Πλουτοκράτες εναντίον Εθνικιστών

Χωρίς τίτλο

Είναι εμφανής ο εκνευρισμός που έχει προκληθεί στην γαλλική κομματοκρατία και πλουτοκρατία από την άνοδο των Εθνικιστών.

Ο Stephane Richard, διευθύνων σύμβουλος της Orange, πρώην μέλος του υπουργικού συμβουλίου του Σοσιαλιστή Ντομινίκ Στρος-Καν, διετέλεσε Υπουργός Βιομηχανίας και Εξωτερικού Εμπορίου. Ως άλλος ένας πολιτικός χαμαιλέων όπως αυτοί που γνωρίζει και η ελληνική πολιτική σκηνή, ήταν επίσης  υποψήφιος με το δεξιό UMP στις δημοτικές εκλογές του 2008.

Όπως πολλοί συνάδελφοί του και στην ελληνική πολιτική σκηνή,  ο κ. Richard είναι πρωτίστως πλούσιος, πολύ πλούσιος. Το 2009, η περιουσία του υπολογιζόταν σε 35 εκατ. Ευρώ.

Ο κ. Richard μετά τα αποτελέσματα των Περιφερειακών Εκλογών στην Γαλλία, ανακοίνωσε την επιθυμία του να δημιουργήσει ένα ταμείο για την καταπολέμηση του Εθνικού Μετώπου. Θέλει να συλλέξει € 1.000.000.000  μαζί με άλλους μεγιστάνες της τηλεφωνίας και των ΜΜΕ, τον Xavier Niel Patrick Drahi και τον  Martin Bouygues.

Ο Xavier Niel, ιδρυτής της εταιρείας  Free Mobile, είναι επίσης συνιδιοκτήτης του ομίλου μέσων ενημέρωσης Le Monde. Έχει δύο παιδιά με την Delphine Arnault, κόρη του Μπερνάρ Αρνό, ιδιοκτήτη του πολυτελούς ομίλου LVMH.

Στη δεκαετία του ‘80, ο Xavier Niel είχε επενδύσει στο «ροζ»: καταστήματα ερωτικών αντικειμένων,  Minitel, και σώου.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η περιουσία του  Xavier Niel ανέρχεται για το 2014 σε € 9.500.000.000.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Martin Bouygues και Διευθυντής της TF1, ήταν ένας από τους μάρτυρες του δεύτερου γάμου του Νικολά Σαρκοζί.

Άλλος ένας πρόθυμος επιχειρηματίας στην μάχη κατά του κόμματος της Μαρίν Λεπέν, είναι ο Patrick Drahi. Ο  δισεκατομμυριούχος ο οποίος γεννήθηκε σε μια εβραϊκή οικογένεια στο Μαρόκο έχει περιουσία που για το 2015 εκτιμήθηκε σε περίπου 14 δισεκατομμύρια, σύμφωνα με το Forbes.

Με τη σειρά του ο Ευρωβουλευτής του κόμματος και σύντροφος της κ. Λε Πέν Louis Aliot κάλεσε τους ψηφοφόρους του κόμματος να μποϋκοτάρουν τις συγκεκριμένες εταιρίες. «Μην ξεχνάτε ότι αποτελούμε σημαντική εμπορική δύναμη. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε πλούσιους, ανθρώπους που μας συκοφαντούν», έγραψε στον λογαρισμό του στο Twitter.

Με φωτογραφίες στον προσωπικό της λογαριασμό στo ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης απάντησε η Μαρίν Λε Πέν στην συκοφαντική προσπάθεια εξομοίωσης του κόμματός της με τους Ισλαμιστές δολοφόνους. Η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου, σε δηλώσεις της στον σταθμό Europe 1, σχολίασε την απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Bernard Cazeneuve να αναφέρει τις φωτογραφίες της στην Αστυνομία. Οι φωτογραφίες τις οποίες κοινοποίησε η κα Λεπέν εικονίζουν βαρβαρότητες που διαπράχθηκαν από το Ισλαμικό Κράτος.

Νωρίτερα, ο δημοσιογράφος Jean-Jacques Bourdin, παραλλήλισε την δράση του κόμματός της με αυτήν του DΑΕCH.

«Ο κ. Cazeneuve θα έρθει να μου φορέσει χειροπέδες;» αναρωτήθηκε η Γαλλίδα πολιτικός. «Ο Bernard Cazeneuve και ο Manuel Valls έχουν χάσει τα λογικά τους. Ως συνήθως, καταδικάζουν όσους καταδικάζουν και όχι όσους διαπράττουν τα εγκλήματα. Θα μου κάνει μήνυση για δυσφήμιση εναντίον του DΑΕCH; Νομίζει ότι θα αφήσω τα επτά εκατομμύρια ψηφοφόρων που ψήφισαν  υπέρ μου, να προσβάλονται με αυτόν τον τρόπο και να συγκρίνονται με τους βαρβάρους, τους εγκληματίες και τους δολοφόνους;».

(Φ. 128) 

Advertisements