Με επιδότηση Τουρκίας τα παράνομα τζαμιά στην Αθήνα

Χωρίς τίτλο

Η «Αυτόνομη Θράκη»

 Τον ρόλο του «προξενητή» για το συνοικέσιο που βρίσκεται σε εξέλιξη, μεταξύ των (νεο)τούρκων και μελών του κυβερνητικού επιτελείου έχει αναλάβει ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και τέως αρχηγός του μειονοτικού κόμματος ΚΙΕΦ προπομπού του DEB, Αχμέτ Χατζηοσμάν.

Πρόκειται για ορκισμένο ανθέλληνα, που παραταύτα διατηρεί στενές σχέσεις με τους πρώην συντρόφους του στην Χαριλάου Τρικούπη, που έχουν προσχωρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ και έχουν στην πλειοψηφία τους υπουργοποιηθεί ή στελεχώνουν τον κρατικό μηχανισμό.

Ο Χατζηοσμάν δεν θεωρείται καθόλου τυχαίο πρόσωπο, αφού είναι ο εμπνευστής του σχεδίου «Αυτόνομη Θράκη», που προβλέπει την καντονοποίηση της περιοχής.

Ιδιαίτερα την διαδρομή Κομοτηνή – Άγκυρα, την κάνει πιο συχνά απ’ ότι ένας εργαζόμενος στην Κολιάτσου, που δουλεύει στο Παγκράτι.

Για παράδειγμα, την ώρα που ο ελληνόφωνος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έβλεπε τον άνευ ουσίας ποδοσφαιρικό αγώνα της χώρας μας με την Τουρκία στην Κωνσταντινούπολη, ο Χατζηοσμάν περιφερόταν στον προθάλαμο της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, βγάζοντας φωτογραφίες με μέλη του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ (Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης).

Στην κάμερα του κινητού του πόζαραν οι περισσότεροι βουλευτές του ΑΚΡ που προέρχονται από την Δυτική Θράκη, όπως ο υπουργός Υγείας Μεχμέτ Μουεζίνογλου, που γεννήθηκε στην Κομοτηνή.

Μεταξύ αυτών και ο αποδεδειγμένα ανθέλληνας, πρώην Έλληνας υπήκοος, Χαλίτ Ερέν, που είναι ο γενικός διευθυντής του «Ερευνητικού Κέντρου Ισλαμικής Ιστορίας, Τέχνης και Πολιτισμού» (IRCICA), το οποίο αποτελεί στην ουσία, παράρτημα των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον συγκεκριμένο είχε αφαιρεθεί από τον Οκτώβριο του 1982, η Ελληνική ιθαγένεια, για λόγους εθνικής ασφάλειας, που παραμένουν, όπως μάθαμε, σε πλήρη ισχύ.

Παραταύτα, έχει επισκεφτεί την Ξάνθη και την Κομοτηνή, καθώς και τους δημάρχους των μειονοτικών περιοχών, κυρίως αυτών της Μύκης και Αρριανών, ουκ ολίγες φορές, κυριολεκτικά «κάτω από την μύτη» και το βλέμμα των Ελληνικών αρχών.

Μόνο σε μια περίπτωση του επιτράπηκε κανονικά η είσοδος για «ανθρωπιστικούς λόγους», όταν βρισκόταν στα πρόθυρα του θανάτου η μητέρα του, στην Ραγάδα του Νομού Ροδόπης.

Τις άλλες φορές εισήλθε και εξήλθε χωρίς να τον ενοχλήσει κανείς, είτε συνοδεύοντας Τούρκους αξιωματούχους, όπως τον αντιπρόεδρο Μπουλέντ Αρίντς, είτε με την προσωπική του συνοδεία, προκειμένου να συναντήσει τους «ψευτομουφτήδες» της περιοχής.

Τελευταία, πάντως, έχει πυκνώσει τις επαφές του εντός και εκτός του Ελληνικού εδάφους, με τους μουσουλμάνους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αϊχάν Καραγιουσούφ και Μουσταφά Μουσταφά από την Ροδόπη και Ζεϊμπέκ Χασάν Χουσεΐν, που έχει εκλεγεί στον Νομό Ξάνθης.

Προκειμένου δε να μην προκαλέσουν περαιτέρω αντιδράσεις, οι τέσσερίς τους κλείνουν ραντεβού στην οικία του νομάρχη Ανδριανούπολης Αλή Σαχάν, όπου συχνά βρίσκουν εκεί να τους περιμένει και ο Τούρκος πρόξενος της Κομοτηνής Αλή Ριζά Ακιντζί.

Καλά πληροφορημένοι κύκλοι αναφέρουν ότι κατά την επίσκεψη Τσίπρα και τις αβρότητες που αντήλλαξε με τον Τούρκο ομόλογό του Νταβούτογλου, έγινε προσπάθεια να νομιμοποιηθεί και ο ρόλος του Ερέν που άτυπα τον αποκαλούν «διοικητή της Δυτικής Θράκης», λόγω των προσβάσεων που διαθέτει στην γνωστή ανθελληνική οργάνωση «Αλληλεγγύη των Τούρκων της Δυτικής Θράκης» και των σημαντικών χρηματικών ποσών που διαθέτει για την προβολή της τουρκικής ταυτότητας στην ακριτική περιοχή.

Στο παρά πέντε, κυριολεκτικά, αποφεύχθηκε η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Ερέν, παρουσία μάλιστα του ψευδομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μετέ, του προέδρου της παράνομης «Τουρκικής Ένωσης Θράκης» Αχμέτ Κουρτ (πρώην πολιτευτή του ΣΥΡΙΖΑ), του προέδρου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης Χαλίτ Χαμπίπογλου και φυσικά του Νταβούτογλου.

Αντικείμενό της θα ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, η εγκαθίδρυση κλίματος συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής κυβέρνησης και της μειονότητας, που θα περιλάμβανε την χορήγηση καθεστώτος διευρυμένης αυτονομίας στην Δυτική Θράκη.

Συνέχεια στην έντυπη έκδοση

(Φ. 125) 

Advertisements