Ασελγεί σε βάρος μικρών παιδιών το ΚΚΕ Παιδομάζωμα με πρόσχημα «Χριστουγεννιάτικη» γιορτή

Χωρίς τίτλο

Σάλο και οργή στην σχολική και εκπαιδευτική κοινότητα έχει προκαλέσει η προσπάθεια δασκάλων και γονέων που πρόσκεινται στο ΚΚΕ να «προσηλυτίσουν» μικρούς μαθητές, προκειμένου να συμμετάσχουν στο 6ο Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ της ΚΝΕ για τα παιδιά, που πραγματοποιείται αύριο στην έδρα του κόμματος, στον Περισσό.

Ήδη, σε πολλά σχολεία έχει εξαγγελθεί σχεδόν ως υποχρεωτική η παρουσία στην συγκεκριμένη φιέστα, που καμία σχέση δεν έχει με το πνεύμα των γιορτών και αποσκοπεί αποκλειστικά στην κατήχηση παιδιών που φοιτούν στο Δημοτικό, αλλά και στο Νηπιαγωγείο.

Ομάδες «παιδαγωγών», όπως αποκαλούνται τα μέλη του ΚΚΕ που έχουν αναλάβει το έργο αυτό, επισκέπτονται σχολεία και έχουν συναντήσεις με το διδακτικό προσωπικό αλλά και με συλλόγους γονέων και κηδεμόνων.

Αρκετοί από τους τελευταίους ξαφνιάστηκαν όταν αντί να τους παρουσιασθεί ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, όπως αρχικά τους είχε ανακοινωθεί, άκουσαν τους «κόκκινους» προπαγανδιστές να τους ζητούν να φέρουν τα παιδιά τους στην εκδήλωση «ώστε να γνωρίσουν μια κοινωνία απαλλαγμένη από την φτώχεια και την εκμετάλλευση και την μιζέρια της καπιταλιστικής βαρβαρότητας».

Το ύφος της κατήχησης και κυρίως οι κορώνες πως «πρέπει να διαπαιδαγωγούμε τα παιδιά μας με τις αξίες της πολυπολιτισμικότητας και της αλληλεγγύης», είχε ως αποτέλεσμα να αντιδράσουν έντονα πολλοί γονείς που έκαναν λόγο για «πλύση εγκεφάλου παιδιών προσχολικής ηλικίας».

Έξαλλοι έγιναν και εκπαιδευτικοί, όπως ένας νηπιαγωγός του Δήμου Αθηναίων, όταν στο υλικό του φεστιβάλ που του έδειξαν και στο αφιέρωμα για την παιδική λογοτεχνία, διαπίστωσε ότι διαφημίζονταν ως κλασικοί συγγραφείς οι Μαρξ – Ένγκελς – Λένιν.

Ο συγκεκριμένος όταν ρώτησε την κουστωδία που τον επισκέφθηκε τι θα προσφέρει σε 4χρονα παιδιά η ανάγνωση τέτοιων βιβλίων (εκδόσεις “Σύγχρονη Εποχή”) λίγο έλειψε να προπηλακιστεί, αφού η απάντηση που έλαβε ήταν ιδιαίτερα προσβλητική και κυριολεκτικά στο παραπέντε απεφεύχθη «θερμό επεισόδιο».

Για όσους δεν το γνωρίζουν, σε τέτοιες εκδηλώσεις αντί για χριστουγεννιάτικα τραγούδια, τα μεγάφωνα, αλλά και η χορωδία του κόμματος παίζουν «αντάρτικα» και συνθήματα κατά των «μοναρχοφασιστών».

Ακόμη και κατά την διάρκεια του μαθήματος ζαχαροπλαστικής στο «εργαστήριο σοκολάτας», όπως τονίζει στο «ΕΜΠΡΟΣ» γονέας που έκανε πέρυσι το λάθος να εμπιστευτεί τον δάσκαλο της κόρης του και να συμμετάσχει στην εκδήλωση, «γίνονταν στοχευμένες αναφορές στα μαγειρεία της κυβέρνησης του βουνού και στις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν οι μαχητές του Δ.Σ.Ε.!».

Προκειμένου δε να περάσουν στα μικρά Ελληνόπουλα το μήνυμα ότι «η χώρα μας είναι πλέον πολυφυλετική», έχουν κληθεί και παιδιά λαθρομεταναστών να δώσουν το δικό τους «χρώμα» στο φεστιβάλ.

Πράγματι, το πρόγραμμα προβλέπει κοινές δράσεις «όλων των παιδιών απ’ όπου και εάν προέρχονται», όπως η κατασκευή του «ψηφιδωτού δένδρου», αλλά και συζητήσεις μεταξύ τους, υπό την καθοδήγηση των «παιδαγωγών», για το περιβάλλον, τον πόλεμο και την ειρήνη.

Ρόλο «διαφώτισης» θα αναλάβει και η θεατρική ομάδα της ΚΝΕ, που μέσω της παράστασης «Τενεκεδούπολη», θα επιχειρήσει να μυήσει τους μικρούς μαθητές στα «ιδανικά» του κομμουνισμού, με αλληγορικές ιστορίες που θα αποτυπώνουν με γλαφυρότητα την σημερινή κατάσταση όπως θέλει να την παρουσιάσει το ΚΚΕ.

Μέχρι και οι καλικάντζαροι χρησιμοποιούνται από την «μουσικοθεατρική ομάδα Τρομπετίνι», προκειμένου τα παιδιά να διδαχθούν «την αλληλεγγύη και την στήριξη των συνομηλίκων τους από άλλες χώρες».

Παράλληλα, θα υπάρξουν, όπως κάθε χρόνο και συμβουλές προς τα νέα ζευγάρια, να ακολουθήσουν τον μαρξιστικό δρόμο (δηλαδή τον υλιστικό αθεϊσμό) για την δημιουργία οικογένειας.

Όπως φαίνεται, το ΚΚΕ προσπαθεί να εκμαυλίσει με κάθε τρόπο τις συνειδήσεις μικρών παιδιών, αλλά και των γονέων τους, χρησιμοποιώντας ακόμη και την γιορτή των Χριστουγέννων που εφεύραν οι κακοί καπιταλιστές και η μισητή Εκκλησία.

Την ίδια ώρα τα στελέχη του, όπως και πολιτικοί από τα κόμματα του λεγόμενου «συνταγματικού τόξου», διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους γιατί στα γραφεία τοπικών οργανώσεων της Χρυσής Αυγής προβάλλονται ντοκιμαντέρ ή γίνονται ομιλίες για το μεγαλείο της Ελλάδος και γίνονται αναφορές σε σύγχρονους εθνικούς ήρωες, όπως ο Κολοκοτρώνης κι ο Καραϊσκάκης.

Μια ματιά να ρίξει κανείς στα ρυπαρά δημοσιεύματα του συστημικού Τύπου και στις δακρύβρεχτες εκκλήσεις τους να μην «μολυνθούν» τα παιδιά και οι γονείς τους με την «ασθένεια του Εθνικισμού» αρκεί, για να αντιληφθεί κανείς τον φαρισαϊσμό και την υποκρισία όσων δήθεν κόπτονται για το μέλλον των αυριανών Ελλήνων πολιτών.

«Το νέο Κεντρικό Συμβούλιο να επεξεργαστεί, σε συνεργασία με το Κόμμα, την παρέμβαση της ΚΝΕ στις μικρές ηλικίες που βρίσκονται στην προσχολική ηλικία και το Δημοτικό, στο Γυμνάσιο, στα παιδιά της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, των νέων ζευγαριών, αξιοποιώντας όλες τις μορφές. Όλες οι Οργανώσεις της ΚΝΕ, οι εδαφικές και οι άλλες πρέπει να απευθύνονται με εκδηλώσεις στα μικρότερα παιδιά και τους γονείς τους.»

10o Συνέδριο ΚNΕ, 2011

Γ. Φράγκος

(Φ. 128) 

Advertisements