Από την σύνταξη

images sch.

Mε αποκλειστικά, αποκαλυπτικά ρεπορτάζ, αναλύσεις για τις διεθνείς πολιτικές εξελίξεις, άρθρα γνώμης, νέες στήλες  και νέους συνεργάτες, η εθνική εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ διήνυσε το 2015. Οι αναγνώστες μας απέκτησαν μια διαφορετική οπτική για τα γεγονότα και την ελληνική και διεθνή πολιτική, κοινωνική και οικονομική κατάσταση, διαφορετική από αυτήν των Μέσων του συρμού, στοιχειοθετημένη, έγκυρη και ψύχραιμη.

Ήταν ένας χρόνος δύσκολος για όλους μας, χρόνος περίσκεψης, και ζυγίσματος, και γι’ αυτό, ελπίζω, καρποφόρος. Το 2016 προμηνύεται ως έτος αλλαγών. Για τους περισσότερους Έλληνες, η αγωνία και η ανασφάλεια για το Αύριο όπως καλλιεργείται από τα ΜΜΕ και τους πολιτικούς, αλλά και την συνήθεια και την επανάπαυση, καταπνίγει κάθε διάθεση για αντίσταση. Ο λήθαργος και η κατάθλιψη μοιάζουν πιο ελκυστικοί από την προσπάθεια, κάθε προσπάθεια να ανακαλυφθούν οι αιτίες για την σημερινή μιζέρια και οι τρόποι να την ανατρέψουν. Λίγοι θα αποτολμήσουν το βήμα που θα τους επιτρέψει να κάνουν μια νέα αρχή, μαζί με την ίδια την χώρα.

Αλλά η αξία της ηγεσίας δεν μετριέται ποσοτικά. Ας είμαστε ειλικρινείς, ακόμα και αν γινόμαστε δυσάρεστοι. Η Ελλάδα μόνο με αλλαγή πλεύσεως μπορεί να κατακτήσει την θέση που της επιβάλλει η γεωγραφική και ιστορική της κληρονομιά. Κι αυτό σημαίνει διαφοροποίηση, νέες συμμαχίες μέσα και έξω από την Ε.Ε. αλλά κυρίως εθνική υπερηφάνεια, εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας και το ανθρώπινο δυναμικό, προγραμματισμό και στόχους.

Αν διάλεγα έναν μόνο από τους λόγους για την σημερινή κατάρρευση θα διάλεγα το «δεν το πιστεύουν τα μάτια μου». Κανείς δεν πιστεύει πως θα του πάρουν το χωράφι και το σπίτι, μέχρι να του συμβεί. Κανείς δεν πιστεύει πως θα είναι ποινικώς κολάσιμο να θέλει να παραμείνει ο ίδιος και τα παιδιά του «στρέιτ». Κανείς δεν πιστεύει πως γεγονότα σαν αυτά του Παρισιού μπορεί να συμβούν σε ελληνικές πόλεις. Κανείς δεν θα πιστεύει ότι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις γίνονται υπηρέτριες των ΜΚΟ, και η φυσική ηγεσία του στρατεύματος, οι εν ενεργεία και οι απόστρατοι αξιωματικοί, παραμένουν απαθείς και συνένοχοι. Σύντομα θα πιστέψουν όλα αυτά και περισσότερα. Μπορεί να θορυβηθούν, πρώτα, να τρέξουν χωρίς σκοπό μετά, να ξεπεράσουν τα ταμπού των λέξεων και να ανακαλύψουν , τέλος, πως είναι – τι τρομερό- Εθνικιστές, μπορεί και ρατσιστές, και, θεός φυλάξοι, ίσως και ομοφοβικοί.

Στο κατώφλι της νέας χρονιάς, θα ευχηθώ λοιπόν ο καινούριος χρόνος να κινητοποιήσει τους Έλληνες. Να ανακαλύψει κάθε ένας και κάθε μια από μας το αντίδοτο στην απάθεια, την ηττοπάθεια και την αναβλητικότητα, και να κάνει το πιο σημαντικό, το πρώτο βήμα που κάνει τα αδύνατα, δυνατά. Τα επόμενα, τα καλύτερα, θα έρθουν. Καλή Χρονιά.

Ειρήνη Δημοπούλου – Παππά

images

2015 Μια ακόμα χρονιά μαρασμού και ανέχειας πέρασε στην ιστορία. Ένας ακόμα χρόνος εθνικής ταπείνωσης και προδοσίας προστέθηκε στην μακρά λίστα της μετά μνημονίων κατοχικής εποχής. Το 2015 έφυγε αφήνοντας μια πικρή γεύση για όλα αυτά που θα μπορούσαν να γίνουν, αλλά ποτέ δεν έγιναν. Για τις χαμένες ευκαιρίες. Για κάποιες κινήσεις σωτηρίας από τον βάλτο, για κάποιους σωστούς χειρισμούς, από αυτούς που μοίραζαν προεκλογικά υποσχέσεις ελπίδας. Από αυτούς που όφειλαν να τις τηρήσουν, αλλά δεν το έκαναν. Και δεν το έκαναν, όχι γιατί δεν μπορούσαν, αλλά γιατί απλά… δεν ήθελαν! Η ευθύνη της καταστροφής και της αποδόμησης που έφεραν μαζί τους, τους βαραίνει απόλυτα. Όπως και η ευθύνη της προδοσίας που συνάδει με τις πράξεις τους. Έτσι… το 2016 μας υποδέχεται με χιλιάδες συγκεχυμένες σκέψεις, όχι και τόσο ευοίωνες. Για πόσο ακόμα θα συνεχιστούν οι διώξεις των Ελλήνων; Πόσοι ακόμα εισβολείς θα εισέλθουν στην πατρίδα μας χωρίς πόλεμο; Για πόσο ακόμα οι Έλληνες θα ανέχονται την ταπείνωση και την προδοσία;

Και φέτος, όπως και πέρυσι, θα ευχηθώ σε όλους Καλή Χρονιά, ελπίζοντας ότι κάτι πιο ευοίωνο θα μας φέρει το νέο έτος. Δεν μπορεί. Οι Έλληνες κάποια στιγμή θα ξυπνήσουν. Πόση ακόμα προδοσία μπορεί να αντέξει αυτός ο τόπος; Πόση ταπείνωση αυτές οι καρδιές; Νομίζω, ότι τα όρια έχουν πλέον εξαντληθεί.

Η ώρα της κρίσης είναι κοντά. Πιστεύω, ότι όπως τόσες χιλιάδες χρόνια ο Θεός της Ελλάδος προστάτευε την Πατρίδα μας και την έβγαλε Ζωντανή και ακέραια μέσα από Φωτιά και Σίδερο, έτσι και τώρα, την ύστατη έστω ώρα, θα σταθεί δίπλα μας για μια ακόμα φορά Φωστήρας και Οδηγός, για να μας δείξει τον δρόμο για μια Νέα Ελλάδα. Η ώρα της λύτρωσης δεν είναι μακριά. Ίσως το 2016 να είναι η πιο σημαντική χρονιά της νέας χιλιετίας. Ας πούμε λοιπόν όλοι μαζί ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, και ας είμαστε έτοιμοι για το «κάλεσμα» που θα σημάνει την ώρα της Λύτρωσης.

Π. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Το 2016 θα αποτελέσει την απαρχή σαρωτικών εξελίξεων στην παγκόσμια γεωπολιτική σκακιέρα, αλλά και στην Ελληνική πολιτική σκηνή.

Ο νέος χρόνος θα φέρει πολλές εκπλήξεις, όπως η υπογραφή κυβερνητικού «συμφώνου συμβίωσης» μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να επισημοποιηθεί το ειδύλλιο που προωθούν οι διεθνείς τοκογλύφοι και τα εγχώρια συστημικά μέσα ενημέρωσης.

Για να ακριβολογούμε, στο νέο κυβερνητικό σχήμα θα συμμετάσχει -ό,τι απομένει- μετά την επερχόμενη διάσπαση από το πολιτικό κουφάρι που ακούει στο όνομα: κεντροδεξιά.

Έτσι, προσφέρεται η μοναδική ευκαιρία στην Χρυσή Αυγή η οποία ήδη από καιρό έχει αναλάβει τον ρόλο της εθνικής αντιπολίτευσης, να ασκήσει και τα καθήκοντα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι συνθήκες, άλλωστε, που θα διαμορφωθούν στο επόμενο χρονικό διάστημα, με τις δραματικές αλλαγές στο συνταξιοδοτικό, το ασφαλιστικό και το φορολογικό, την ευνοούν, αφού την καθιστούν το τελευταίο ανάχωμα μπροστά στην επέλαση των «όρνεων» της αγοράς, που θέλουν να μετατρέψουν την χώρα μας σε πολυφυλεκτικό χυλό και τους Έλληνες σε γκαρσόνια των εύπορων Ευρωπαίων.

Προκειμένου δε να καταλυθεί στην πράξη η εθνική κυριαρχία μας, το ιερατείο των Βρυξελλών εκτός από την οικονομική υποταγή μας, προωθεί την δημιουργία του Ευρωστρατού, που θα υποκαταστήσει εν ευθέτω χρόνω, τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Αλλαγές προμηνύονται και στον παγκόσμιο χάρτη, με την Ρωσία να μην ξεχνά το ύπουλο χτύπημα που δέχθηκε με την κατάρριψη του μαχητικού αεροσκάφους της από την Τουρκία, αλλά και την επαναφορά του κουρδικού ζητήματος στην διεθνή ατζέντα.

Στα καθ’ ημάς, οι προβλέψεις δείχνουν ότι θα συνεχισθούν αμείωτες οι λαθρομεταναστευτικές ροές που θα επιφέρουν λόγω των τζιχαντιστών που έχουν παρεισφρήσει στις τάξεις των τριτοκοσμικών και το ερμητικό κλείσιμο των Ευρωπαϊκών συνόρων.

Μοιραία, λοιπόν, η χώρα μας θα μετατραπεί σε αποικία φανατικών ισλαμιστών που θα θέλουν να επιβάλουν τον δικό τους θεοκρατικό νόμο.

Και η μόνη δύναμη που μπορεί να εμποδίσει την εξέλιξη, είναι η Χρυσή Αυγή και οι πατριώτες που την ακολουθούν.

Σε κάθε περίπτωση, καλή χρονιά!

Γ. ΦΡΑΓΚΟΣ

(Φ. 130) 

Advertisements