Το κράτος στην υπηρεσία των μεταναστών

Χωρίς τίτλο

Με ποσό άνω των 15 εκατ. ευρώ που θα προέρχεται αποκλειστικά από εθνικούς πόρους θα χρηματοδοτηθούν ΜΚΟ, προκειμένου μέσα στο 2016 να αναλάβουν την εκπαίδευση στο πλαίσιο της «διαπολιτισμικότητας», στο 1,2 εκατ. λαθρομετανάστες που προβλέπεται να εγκλωβισθούν στην χώρα μας.

Το κονδύλι ενδέχεται να τριπλασιασθεί, αφού έχει δοθεί εντολή στα υπουργεία και στους δημόσιους φορείς να διαθέσουν μέρος των όποιων αποθεματικών τους έχουν απομείνει για «την παροχή συμβουλευτικών επιμορφωτικών υπηρεσιών προς τους πολίτες τρίτων χωρών».

Παράλληλα, θα καθίσουν στα θρανία και εκατοντάδες υπάλληλοι υπηρεσιών που συναλλάσσονται καθημερινά με αλλοδαπούς «ώστε να αποκτήσουν γνώσεις για την κουλτούρα των ατόμων αυτών, με έμφαση στην καλύτερη δυνατή πληροφόρησή τους για θέματα που τους αφορούν».

Μεταξύ αυτών εντάσσεται και η ενημέρωσή τους για την έκδοση χωρίς πολλές διαδικασίες, αδειών διαμονής και η χορήγηση κάρτας σίτισης και κουπονιών  για αγορά τροφίμων από αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

Παράλληλα, θα εκταμιευθεί ένα σεβαστό ποσό που θα αγγίξει τα 500 χιλιάδες ευρώ, προκειμένου να προσληφθούν άραβες, πακιστανοί, σομαλοί, νιγηριανοί και μπαγκλαντεσιανοί ως διερμηνείς για τους συμπατριώτες τους, που ως φαίνεται, θα εγκατασταθούν μόνιμα στην Ελλάδα.

Για να εξοικονομηθεί μέρος των χρημάτων που στο σύνολό τους θα καρπωθούν ΜΚΟ, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, αποφάσισε να «πετσοκόψει» κατά 22% την κρατική επιχορήγηση προς τα ΑΕΙ που ήδη αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Το κόστος για τα πανεπιστήμια θα επιβαρυνθεί επιπλέον αν υλοποιηθεί το σχέδιο της Σίας Αναγνωστοπούλου, που προβλέπει την δημιουργία ειδικών τμημάτων για τριτοκοσμικούς που θα δηλώσουν πτυχιούχοι στα Ελληνικά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Όσοι αλλογενείς φοιτήσουν σ’ αυτά με το πρόσχημα της συνέχισης των σπουδών τους ή την κατάρτισή τους σε άλλα γνωστικά αντικείμενα που δεν διδάχθηκαν στις χώρες προέλευσής τους, θα εξασφαλίζουν άσυλο, χρηματική ενίσχυση και διαμονή είτε σε φοιτητικές εστίες είτε σε διαμερίσματα που θα νοικιάζει για λογαριασμό τους το Ελληνικό Κράτος.

Κάτι που συζητήθηκε κατά την τελευταία συνέλευση των πρυτάνεων της χώρας, που στο περιθώριό της διαμαρτυρήθηκαν στον Φίλη για την «νέα υποχρέωση που θέλει να τους επιβάλει», λέγοντας ότι ήδη «αδυνατούν να αντιμετωπίσουν τις στοιχειώδεις ανάγκες τους».

Μάλιστα, του επισήμαναν ότι είναι έτοιμοι να δηλώσουν αδυναμία λειτουργίας των ΑΕΙ, αφού η συνολική μείωση της κρατικής επιχορήγησης σε βάθος 5ετίας, ξεπέρασε το 70%.

Ανάμεσα σε αυτούς που αντιδρούν είναι και πανεπιστημιακοί που ανήκουν πολιτικά στον ΣΥΡΙΖΑ, με το σκεπτικό ότι πολλοί συνάδελφοί τους που απασχολούνται ως έκτακτοι, θα χάσουν την δουλειά τους από αλλοδαπούς που θα κληθούν να διδάξουν.

Προκειμένου να αποφευχθούν οι περισσότερες αντιδράσεις στις «διαπολιτισμικές δράσεις», εκτός των ΜΚΟ θα ενταχθούν και εκπαιδευτικά ή ερευνητικά ιδρύματα, σε μια προσπάθεια να «χρυσωθεί το χάπι».

  • Πρόβλεψη για 1,2 εκ. μετανάστες
  • 15 εκ. ευρώ από εθνικούς πόρους για Μ.Κ.Ο.
  • Αποθεματικά Υπουργείων και δημοσίων φορέων για υπηρεσίες σε «πολίτες τρίτων χωρών»
  • 500.000 ευρώ για προσλήψεις τριτοκοσμικών διερμηνεών
  • Μειώνεται κατά 22% η χρηματοδότηση των Α.Ε.Ι. για να χρηματοδοτηθούν Μ.Κ.Ο.
  • Ειδικά τμήματα στα Α.Ε.Ι. για τριτοκοσμικούς που θα δηλώσουν πτυχιούχοι
  • Δωρεάν διαμονή, σίτιση και … χρηματική ενίσχυση για αλλοδαπούς φοιτητές

Γ. Φράγκος

(Φ.130) 

 

 

Advertisements