Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χρηματοδοτεί τα μέλη οργανώσεων υπέρ των λαθρομεταναστών

Χωρίς τίτλο

Στην Γαλλία παρατηρήθηκε ότι τον «αυθόρμητο» τρόπο, να μαζεύονται οι μετανάστες στην περιοχή Pas de Calais και να προσπαθούν να περάσουν κάτω από την Μάγχη μέσω του σιδηροδρομικού τούνελ, τον διαχειριζόταν μια οργάνωση που την λένε «No Border» και αποτελείται από νεαρούς αναρχικούς και αριστεριστές.

Ένα τέτοιο γκρουπ υπήρχε και στα Ιταλογαλλικά σύνορα της Ventimiglia, όπου οργάνωναν τις διαδηλώσεις των μεταναστών και μάλιστα με αρκετές εντάσεις και επεισόδια. Στην ιστοσελίδα τους αυτοχαρακτηρίζονται «ένα διεθνές δίκτυο από αντιρατσιστικά γκρουπ που δουλεύουν όλοι μαζί ενάντια στην στοχοποίηση των μεταναστών, στον άδικο χαρακτηρισμό τους ως εγκληματιών και στην ελεύθερη μετακίνησή τους παντού». Αυτή η ριζοσπαστική κίνηση των αριστεριστών στηρίζει την διάλυση των συνόρων σε μια σημαντική σύγκλιση απόψεων με ισχυρές δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης και του Georges Soros.

Πρόκειται λοιπόν για μια οργάνωση – μη οργάνωση – όχι επίσημη με το αβαντάζ για όποιον την διοικεί να είναι ανώνυμος και με τα περισσότερα από τα μέλη της να είναι νεαροί αναρχικοί και μάλιστα αρκετοί ανήλικοι, οι οποίοι έχουν προβλήματα με τις οικογένειές τους και κάνουν μια νομαδική ζωή, αλλά από την άλλη πολύ καλά οργανωμένοι σε ομάδες και καθοδηγούμενοι από άτομα της εξωκοινοβουλευτική αριστεράς της Γαλλίας.

Το ενδιαφέρον στην υπόθεση αυτή είναι ότι αυτό το δίκτυο δεν γεννήθηκε χθες, με την εισβολή των μεταναστών. Υπάρχει εδώ και 15 τουλάχιστον χρόνια, μεγαλώνοντας κάτω από μανδύα με το όνομα  “No Border Camps”, κατασκηνώσεις και κάμπινγκ ανά την Ευρώπη. Το 2002 έκαναν μια θερινή κατασκήνωση στο Στρασβούργο, το 2010 στις Βρυξέλλες και το 2012 στην Στοκχόλμη. Κάτι παρόμοιο είχε στηθεί και στην Τζένοβα κατά την σύνοδο των G8 με τα γνωστά αποτελέσματα. Η θεωρεία τους περιστρέφεται κυρίως γύρω από την  εναντίωση στην «Ευρώπη φρούριο» και ενάντια σε κάθε μορφή καταπίεσης για τους μετανάστες.

Η εκπαίδευση αυτών των ομάδων θυμίζει την τακτική των διαφόρων άλλων γκρουπ που οργάνωσαν τις διάσημες «έγχρωμες επαναστάσεις» στην ανατολική Ευρώπη, διαδηλώνοντας ενάντια στην εκάστοτε κυβέρνηση των χωρών αυτών, για να φέρουν την Δημοκρατία.

Ένα από τα γνωστά ονόματα είναι και το ΟTPOR («αντίσταση» στα σέρβικα), που συνέβαλε στην ανατροπή του Μιλόσεβιτς. Σήμερα έχει μετατραπεί σε μια οργάνωση συμβουλευτική που διδάσκει  την τέχνη της « μη βίαιης επανάστασης» όπως έχουν συνηθίσει να την ονομάζουν. Στην Γεωργία ανέτρεψαν τον Shevarnadz για να τοποθετήσουν στην θέση του τον γνωστό Shaakasvili. Στελέχη της παραπάνω οργάνωσης ήταν και στην Λευκορωσία και στην Ουκρανία. Το 2000 στο ξενοδοχείο ΧΙΛΤΟΝ της Βουδαπέστης παρακολούθησαν τα σεμινάρια του Αμερικάνου συνταγματάρχη Robert Helvy για θέματα «όχι βίαιων μαχών».

Το δίκτυο  «No Border» έχει άραγε άλλους εμπνευστές; Μια σύντομη έρευνα μας έδειξε ότι την μεγάλη δουλειά στον οργανωτικό τομέα – logistics – την κάνει μια άλλη οργάνωση που φαίνεται πιο καλά δομημένη, η «United Agains Racism-Fascism-Nationalism».

(http://www.unitedagainstracism.org/about-united/volunteers/)

Στην πόλη Calais που πολλές φορές υπάρχουν επεισόδια με πρωταγωνιστές τους μετανάστες, το 2009 πραγματοποιήθηκε ένα μεγάλο κάμπινγκ το « Calais Migrant Solidarity (CMS)», και το οποίο στρατολόγησε πολλούς νέους αναρχικούς και αριστεριστές από όλον τον κόσμο.

(http://www.unitedagainstracism.org/addressbook/calais-migrant-solidarity/)

Αυτή η οργάνωση χρηματοδοτήθηκε από την United bank και από την Unity Bank, μια τράπεζα με έδρα το New Jersey. Όσον αφορά την United, αυτή σπονσοράρει ήδη πολλούς αναρχικούς από διάφορες χώρες και συνδέει περίπου 5.000 οργανώσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Οργανώνει «αναρχικές εβδομάδες» και «ενάντια στον αντισημιτισμό» και προωθεί σεμινάρια ενάντια στον ρατσισμό και την ξενοφοβία, τακτικά. Μάλιστα παλαιότερα το Indymedia είχε κατηγορήσει την οργάνωση United Against Fascism για διασυνδέσεις με την αστυνομία.

Παράξενο αυτό… Η οργάνωση που μάχεται για την κατάργηση των συνόρων, θα συνεργαζόταν με την αστυνομία; Ακριβώς έτσι είναι. Ανάμεσα στους σπόνσορές της  βρίσκεται και το Υπουργείο Εσωτερικών της Αγγλίας (HomeOffice UK) και αυτό της Ολλανδίας.

Αλλά δεν φτάνει αυτό. Αυτή η διάσημη αναρχική – αντιφασιστική  οργάνωση που ρίχνει τα σύνορα και βοηθά τους λαθρομετανάστες να τα διασχίζουν, χρηματοδοτείται και απο την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το πρόγραμμα Erasmus, από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, από το Παγκόσμιο Συμβούλιο των Εκκλησιών, από πολιτικά γκρουπ του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου όπως οι Πράσινοι και οι Σοσιαλιστές και δεκάδες επίσημα  Ιδρύματα του Ευρωπαϊκού  κοινοβουλίου. Και φυσικά δεν θα μπορούσανε να λείψουν το Ίδρυμα Rotschild και το Jewish Humanitarian Fund και το κερασάκι στην τούρτα ο πανταχού παρών George Soros με το ίδρυμά του Open Society Foundation. Mάλιστα ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας έχει κατηγορήσει πολλές φορές τον Soroς  ότι βοηθά τους μετανάστες να περνάνε τα σύνορα και η ιστοσελίδα του Ιδρύματός του το επιβεβαιώνει αναφέροντας ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να ζητά άσυλο στην Ουγγαρία. Ακριβώς αυτό που θέλουν και τα μέλη του No Border.

Τεχνοκράτες και αριστεροί, ενωμένοι στην μάχη για τον αντιρατσισμό, οι οποίοι δουλεύουν για τους παγκόσμιους δισεκατομμυριούχους και για τους ανθρώπους των Βρυξελών. Δεν μπορούμε παρά να θυμίσουμε  την ρήση του Spengler: «Η αριστερά κάνει πάντα το παιχνίδι του μεγάλου κεφαλαίου και πολλές φορές χωρίς να το καταλαβαίνει…!»

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΟΒΙΑΤΣΟΣ

(Φ. 132)

Advertisements