Τζιχαντιστές της διπλανής πόρτας

Χωρίς τίτλο

Στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα βρίσκεται ένα από τα εξέχοντα στελέχη του Χαλιφάτου. Μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο άνοιξε τουριστικά γραφεία στην Αχαρνών και πρόσφατα επεκτάθηκε στον χώρο της εστίασης, αγοράζοντας εστιατόρια.Το εντυπωσιακό είναι ότι πλήρωνε τοις μετρητοίς και μάλιστα δάνειζε σε μουσουλμάνους μεγάλα ποσά.

Eνα επείγον σήμα από το EU-INTCEN, που είναι το κέντρο ανάλυσης πληροφοριών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για ενεργοποίηση πυρήνων τζιχαντιστών σε Ελληνικό έδαφος, σήμανε συναγερμό στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες της χώρας μας.

Η πληροφορία έρχεται σε συνέχεια άλλης πρόσφατης ενημέρωσης που είχαν οι Ελληνικές αρχές, για δραστηριοποίηση, το τελευταίο διάστημα, μελών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, που διατηρεί «δεσμούς αίματος» με το Ισλαμικό Χαλιφάτο.

Το συγκεκριμένο όργανο που σύντομα θα αποτελέσει το Ευρωπαϊκό FBI, θεωρεί ότι οι εξτρεμιστικές ερμηνείες του Ισλάμ ακούγονται ολοένα και πιο συχνά στους χώρους συνάθροισης των «μαχητών του Αλλάχ», οι οποίοι δεν «κατοικοεδρεύουν» στα παράνομα τζαμιά, αλλά στα υπόγεια καταστημάτων που διατηρούν οι λαθρομετανάστες.

Το ανησυχητικό είναι ότι επιβεβαιώνει την ύπαρξη φορητού οπλισμού στα χέρια «στρατολόγων» που προέρχονται από τις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων χωρών της Μέσης Ανατολής, μερικοί εκ των οποίων είναι πυροτεχνουργοί.

Όλως συμπτωματικά, οι παραπάνω έχουν διαμείνει, για ένα τουλάχιστον τρίμηνο, στην πόλη Ντίμπρα της Αλβανίας, όπου λειτουργεί με όχι και τόσο μυστικότητα στρατόπεδο εκπαίδευσης φανατικών ισλαμιστών.

Στην διάθεση της Ιταλίδας Φεντερίκα Μογκερίνι, που είναι η επικεφαλής (στα χαρτιά) της Ευρωπαϊκής διπλωματίας (αφού στην πραγματικότητα αφεντικό είναι η γερμανική υπηρεσία πληροφοριών BND), υπάρχουν πολλά στοιχεία που τεκμηριώνουν τις διαδρομές των τζιχαντιστών στα «γκέτο» της Αθήνας.

Όπως τις περιπτώσεις δεκάδων Αλβανών, Αιγυπτίων και Πακιστανών, στην πλειοψηφία τους Ελλήνων υπηκόων, που έφυγαν με «υποτροφίες» από την τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα για να σπουδάσουν γιατροί και μηχανικοί στην αραβική χερσόνησο και επέστρεψαν λάβροι ουαχαβιστές (φονταμενταλιστές ισλαμιστές) έτοιμοι να κηρύξουν ιερό πόλεμο κατά των «απίστων» Χριστιανών.

Για τις ευρωπαϊκές υπηρεσίες δίωξης της τρομοκρατίας, οι «θύλακες» αυτών που προσπαθούν να πυρπολήσουν τις ψυχές μουσουλμάνων νέων που ζουν στην χώρα μας με θρησκευτικό φανατισμό εντοπίζονται στον κύκλο των λεγόμενων «πολιτικών προσφύγων».

Πρόκειται για άτομα που φαινομενικά διάγουν ήσυχη ζωή, έχοντας μαζί τις υποτιθέμενες οικογένειές τους.

Το στοιχείο που αρχικά τους πρόδωσε ήταν η προ διετίας συνάντηση των κορυφαίων στελεχών τους με τον εξτρεμιστή ιμάμη Γκεντς Μπάλα, που χρηματοδοτείται από την Σαουδική Αραβία.

 

Συνέχεια στην έντυπη έκδοση

(Φ. 128) 

Advertisements