Ο Σόρος χρηματοδοτεί και ΜΚΟ για τα «δικαιώματα» των ομοφυλοφίλων

Χωρίς τίτλο.jpg

H Μη Κυβερνητική Οργάνωση Colour Youth – Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας μας πληροφόρησε ότι την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016 θα πραγματοποιήσει την Τελική της Εκδήλωση για το Έργο «Πες το σ’ εμάς», στο Αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων. Το θέμα της εκδήλωσης είναι «Βία και διακρίσεις λόγω ταυτότητας φύλου, έκφρασης φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού: Παρουσίαση Τελικής Έκθεσης Έργου «Πες το σ’ εμάς». Η συγκεκριμένη εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί με την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος για την Ανοιχτή Κοινωνία (Open Society Foundations), θα περιλαμβάνει παρουσίαση των αποτελεσμάτων του Έργου «Πες το σ’ εμάς» και των προτάσεων/διεκδικήσεων του Σωματείου.

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου, σκοπός του Έργου «Πες το σ’ εμάς» είναι:

– η συγκέντρωση και καταγραφή περιστατικών βίας ή/και διακρίσεων, λόγω ταυτότητας φύλου, έκφρασης φύλου, ή/και σεξουαλικού προσανατολισμό, από θύματα αλλά και αυτόπτες μάρτυρες των περιστατικών αυτών

– η δωρεάν παροχή ψυχολογικής και νομικής υποστήριξης προς τα θύματα των περιστατικών ή/και των διακρίσεων αυτών από εξειδικευμένους επαγγελματίες

– η εκπαίδευση μελών, επαγγελματικών στελεχών ή/και εθελοντών Οργανώσεων υποστήριξης ΛΟΑΤΚΙ+ ανθρώπων, στη διαχείριση τέτοιων περιστατικών

– η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση συγκεκριμένων επαγγελματικών ομάδων αλλά και γενικότερα της κοινής γνώμης για το φαινόμενο της ομοφοβίας/τρανσφοβίας.

Το έργο χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και την Νορβηγία στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα, γνωστού ως EEA Grants. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στην χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Θα μπορούσε κάποιος να μην σταθεί στο νόημα της εκδήλωσης (το οποίο είναι στην ουσία η προώθηση της ομοφυλοφιλίας μέσω του τονισμού της κατοχύρωσης των δικαιωμάτων τους στην πολλοστή), εάν δεν υπήρχε και η λίστα με αυτούς που επικροτούν και επιχαίρουν για το όλο «project». Και αυτοί δεν είναι άλλοι από την πολιτική ηγεσία της χώρας, καθώς, -όπως επίσης μας ενημερώνει το δελτίο τύπου-,  χαιρετισμούς θα απευθύνουν η κ. Σία Αναγνωστοπούλου, Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Η κ. Μαρία Ρωσίδη ειδική σύμβουλος στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η κ. Δανάη Κολτσίδα, ειδική σύμβουλος στο γραφείο Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Η κ. Βασιλική Κατριβάνου, βουλευτής Β΄ Αθηνών Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Ο κ. Θεόδωρος Φορτσάκης, βουλευτής Επικρατείας Νέα Δημοκρατία. Ο κ. Γιώργος Αμυράς, βουλευτής Β΄ Αθηνών το ΠΟΤΑΜΙ. Η Κ. Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, βουλευτής Β΄ Πειραιώς Ένωση Κεντρώων. Ο κ. Μίλτος Κύρκος ευρωβουλευτής με το ΠΟΤΑΜΙ. Ο κ. Βασίλης Καρύδης βοηθός Συνήγορου του Πολίτη, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Εκπρόσωπος Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής. Η κ. Τίνα Σταυρακάκη, δικηγόρος και επιστημονική συνεργάτιδα Δικτύου Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας.

Εδώ πρέπει να επισημάνουμε ότι η Open Society Foundation που έχει αναλάβει την «ευγενική» χορηγία του έργου, ανήκει στον ανθέλληνα πολυεκατομμυριούχο τοκογλύφο Τζορτζ Σόρος! Από εκεί και πέρα εύκολα μπορούμε να βγάλουμε το συμπέρασμα για το ποιοι είναι αυτοί που βρίσκονται πίσω και ωφελούνται από την προώθηση της ομοφυλοφιλίας και την καθιέρωση της σαν τρόπο ζωής. Μια κοινωνία από την οποία θα καταρρεύσουν οι αρχές της οικογένειας, μια κοινωνία που θα αποτελείται από ομοφυλόφιλους και άτομα χωρίς ταυτότητα φύλου, κυβερνάται πολύ πιο εύκολα από μια κοινωνία με αρχές και πατροπαράδοτα ήθη και έθιμα.

(Φ. 131) 

Advertisements