Η Ελένη Ζαρούλια ξεμπροστιάζει τον «δημοκρατικό φασισμό» των Συριζαίων υπουργών

zaroylia_vouli

Για ακόμη μια φορά οι υπουργοί της κυβέρνησης Σύριζα – Ανέλ δεν εμφανίστηκαν στην ολομέλεια της βουλής για να απαντήσουν σε επίκαιρη ερώτηση της Χρυσής Αυγής.

Η βουλευτής Β’ Αθηνών, Ελένη Ζαρούλια με παρέμβασή της, κατήγγειλε την απαράδεκτη στάση των δύο υπουργών, που αποκλείουν μία μεγάλη μερίδα του Ελληνικού Λαού με το πρόσχημα ότι δεν συνομιλούν με υπόδικους, την στιγμή που συνομιλούν με κατάδικους, όπως αποκάλυψε ο πρώην υπουργός Πανούσης.

Τόνισε ότι η ερώτησή της αφορούσε θέματα υγείας και κανείς δεν έχει δικαίωμα λόγω ιδεοληψιών ή μικροπολιτικής να αγνοεί και να αρνείται να απαντήσει σε ένα τόσο καίριο ζήτημα.

Άλλωστε σύμφωνα με τα άρθρα 51 και 62 του Συντάγματος, οι βουλευτές αντιπροσωπεύουν το Έθνος, εκλέγονται με καθολική ψηφοφορία από τους πολίτες που έχουν εκλογικό δικαίωμα, με κανέναν δε τρόπο δεν περιορίζονται στην άσκηση των καθηκόντων τους.

Βέβαια οι υπουργοί της κυβέρνησης είναι «μετρ» στην καταπάτηση του συντάγματος, με αποκορύφωμα το υπερήφανο ΟΧΙ των Ελλήνων στο δημοψήφισμα που εν μία νυκτί έγινε «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ».

Ακολουθεί η επίκαιρη ερώτηση που δεν απαντήθηκε:

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΘΕΜΑ: «Επικίνδυνες πρακτικές στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης»

Σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 351/1989, η διάλυση κυτταροστατικών φαρμάκων επιτρέπεται να διενεργείται μόνο από κλινικούς φαρμακοποιούς, λόγω της επικινδυνότητας των ουσιών που περιέχουν για την υγεία του προσωπικού. Παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος -δεδομένου ότι παρατύπως αναλαμβάνουν την εργασία αυτή οι νοσηλευτές- τόσο η Διοίκηση του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης όσο και η αρμόδια Δ.Υ.ΠΕ κωφεύουν διαχρονικά, με αποτέλεσμα να τίθεται καθημερινά σε κίνδυνο η υγεία των εργαζομένων νοσηλευτών, αλλά και των νοσηλευόμενων στο εν λόγω νοσοκομείο.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

Σε ποιους χώρους του Νοσοκομείου, υπό ποιες συνθήκες και από ποιους λαμβάνει χώρα η διάλυση των κυτταροστατικών φαρμάκων στο ΑΝΘ;

Γιατί παρά την πλήρη ενημέρωση τόσο της Διοικήτριας, της διευθύντριας της νοσηλευτικής υπηρεσίας και της αρμόδιας Δ.Υ.ΠΕ., δεν έχει ακόμα σταματήσει η επικίνδυνη και παράνομη πρακτική;

Αθήνα, 23/11/2015

Η ερωτώσα Βουλευτής

Ελένη Ζαρούλια

Βουλευτής Β’ Αθηνών

ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

(Φ. 126) 

Advertisements