηνο, χωρίς όμως να έχουμε και να απολαμβάνουμε αυτά που απολαμβάνει ο ασφαλισμένος του ΤΕΒΕ, δηλαδή την γρήγορη συνταξιοδότηση στα 62, καθώς εμάς μας πηγαίνουν επάνω από τα 70, αν ζούμε, οπότε δεν βλέπουμε να παίρνουμε ποτέ αυτή την περιβόητη σύνταξη, της οποίας πλέον δεν γνωρίζουμε ούτε ποιο είναι το ποσόν!

Έχετε αναφέρει όλα αυτά τα προβλήματα στους υπευθύνους; Η στάση της κυβέρνησης απέναντι σας πια είναι;

Είχε παραστεί πριν από 15 μέρες ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής της περιοχής μας στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης μαζί με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου, ο οποίος είχε δεχθεί και άλλες επιτροπές αγροτών από όλη την Ελλάδα. Τους είπε ότι έχετε απόλυτο δίκιο ως αγροτική τάξη, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά. Με λίγα λόγια μας είπε… «να σε κάψω Γιάννη, να σε αλείψω λάδι»! Αυτό μας είπε ο υπουργός. Δεν μας έδωσε απολύτως καμία λύση ούτε και απάντηση για τα προβλήματα μας.

Με λίγα λόγια ο υπουργός σας είπε ότι αυτός αλλά και η υπόλοιποι είναι εγκλωβισμένοι στα «σαγόνια» της Τρόικας και του μνημονίου, και δεν μπορούν να πάρουν καμία απόφαση σαν ανεξάρτητο κράτος.

Ναι. Ακριβώς αυτό μας είπε. Ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για εσάς. Είμαστε εγκλωβισμένοι από τα μνημόνια και τις δεσμεύσεις μας απέναντι σε αυτά. Επομένως και για εμάς τους αγρότες, δεν απομένει πλέον κανένας άλλος δρόμος, ειμί μόνον ο δρόμος της αντίδρασης, της αντίστασης και ενδεχομένως και της επανάστασης. Όλοι αυτοί που βάζουν πρώτα τα μνημόνια σαν προτεραιότητα, και μετά τους Έλληνες, δεν μας έχουν αφήσει πλέον κανένα άλλο περιθώριο επιλογής, αλλά και ύπαρξης. Ή εμείς, ή αυτοί. Δεν μιλάμε για επανάσταση με όπλα. Η επανάσταση που μπορούμε να κάνουμε είναι ειρηνική και εφόσον δούμε τις εξελίξεις, μπορούμε να πούμε ότι ακόμα και στις 31 Δεκεμβρίου του 2015, θα πάμε να καταθέσουμε τα βιβλία μας εσόδων-εξόδων στην ΔΟΥ.

Συνέχεια στην έντυπη έκδοση

(Φ. 124) 

 

Advertisements