ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ Aποκλειστικά με χρήματα του ελληνικού λαού η «φιλοξενία» των μεταναστών

Χωρίς τίτλο

Με χρήματα που προέρχονται απευθείας από την τσέπη του αγρίως φορολογουμένου Έλληνα πολίτη επιχορηγείται η μόνιμη εγκατάσταση των λαθρομεταναστών στην χώρα μας.

Οι διάφορες ΜΚΟ που αλωνίζουν με τις πλάτες των κυβερνώντων, έχουν κατορθώσει μέσω των υπόγειων διασυνδέσεων που διαθέτουν στο περιβάλλον πολλών υπουργών, να χρηματοδοτείται η δράση τους με κονδύλια αποκλειστικά του Ελληνικού λαού!

Όπως για παράδειγμα, το πρόγραμμα «Στέγη», που αφορά την στέγαση των τριτοκοσμικών που αιτούνται πολιτικού ασύλου.

Οι πόροι του συγκεκριμένου προγράμματος, εδώ και 11 μήνες, δεν προέρχονται όπως είναι νόμιμο από το ΕΣΠΑ, αλλά από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με καταγγελία που έφτασε στο «ΕΜΠΡΟΣ» από ανώτατο υπηρεσιακό στέλεχος, ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Χρήστος Σπίρτζης, μετά την εξάντληση του σχετικού κωδικού που υπήρχε για την «φιλοξενία»  των αλλοδαπών, αποφάσισε μονομερώς να χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Κάτι που είναι εντελώς παράνομο και σε κάθε περίπτωση έγινε χωρίς να ενημερωθεί η Βουλή, αφού η εκταμίευση θα προέλθει από τον προϋπολογισμό εκτέλεσης μεγάλων έργων που στο σύνολό τους έχουν «παγώσει».

Σε απλά Ελληνικά, «λεφτά υπάρχουν» για τους λαθρομετανάστες.

Το παράδειγμα Σπίρτζη φαίνεται πως ακολουθούν αρκετοί συνάδελφοί του, που «ξύνουν τον πάτο» των αποθεμάτων τους, προκειμένου «να απλώσουν», όπως λένε, «κοινωνικό δίχτυ προστασίας για τους πρόσφυγες».

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην τελευταία συνάντηση που είχε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος με τον Ντέκλαν Κοστέλο της ομάδας των θεσμών (βλέπε τοκογλύφοι), συζητήθηκε «ένα μέρος των εσόδων από την φορολογία να κατευθυνθεί προς την στήριξη δημιουργίας θέσεων φιλοξενίας σε ξενοδοχεία, σπίτια για πάνω από 50.000 άτομα».

Σύμφωνα με την συγκεκριμένη πρόταση που παρουσίασε ο «τσάρος» της οικονομίας, «θα μπορούσαν αυτά τα χρήματα αντί να διατεθούν για την δημιουργία καταυλισμών ή ειδικών εγκαταστάσεων στέγασης», που θα είναι άχρηστα σε μερικά χρόνια, «να δοθούν αντί ενοικίου».

Αυτό που απέφυγε να πει ο κ. Τσακαλώτος ήταν ότι τα συγκεκριμένα κεφάλαια θα πάνε κατά κύριο λόγο στις τράπεζες που θα πάρουν τα σπίτια από τους Έλληνες οι οποίοι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Πρόκειται για μια λύση που συμφέρει τόσο το χρηματοπιστωτικό σύστημα όσο και τα ξένα funds, τα οποία ήδη έχουν αγοράσει μεγάλο μέρος των «κόκκινων» στεγαστικών δανείων.

Κι αυτό γιατί ουσιαστικά με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου θα έχουν εξασφαλίσει πως δεν θα χάσουν τα χρήματα που «επένδυσαν», ενώ θα αποφύγουν μια νέα κρίση στην κτηματαγορά, λόγω μαζικών πλειστηριασμών, η οποία θα έπληττε και τα δικά τους χαρτοφυλάκια.

Συνέχεια στην έντυπη έκδοση

(Φ. 127) 

Advertisements