Ο Φούχτελ επιστρέφει με τις ευλογίες του ΣΥΡΙΖΑ

Χωρίς τίτλο.jpg

Οταν «ο δολοφόνος επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος», δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν: ή έχει εξασφαλίσει αμνηστία για την προηγούμενη αποτρόπαια πράξη του ή ετοιμάζεται να προσθέσει κι άλλα θύματα στον κατάλογο αυτών που εξόντωσε.

Στην περίπτωση του Γερμανού υφυπουργού Εργασίας Γιοακίμ Φούχτελ, ισχύουν και τα δύο.

Ο εκλεκτός της Άνγκελα Μέρκελ, μετά από δύο χρόνια απουσίας, επαναδραστηριοποιείται στο θέμα της «ελληνογερμανικής συνεργασίας σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Μόνο που αυτή την φορά έχει και τις ευλογίες του ΣΥΡΙΖΑ, που παλαιότερα ζητούσε να κηρυχθεί «ανεπιθύμητο πρόσωπο» και να απαγορευτεί η είσοδός του στην χώρα μας!

Μάλιστα, από την Κουμουνδούρου είχε δοθεί σαφής εντολή να μποϋκοτάρουν με κάθε τρόπο οι δήμαρχοι που ελέγχει, τις συναντήσεις που είχε ο Γερμανός επιτετραμμένος.

Το φλερτ του Φούχτελ με το κυβερνόν κόμμα έχει προχωρήσει σε τέτοιο βαθμό που το τελευταίο διάστημα έχει συνεχείς τηλεφωνικές επαφές με τους υπουργούς Εργασίας, Ανάπτυξης και Εσωτερικών.

Η έκπληξη, πάντως, ήταν ότι συνομιλεί προσωπικά με τον Αλέξη Τσίπρα και το «alter ego» του, υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, όπως αποκάλυψε ο Γερμανός πολιτικός.

Ήδη, έχει καθορισθεί το πλαίσιο συνεργασίας που θα αφορά ζητήματα ενεργειακής πολιτικής (ξεπούλημα ΔΕΗ), διαχείρισης αποβλήτων, ένταξης μεταναστών στην τοπική κοινωνία και πρωτοβουλιών που αφορούν στον αγροτικό τομέα και την πρωτογενή παραγωγή.

Ο Φούχτελ λειτουργεί ως ατζέντης εταιρειών που ενδιαφέρονται για την απόκτηση μέρους των εναπομεινάντων «ασημικών» του Δημοσίου. Για παράδειγμα, επιδιώκει να περιέλθει το υγιές τμήμα της ΔΕΗ στην γερμανική εταιρεία RWE, η διοίκηση της οποίας ελέγχεται από συγγενικό πρόσωπο της Μέρκελ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος ενεργειακός κολοσσός θέλει να κατασκευάσει στην Ελλάδα τρεις μονάδες λιθάνθρακα, ενώ πιέζει να αναλάβει την λειτουργία και την διαχείριση του δικτύου παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, επιβάλλοντας τις τιμές που θέλει ανά κιλοβατώρα.

Όσο για το Ελληνικό κράτος, θα κρατήσει το ζημιογόνο σκέλος και ειδικά την μισθοδοσία των περίπου 25.000 υπαλλήλων  της δημόσιας επιχείρησης, αλλά και την συντήρηση των πεπαλαιωμένων εγκαταστάσεων.

Πηγές από το υπουργείο Ανάπτυξης αναφέρουν ότι ετοιμάζεται η παραχώρηση στην RWE των πλούσιων λιγνιτικών κοιτασμάτων Μελίτης και Αμυνταίου.

Ο Φούχτελ επιβεβαίωσε έμμεσα και το ενδιαφέρον της γερμανικής πλευράς για αγορά μέσω της γερμανικής Τράπεζας Επενδύσεων KFN για αγορά καλλιεργήσιμων εκτάσεων στην χώρα μας, όπως είχε αποκλειστικά δημοσιεύσει το     «ΕΜΠΡΟΣ» (φύλλο 111).

Απώτερος σκοπός του συγκεκριμένου χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, που την πλειοψηφία των μετοχών του έχει το γερμανικό κράτος, είναι να αρπάξει, μέσω των «κόκκινων δανείων» των Ελλήνων αγροτών, τεράστιες εκτάσεις γης.

Η KFN βρίσκεται πίσω και από τα Sparkassen (γερμανικά ταμιευτήρια) τα οποία θέλει να εγκαταστήσει στην χώρα μας ο Γερμανός υφυπουργός Εργασίας, μέσω υποκαταστημάτων που θα ιδρυθούν σε κάθε αγροτικό νομό ή περιοχές που παρουσιάζουν βιομηχανική δραστηριότητα, όπως τα Οινόφυτα, Σχηματάρι, το Θριάσιο Πεδίο κ.λπ.

Μέσω αυτών θα επιδιωχθεί να καρπωθούν οι γερμανικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις που θα δημιουργήσουν εγκαταστάσεις στην Ελλάδα, την οποία θα δηλώσουν ως έδρα, το σύνολο των ευρωπαϊκών κονδυλίων που θα διατεθούν για τους τομείς της αγροτικής παραγωγής, της κτηνοτροφίας, των βιοκαλλιεργειών κ.ά.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως είχαμε αποκαλύψει, βρίσκονται υπό αναθεώρηση οι κοινοτικοί κανονισμοί που αφορούν στην ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Με την εγκατάστασή τους στην χώρα μας οι γερμανικές επιχειρήσεις θα μπορούν να επιδοτηθούν από τα κοινοτικά ταμεία, κάτι που δεν δικαιούνται αν παραμείνουν στο Μόναχο ή στην Φρανκφούρτη.

Ο Φούχτελ εισηγείται επίσης νέα συγχώνευση των Ελληνικών Δήμων, με παράλληλη αλλαγή των διοικητικών δομών τους.

Οπως φαίνεται, η «πρώτη φορά αριστερή κυβέρνηση» που διέπεται από το πνεύμα του δοσιλογισμού, ανοίγει τις αγκάλες της στον «άνθρωπο του γερμανικού κεφαλαίου».

Οι Γερμανοί ξανάρχονται!

Γ. Φράγκος

(Φ. 125) 

Advertisements