Η διαχρονική Προδοσία εις βάρος της Κύπρου

Χωρίς τίτλο

Η ενδοτικότητα, και η δουλικότητα της θλιβερής Κυπριακής ηγεσίας δεν είναι μια πρόσφατη «ασθένεια». Η «παθολογία» αυτή βασανίζει την Κύπρο, (αλλά και ολόκληρο των Ελληνισμό) εδώ και πολλές δεκαετίες. Την  διαχρονική αυτή μιαρή δουλικότητα της θλιβερής ανά τον χρόνο ηγεσίας της επίσημης Κυπριακής Δημοκρατίας προς τους Τούρκους εισβολείς, έρχεται να επιβεβαιώσει η καταγραφή παρελθόντων γεγονότων από «διπλωματικές» συναντήσεις της Κυπριακής κυβέρνησης με εκπροσώπους των κατοχικών δυνάμεων.

Στις τουαλέτες για μια χειραψία

Οι τραγικοί «ηγέτες» της Κύπρου βρέθηκαν να αναζητούν ακόμη και στις τουαλέτες τους Τούρκους «ηγέτες», για να καταφέρουν να ανταλλάξουν μια χειραψία μαζί τους…!Το θλιβερό ΡΙΚ, το οποίο είναι παθητικό φερέφωνο της εκάστοτε δουλικής Κυβέρνησης, διαλαλούσε τότε με ιδιαίτερη υπερηφάνεια, το «ιστορικό τετ-α-τετ» του νόμιμου Προέδρου της «εκλιπούσας» και κατ’ επίφαση πλέον Κυπριακής Δημοκρατίας, με τον εκπρόσωπο του κράτους το οποίο την δολοφόνησε!

Οι εν λόγω κύριοι αντέγραψαν μία αισχρή ασυναρτησία, της οποίας την αναπαραγωγή ανήγαγαν σε θρίαμβο! Θρίαμβο θεώρησαν οι ιταμοί μειοδότες την μιαρά δουλική συμπεριφορά ενός υποτιθέμενου «ηγέτη»-εκπροσώπου κατεχόμενου κράτους, προς τον εκπρόσωπο τού εισβολέα-κατακτητή!

Η εφημερίδα «Σημερινή» κατέγραψε σε άρθρο της την ραγιάδικα δουλική συμπεριφορά των ηγετών της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι οποίοι έτρεχαν σαν υπηρέτριες πίσω από τους Τούρκους ηγέτες, στους θαλάμους, ακόμα και στις τουαλέτες των διεθνών συνάξεων, προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα χαμόγελο, μία μονόλεπτη «συνομιλία», για μία φωτογράφηση μαζί τους. Μια φωτογράφηση την οποία θα χρειάζονταν αργότερα, προκειμένου να την επιδείξουν και να την αναπαράγουν μέσω των αργυρώνητων παπαγάλων τους, στα ΜΜΕ της Κύπρου, ελπίζοντας ότι έτσι υπάρχει πιθανότητα να εντυπωσιάσουν τους ελάχιστους εναπομείναντες αφελείς που υπήρχε περίπτωση ακόμα να τους ανέχονται.

Διαχρονικοί ζητιάνοι

για μια χειραψία με τους μογγόλους!

Τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν κατά το παρελθόν με τους δουλικούς Κυπρίους «ηγέτες», δεν αποτελούν απλά ντροπή για την ίδια πολιτική σαν λειτούργημα, αλλά αποτελούν και ένα πραγματικό όνειδος για ακόμα και αυτό το ανθρώπινο είδος.

Ο τότε πρόεδρος της Κύπρου Γιώργος Βασιλείου, ανέμενε ως ικέτης-ζητιάνος στους διαδρόμους των Ηνωμένων Εθνών, μήπως και κάποια στιγμή φανεί στην άκρη ο «Σουλτάνος» Οζάλ, για να ανταλλάξει μαζί του μία χειραψία. Αρκετά αργότερα  ο Δημήτρης Χριστόφιας ικέτευε τον νέο Σουλτάνο Ερντογάν να τον δεχθεί σε μία ψαροταβέρνα του Βοσπόρου, και αφού πιουν ρακή και φάνε ψάρι(!), να του εξηγήσει το «όραμά του» για την Κύπρο. Έτσι και σήμερα, ο άξιος συνεχιστής της μιαρής δουλοπρέπειας των προκατόχων του κ. Νίκος Αναστασιάδης, μετέβη σερνάμενα γονυπετής και ταπεινά εκλιπαρών στην Άγκυρα, για να συναντήσει τον μέγα «εκσυγχρονιστή, προοδευτικό ηγέτη-σουλτάνο Ερντογάν, που θέλει να λύσει το Κυπριακό». Έτσι, ο «ραγιάς ηγέτης» σπρώχνοντας τους πάντες, κατάφερε κάποια στιγμή να πλησιάσει, και να σταθεί ταπεινά δίπλα στον «βεζίρη» Νταβούτογλου προκειμένου να καταφέρει να φωτογραφηθεί μαζί του, ώστε οι παπαγάλοι των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης που επιχειρούν τον εντυπωσιασμό της αγέλης των Κυπρίων, ότι πρόκειται για ένα «ιστορικό τετ-α-τετ»!

Εν μέσω λοιπών τέτοιων θλιβερών και δουλικών τετ-α-τετ, άρπαξαν την ευκαιρία οι κυβερνώντες για να πανηγυρίσουν εκ νέου μία παταγώδη αποτυχία της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και να εμπαίξουν και πάλι τον λαό. Δεν τους έφθανε η κατάρρευση του μύθου του «μετριοπαθούς» Ακιντζί, τώρα προσπαθούν να κατασκευάσουν νέους μύθους περί «καλού» Νταβούτογλου. Να ωραιοποιήσουν και το βιβλίο του «Στρατηγικό Βάθος» και να το παρουσιάσουν ως απόδειξη πως η Τουρκία θέλει λύση…

Ένα Βατερλό που βαφτίστηκε «νίκη»!

Αλλά η Κυπριακή Δημοκρατία δεν νίκησε στις Βρυξέλλες. Ηττήθη κατά κράτος.

Έτσι η Τουρκία, η οποία κατέχει δια της βίας το ευρωπαϊκό έδαφος της Κύπρου, αντί να τιμωρηθεί και να ακυρωθεί η ενταξιακή της πορεία, γίνεται δεκτή μετά βαΐων και κλάδων σε Έκτακτη Σύνοδο των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και λαμβάνει βοήθεια τριών δισ. Γιατί; Επειδή συνεργάζεται με το Ισλαμικό Κράτος, εκπαιδεύει, χρηματοδοτεί τους τρομοκράτες του, προμηθεύεται παράνομα πετρέλαιο από τους τζιχαντιστές και διοχετεύει το μεταναστευτικό ρεύμα προς την Ευρώπη.

Η Τουρκία, η οποία εδώ και 11 χρόνια αρνείται να εφαρμόσει το Πρωτόκολλο της Άγκυρας, τις ευρωπαϊκές και κυπρογενείς υποχρεώσεις της, όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει καμία κύρωση από την Ε.Ε., αλλά καλείται να λάβει μέρος σε συνάψεις Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών.

Η Τουρκία, η οποία έπρεπε να είχε υποστεί τις συνέπειες της μη αναγνώρισης της Κυπριακής Δημοκρατίας, δια του Πρωθυπουργού της δηλώνει ενώπιον των ηγετών της Ε.Ε. ότι θεωρεί την Κυπριακή Δημοκρατία εκλειπούσα!

Η Τουρκία λαμβάνει δέσμευση από την Ε.Ε. ότι στην πορεία θα ξεκινήσει διαδικασία ξεπαγώματος των κεφαλαίων, τα οποία έχει μπλοκάρει η Κυπριακή Δημοκρατία. Οι δοτοί στην Κύπρο πανηγυρίζουν πως στο ανακοινωθέν της Συνόδου δεν κατονομάζονται τα κεφάλαια αυτά! Αλλά χθες αποκαλύφθηκε ότι ο «φιλέλλην» Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ απέστειλε μυστική επιστολή στον Νταβούτογλου, δια της οποίας δεσμεύεται να ενεργήσει προς την κατεύθυνση του ξεπαγώματος των κεφαλαίων που κρατά κλειστά η Κυπριακή Δημοκρατία.

Έτσι ένα Βατερλό μετατρέπεται από τους κυβερνώντες σε θρίαμβο. Ένα θλιβερά δουλικό τετ-α-τετ, μετονομάζεται σε «ιστορική συνάντηση». Δύο αδίστακτοι δικτάτορες ωραιοποιούνται. Και μία συνήθης παραπλανητική δήλωση, «η Τουρκία θέλει λύση», προβάλλεται ως απόδειξη καλής θέλησης της Τουρκίας.

Οι κυβερνώντες δεν χύνουν απλώς νερό στον μύλο της τουρκικής επιδρομικής πολιτικής. Κατέστησαν συνειδητοί και εθελούσιοι κατασκευαστές, εντός και εκτός Κύπρου, ενός ωραιοποιημένου πορτρέτου ενός κράτους το οποίο κατέστη εφιάλτης και εν δυνάμει εξολοθρευτής του κυπριακού Ελληνισμού, αλλά και των λαών της Ευρώπης.

(Κωστάκης Αντωνίου)

(Φ. 126) 

Advertisements