Τσεκούρι στα επιδόματα των ΑμΕΑ για χάρη των λαθρομεταναστών

Χωρίς τίτλο

Σε βάρος των ευπαθών ομάδων του Ελληνικού πληθυσμού, όπως πολύτεκνοι, Άτομα με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ), άποροι, αναξιοπαθούντες ηλικιωμένοι, θα αποβεί το «κόψιμο» στο ήμισυ, των κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων που λαμβάνουν, προκειμένου να βρεθούν χρήματα για την στέγαση, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και την σίτιση των εκατοντάδων χιλιάδων τριτοκοσμικών που θα «εγκλωβιστούν» στην χώρα μας.

Πράγματι, από το προϋπολογισμένο κονδύλι ύψους 2,5 δισ. ευρώ που επρόκειτο να κατευθυνθεί για την κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών των παραπάνω ομάδων, τουλάχιστον 1,3 δισ. ευρώ θα διατεθούν για την επιδότηση ενοικίου και την διανομή δωρεάν γευμάτων και ειδών πρώτης ανάγκης σε πλέον των 70.000 λαθρομεταναστών.

Σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσα στο επόμενο δίμηνο θα πρέπει να έχουν δημιουργηθεί τουλάχιστον 50.000 θέσεις «μόνιμης φιλοξενίας», που μπορεί ακόμη και να διπλασιασθούν με τον ερχομό της άνοιξης.

Και επειδή άλλες πηγές εσόδων δεν υπάρχουν για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, αφού το «ξύσιμο του πάτου» των αποθεματικών των υπουργείων και των δημοσίων φορέων δεν απέφερε το προσδοκώμενο, τώρα μπήκαν στο μάτι της μνημονιακής κυβέρνησης οι προνοιακές παροχές.

Σε πρώτη φάση θα «ξεσκονισθούν» όσοι παίρνουν κάποιο είδος επιδόματος.

Στο πλαίσιο αυτό, όλοι οι ασφαλιστικοί και μη οργανισμοί του Δημοσίου θα πρέπει να αποστείλουν άμεσα στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης, τα απολογιστικά στοιχεία καταβολής διαφόρων χρηματικών βοηθημάτων.

Τα στοιχεία θα αφορούν αναλυτικά τα ποσά που χορηγήθηκαν το 2015 ανά δικαιούχο και είδος επιδόματος.

Στόχος είναι να δημιουργηθεί μια ηλεκτρονική βάση δεδομένων, στην οποία για πρώτη φορά θα καταγραφούν ο ακριβής αριθμός προνοιακών παροχών και το σύνολο των δικαιούχων.

Συνέχεια στην έντυπη έκδοση

(Φ. 132) 

Advertisements