Με πλαστά έγγραφα Μπερίσα και Ράμα αρπάζουν τις περιουσίες των Βορειοηπειρωτών

Χωρίς τίτλο

Σε νέα άτακτη εθνική υποχώρηση προς την Αλβανία, όπου επιχειρείται ή μάλλον συνεχίζεται η αρπαγή, με δόλια μέσα, των περιουσιών των Ελλήνων της ηρωικής Χειμάρρας, υποχρεώθηκε η ενδοτική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Τελευταίο κρούσμα, για το οποίο δεν υπήρξε η παραμικρή φωνή διαμαρτυρίας από το ελληνόφωνο υπουργείο Εξωτερικών, η εκχέρσωση υπεραιωνόβιων ελαιώνων που βρίσκονται σε κτήματα των οποίων οι κάτοχοι ανήκουν στην ελληνική μειονότητα, με πρόσχημα την κατασκευή και την αναβάθμιση του οδικού δικτύου.

Πρόκειται για μια περιοχή – φιλέτο, την λεγόμενη Ριβιέρα της Αδριατικής, η οποία ξεκινά από τα Ελληνοαλβανικά σύνορα και φτάνει μέχρι τους Δρυμάδες της Χειμάρρας -της επονομαζόμενης και Μάνης της Βορείου Ηπείρου- και αφορά τουλάχιστον 500.000 στρέμματα παραθαλάσσιας γης.

Ο πρωθυπουργός του γειτονικού κρατιδίου Έντι Ράμα, όπως έχει αποκαλύψει ήδη από το φύλλο 104 το «ΕΜΠΡΟΣ», με την υποστήριξη τουρκο-αλβανών επιχειρηματιών θέλει να μετατρέψει την συγκεκριμένη ζώνη που διακρίνεται για την μοναδική ομορφιά της, σε τουριστικό «Ελντοράντο» της Αλβανίας.

Το σχέδιό του προβλέπει την δημιουργία ξενοδοχείων και πολυτελών κατοικιών για την νομενκλατούρα των Τιράνων, αλλά και άλλων ενδιαφερομένων.

Προκειμένου δε να επιτύχει τον σκοπό αυτό, χρησιμοποιεί την αλβανική Δικαιοσύνη που εκδίδει σωρηδόν αποφάσεις με τις οποίες μεγάλα τμήματα γης των Ελλήνων της Χειμάρρας περνούν σε Αλβανούς πολίτες, όπως στην περιώνυμη οικογένεια μαφιόζων Τσάνι.

Οι συγκεκριμένοι δικαστές δέχονται ως νόμιμους πλαστούς τίτλους ιδιοκτησίας που προσκομίζουν οι συμπατριώτες τους, κυρίως μουσουλμάνοι Λάμπηδες.

Παράλληλα, στην περιοχή έχουν εμφανιστεί και άτομα από τον αλβανικό βορρά που παρουσιάζοντας φωτοτυπίες ιδιοκτησίας, καταπατούν τεράστιες παρθένες εκτάσεις σ’ όλο το μήκος της παραθαλάσσιας διαδρομής, από τους Αγίους Σαράντα μέχρι και την Αυλώνα.

Σύμφωνα με τους Βορειοηπειρώτες αδελφούς μας, οι παραπάνω έχουν ήδη προχωρήσει και στην ανέγερση αυθαίρετων κτισμάτων που διακρίνονται για την σωρεία πολεοδομικών παραβάσεων, οι οποίες γίνονται υπό την ανοχή των τοπικών αρχών.

Τα περισσότερα από τα κτίσματα αυτά χρησιμοποιούνται ως παράνομα τουριστικά καταλύματα, αφού δεν διαθέτουν την σχετική άδεια λειτουργίας.

Συνέχεια στην έντυπη έκδοση

(Φ. 131) 

Advertisements