Όλα εδώ πληρώνονται

diodia-drasi__article

Ο θυμόσοφος (και όχι πάνσοφος, διότι αν ήταν τέτοιος δεν θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Ποτάμια και άλλες δημοκρατικές – λέμε τώρα – δυνάμεις) λαός μας, έχει μία παροιμία που λέει: «Όλα εδώ πληρώνονται».

Πού το θυμήθηκα αυτό και τι σχέση έχει;

Δεν το θυμήθηκα τώρα. Άρχισε να με γαργαλάει από τις 25 Ιανουαρίου, τότε που η Ν.Δ. κατόρθωσε να πάθει πανωλεθρία από τον μέχρι τότε…πανίσχυρο ΣΥΡΙΖΑ του 4,6%. «Όλα εδώ πληρώνονται» μου φώναξε μία ψιλή φωνίτσα, αλλά δεν πολυέδωσα σημασία.

Η παροιμία όμως δεν κάθισε ήσυχη. Συνέχισε το γαργάλημα και στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου. Ξέρετε εκείνο που εθριάμβευσε με 61% το ΟΧΙ που υποστήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ  και μεγαλούργησε το 39% το ΝΑΙ που προπαγάνδιζε η ΝΔ. Όπως και νά ’χει όμως, η κεντροδεξιά μπούρδα εισέπραξε άλλη μία φάπα που είδε αστράκια κόκκινα μπλε και πράσινα, σαν την Βουγιουκλάκη ένα πράγμα (τα κίτρινα, όπως θα θυμάστε, τα είδε αργότερα). «Όλα εδώ πληρώνονται» μου ξαναφώναξε πιο δυνατά τώρα η φωνίτσα.

Και φθάνουμε στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

Μετά το νέο φιάσκο,  ο νεφεληγερέτης Σαμαράς, υπέβαλλε την παραίτησή του (σουτ του κερατά έφαγε, δηλαδή, αλλά τέλος πάντων) και ανέλαβε ο Βαγγέλας από τα Εξάρχεια να σκοτώσει το θερίο που ακούει στο όνομα ΣΥΡΙΖΑ. Μπα, δεν βαριέσαι. Μια από τα ίδια. Νέο στραπάτσο με 12 ποσοστιαίες μονάδες διαφορά, παρά το ότι ο Βαγγέλας έπεισε το Πανελλήνιο ότι ήταν πιο ψηλός από τον Τσίπρα. «Όλα εδώ πληρώνονται» πάλι η φωνίτσα, πιο δυνατά τώρα.

Ρε για στάσου, σκέφτομαι, τι θέλει να πει τούτη εδώ; Δεν ήθελε και πολλή σκέψη για να αστράψει το μυαλό μου και να αντιληφθώ γιατί φώναζε η φωνίτσα. Το μυαλό μου πήγε περί τα δύο χρόνια πίσω, τότε που ο αστέρας της πολιτικής Σαμαράς (ακόμα τον φυλάνε διμοιρίες αστυνομικών στο μέγαρό του στην Κηφισιά) μαζί με τα άλλα αστέρια Δένδια και Αθανασίου, σχεδίασαν το πώς θα διαλύσουν την Χρυσή Αυγή. Το Σχέδιό τους ήταν τέλειο. Τόσο τέλειο, που από την μια αυτοί έπιαναν τον Κασιδιάρη  και από την άλλη ο εισαγγελέας τον αμόλαγε. Τόσο δεμένη ήταν η κατηγορία. Όμως όλα τα Σχέδια επιδέχονται βελτιώσεων. Έτσι, κάτι τηλεφωνήματα από την Αμερική, συνοδευόμενα από όχι και τόσο κομψές προσφωνήσεις, κάτι παναθηναϊκάκιες και ολυμπιακάκιες (όχι, ΑΕΚτζήδες δεν είχε) το δέσαμε το γλυκό. Και η ΝΔ πανηγύριζε ομού με τους ανά την οικουμένη κοτσιδάκηδες: «Την ξεδοντιάσαμε την Χ.Α.».

Όμως πέρασαν χρόνια δίσεκτα και χρόνοι οργισμένοι, που λέει και το «Τραγούδι του νεκρού αδελφού», που η μεν Χ.Α. ουδόλως ξεδοντιάστηκε, όμως η Ν.Δ. έγινε ρεζίλι των σκυλιών με τις απανωτές ξεγυρισμένες σφαλιάρες. Ώσπου αποφάσισαν να κάνουν εκλογές για να εκλέξουν δημοκρατικά (η δημοκρατία μας μάρανε) νέο Αρχηγό μεταξύ των υποψηφίων Βαγγέλα, Κυριάκου, Απόστολου και Άδωνη ( Έτσι μου έγραφαν στα μηνύματα που μου έστελναν για να τους ψηφίσω. Ρε ουστ). Αρχηγό, που θα οδηγήσει στην νίκη την μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη (…και άλλες περιπέτειες).

Και οι εκλογές προγραμματίστηκαν μεν, ουδόλως διεξήχθησαν δε καθόσον αυτοί στην Ν.Δ. δεν μπορούν να χωρίσουν ούτε δυό γαϊδουριών άχυρα. Εν ολίγοις τα μούσκεψαν και πλην των πιστών νεοδημοκρατών (ας πρόσεχαν) όλοι οι άλλοι άρχισαν το δούλεμα με πρώτον τον ΣΥΡΙΖΑ («θέλουμε ισχυρή αντιπολίτευση», ήταν το ψιλό γαζί της Κουμουνδούρου).

Και τα καλά και εξόχως διασκεδαστικά έπονται. Τα όργανα μόλις τώρα άρχισαν. Έχουμε να κάνουμε γέλια – γέλια – γέλια, που έλεγε και ο Καραγκιόζης.

Μα καλά, θα ρωτήσουν οι απανταχού της γης εχέφρονες συντηρητικοί, εσύ χαίρεσαι με αυτή την κατάσταση;

Ασφαλώς και δεν χαίρομαι.

Μόνο να, προχθές παρά λίγο να την πληρώσω ακριβά αφού έτρεχα στους δρόμους και φώναζα «Όλα εδώ πληρώνονται ρεεε»,  «Υπάρχει και Θεός ρε άχρηστοιοιοιοι» οπότε με πλησιάζει ένας κύριος και με ρωτάει τι εννοώ. Όταν του εξήγησα ότι πλέω σε πελάγη ευτυχίας για το κατάντημα της Ν.Δ. και γι’ αυτό φωνάζω, ο κύριος απλώς με ακολούθησε φωνάζοντας  «Έχει ο καιρός γυρίσματα ρεεεεεεεεεεεεεεε». Αυτά.

Χ.Μ.

(Φ. 125)