Μαχαίρι στις επιχορηγήσεις των αγροτών

Χωρίς τίτλο

«Κόβονται» μικροκαλλιεργητές και νέοι αγρότες

Στην σταδιακή κατάργηση των κοινοτικών επιδοτήσεων που λαμβάνουν σήμερα οι 720.000 επαγγελματίες αγρότες της χώρας, αποσκοπεί το σχέδιο το οποίο έχουν εξυφάνει κύκλοι των Βρυξελλών, κατ’ απαίτηση των μεγαλοτσιφλικάδων του Ευρωπαϊκού Βορρά, σε μια προσπάθεια να διαλύσουν, το συντομότερο δυνατόν, τον ελληνικό πρωτογενή τομέα. Και να γιατί. Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής, που θέλει την μετατροπή των Ελλήνων γεωργών σε κολίγους που θα καλλιεργούν για ψίχουλα την γη τους, για λογαριασμό ξένων Funds και τραπεζών, θα αρχίσει η περικοπή του αριθμού των δικαιούχων των επιχορηγήσεων από το Ευρωπαϊκό  Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΤΑΑ).

Ήδη, για πρώτη φορά, 90.000 αγρότες έμειναν εκτός κάθε ενίσχυσης από το συγκεκριμένο ταμείο, με την προβολή εκ μέρους του αρμόδιου υπουργού Βαγγέλη Αποστόλου φαιδρών δικαιολογιών.

Πράγματι, με την χρήση των διάφορων φτηνών τρικ, ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) άφησε χωρίς καμία εξισωτική αποζημίωση ένα μεγάλο αριθμό (περίπου 2 στους 8) παραγωγών.

Συγκεκριμένα, τέθηκαν εκτός κάθε χρηματικής βοήθειας από Κοινοτικούς Πόρους όσοι:

• Δεν μπόρεσαν να προσκομίσουν στις ασφυκτικές ημερομηνίες που είχαν καθορισθεί τα δεκάδες έγγραφα που τους ζητήθηκαν.

• Οι νέοι αγρότες, με το επιχείρημα ότι στο σύνολό τους δεν έχουν καταγραφεί επίσημα, κάτι που αποτελεί ασύστολο ψεύδος.

• Όλοι όσοι έχουν μικρές καλλιέργειες (κάτω των 4 στρεμμάτων) για τους οποίους, σύμφωνα με την νέα ΚΑΠ θα πρέπει να κοπεί κάθε είδους επιδότηση.

• Οι αγρότες που είχαν να λαμβάνουν ποσά κάτω των 250 ευρώ.

 

Η μόνη πολιτική δύναμη που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή σταθερά στο πλευρό του αγροτικού κόσμου είναι η Χρυσή Αυγή. Αυτό το αναγνωρίζουν οι Έλληνες παραγωγοί, όπως αποδεικνύεται και από τις δηλώσεις τους στο «ΕΜΠΡΟΣ», καθώς και τις δηλώσεις δύο βουλευτών της, οι οποίοi- γεωργοκτηνοτρόφοι οι ίδιοι- είναι «σάρκα από την σάρκα» των Ελλήνων κτηνοτρόφων και αγροτών.

Κοινή συνισταμένη όλων των παραπάνω είναι ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κάνει τα πάντα προκειμένου η Ελληνική γη να καταλήξει στα χέρια των νεοτσιφλικάδων, δηλαδή σε πολυεθνικές εταιρείες.

Αναλυτικά οι δηλώσεις έχουν ως εξής:

Νίκος Μίχος

Βουλευτής Νομού Ευβοίας της Χρυσής Αυγής

Το σχέδιο της νέας τάξης πραγμάτων είναι να μην αφήσει κανένα Έλληνα αγρότη να επιβιώσει

«Με τα νέα δυσβάσταχτα και άδικα φορολογικά μέτρα, αρχικά θα εξοντωθούν οι μικρομεσαίοι αγρότες και αργότερα οι υπόλοιποι.

Το σχέδιο της νέας τάξης πραγμάτων είναι να μην αφήσει κανένα Έλληνα αγρότη να επιβιώσει.

Με την επιβολή βαριάς φορολόγησης και νέων μνημονίων, οι νέοι τσιφλικάδες θα καταλάβουν την γη μας.

Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι από το 2010, τα συγκεκριμένα κοράκια έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αγορά “αντί πινακίου φακής” δεκάδων χιλιάδων καλλιεργήσιμων εκτάσεων.

Οι συγκεκριμένες εταιρείες επιδιώκουν να εκμεταλλευθούν όσους αγρότες θελήσουν να μείνουν στην γενέθλια γη, μετατρέποντάς τους σε δουλοπάροικους.

Οι διάφορες κατοχικές κυβερνήσεις και οι γύπες των Βρυξελλών χρησιμοποίησαν κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο, προκειμένου να εξοντώσουν τον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο.

Για παράδειγμα, με τις κοινοτικές επιδοτήσεις κατάφεραν τον συγκεκριμένο κλάδο να εξαρτάται, πλέον, σχεδόν αποκλειστικά, απ’ αυτές, ενώ θα μπορούσαν οι Έλληνες παραγωγοί να στηριχθούν μόνο στην εργασία τους.

Τώρα, ροκανίζοντάς τες, επιχειρούν να φτωχοποιήσουν άμεσα τον αγροτικό πληθυσμό ώστε να εξαναγκασθεί να ξεπουλήσει την γη του για πενταροδεκάρες».

Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης

Βουλευτής Νομού Αιτωλοακαρνανίας της Χρυσής Αυγής

Οργανωμένο σχέδιο που στόχο έχει να τελειώσει την Ελληνική αγροκτηνοτροφική παραγωγή

«Πρόκειται για ένα οργανωμένο σχέδιο που στόχο έχει να τελειώσει την Ελληνική αγροκτηνοτροφική παραγωγή.

Εκτός από την εξοντωτική φορολόγηση του κλάδου που γονατίζει τους γεωργοκτηνοτρόφους, έχουμε και δυσμενείς αλλαγές στο ασφαλιστικό καθεστώς.

Με τον νόμο Κατρούγκαλου, επιβάλλεται να ασφαλισθούν ξεχωριστά όσοι απασχολούνται σε γεωργοκτηνοτροφικές επιχειρήσεις που κατά το πλείστον είναι οικογενειακή υπόθεση.

Και εξηγούμαι: Ενώ μέχρι σήμερα ένας αγρότης ή κτηνοτρόφος μπορούσε να ασφαλίσει την γυναίκα και τα παιδιά του πληρώνοντας μόνο ο ίδιος ασφαλιστικές εισφορές, με το νέο καθεστώς κάθε απασχολούμενος θα πρέπει να πληρώνει τουλάχιστον 200 ευρώ τον μήνα.

Δηλαδή, μια τετραμελής οικογένεια που εργάζεται στα χωράφια ή διαθέτει αμνοερίφια, θα πρέπει κάθε μήνα μόνο για ασφαλιστικές εισφορές να καταβάλλει 800 ευρώ.

Και η προσπάθεια να μπει ταφόπλακα στον πρωτογενή τομέα δεν σταματά εδώ.

Πλέον, για να έχει κάποιος νόμιμα ένα μαντρί πρέπει να μαζέψει ένα σωρό χαρτιά, από τις κατά τόπους ΔΟΥ, αρχαιολογικές εφορείες, μέχρι βεβαίωση του οικείου Δασαρχείου.

Με δεδομένο, όμως, ότι οι περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες, ειδικά στην επαρχία, υπολειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού, οι περισσότεροι κτηνοτρόφοι δεν πρόκειται ποτέ να συγκεντρώσουν τα έγγραφα που τους ζητούν.

Το βέβαιο είναι ότι πάνε να εξοντώσουν τους μικρομεσαίους αγροκτηνοτρόφους, ξεκινώντας από την μείωση της παραγωγής τους.

Στο σημείο αυτό θέλω να καταγγείλω ότι η κυβέρνηση έχει υπογράψει το εξής απίστευτο: Το 80% του βoείου κρέατος στην Ελληνική αγορά να προέρχεται από εισαγωγές από άλλες ευρωπαϊκές χώρες και μόνο το 20% από την εγχώρια παραγωγή.

Πρόκειται για προμελετημένο έγκλημα σε βάρος του κτηνοτροφικού κόσμου».

Βαγγέλης Κουτσαντώνης

Επικεφαλής του τομέα πρωτογενούς αγροτικής παραγωγής της Χρυσής Αυγής νομού Αιτωλοακαρνανίας

Επιβάλλεται η γενική κινητοποίηση των αγροτών και των κατοίκων της περιφέρειας

«Η βάναυση οικονομική πολιτική της κυβέρνησης σε βάρος των αγροτών έχει ως στόχο όχι μόνο την συρρίκνωση του αγροτικού τομέα ,αλλά και την φτωχοποίηση – εξόντωση του αγροτικού πληθυσμού ώστε να είναι πιο εύκολη η προσέλευση ξένων αγροτικών επενδυτικών κολοσσών στην χώρα μας, κατά την επιταγή των δανειστών – δυναστών.

Ως Χρυσή Αυγή Νομού Αιτωλοακαρνανίας κρίνουμε ότι επιβάλλεται η γενική κινητοποίηση των αγροτών, αλλά και των κατοίκων της περιφέρειας συνολικά, ως άμεσα εξαρτώμενοι από την αγροτική οικονομία, ώστε να μην καταστούμε σκλάβοι στην γη των προγόνων μας».

Θανάσης Γκιουμές

Αγροκτηνοτρόφος από τον Νομό Έβρου Οργανωμένο σχέδιο εξόντωσής μας,

προκειμένου να παραδώσουμε τα χωράφια μας στις πολυεθνικές

«Το βέβαιο είναι ότι θέλουν να ξεκληρίσουν την αγροτιά.

Τα μέτρα αυτά και ιδίως η τρομακτική αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών θα αποτελέσουν την χαριστική βολή για τον χειμαζόμενο κλάδο μας.

Είμαι βέβαιος ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο εξόντωσής μας, προκειμένου να παραδώσουμε τα χωράφια μας στις πολυεθνικές.

Πολλοί από εμάς θα εξαναγκασθούν, προκειμένου να επιβιώσουν, να μεταναστεύσουν σε άλλες χώρες, π.χ. στην Βουλγαρία και να ιδρύσουν εκεί γεωργοκτηνοτροφικές επιχειρήσεις, αφού η φορολόγησή τους είναι μικρή.

Εγώ προσωπικά διαφωνώ με το κλείσιμο των δρόμων, που μας φέρνει σε αντιπαράθεση με όσους θέλουν να μετακινηθούν, γι’ αυτό και προτείνω να αποκλείσουμε επ’ αόριστον το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την Βουλή, αφού εκεί λαμβάνονται οι αγροκτόνες αποφάσεις».

(φ. 132) 

 

 

 

Advertisements