AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Καμμένος – Βίτσας παρήγγειλαν Οβίδες από το Ισλαμαμπάντ για τον Ελληνικό Στρατό

Χωρίς τίτλο.jpg

Μεθοδευμένη και συντεταγμένη είναι η προσπάθεια διάλυσης της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας, ώστε όλες οι προμήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων (από αρβύλες μέχρι σφαίρες) να εξαρτώνται από πολυεθνικές.

Η απαξίωση των δυνατοτήτων παραγωγής κάθε είδους στρατιωτικού εξοπλισμού που ακόμη διαθέτουμε ενισχύει τους μεσάζοντες, οι οποίοι θησαυρίζουν σε βάρος των Ελλήνων εργαζομένων και της πολεμικής ετοιμότητας του στρατού μας.

Συνεχίζοντας την μνημονιακή πολιτική των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,  υπηρέτης των συμφερόντων του νεοταξικού διεθνούς κεφαλαίου επιχειρεί το κλείσιμο και των τελευταίων εργοστασίων των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων.

Τελευταία ενέργεια που αποκαλύπτει την υποκρισία του «βαστάζου» συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα, υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, είναι η προμήθεια πυρομαχικών για τον Ελληνικό Στρατό. Και ειδικότερα, βλημάτων για τα πυροβόλα και τα τεθωρακισμένα μας. Μέχρι τώρα η προμήθειά τους γινόταν μέσω παραγγελιών στο 301 ΣΕΒ, στους Αγίους Αναργύρους και στο εργοστάσιο της ΠΥΡΚΑΛ στο Λαύριο, με την ελάχιστη δυνατή επιβάρυνση για το δημόσιο ταμείο.

Ομως, σύμφωνα με απόλυτα καλά διασταυρωμένες πληροφορίες, η εγκυρότητα των οποίων δεν επιδέχεται καμίας αμφισβήτησης, η νέα παραγγελία δεν θα γίνει σε Ελληνικά στρατιωτικά εργοστάσια, αλλά στο εχθρικά διακείμενο προς εμάς Πακιστάν.

Πράγματι, όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, οι Ε.Δ., δηλαδή στην ουσία το δίδυμο Καμμένος – Βίτσας, παρήγγειλαν την συγκεκριμένη παρτίδα στο Ισλαμαμπάντ. Κάτι που γιόρτασε δεόντως η κυβέρνηση του Πακιστάν καθώς εκτός από εξαγωγές βιαστών και δολοφόνων (μην ξεχνάμε την Μυρτώ της Πάρου και δεκάδες άλλες παρόμοιες περιπτώσεις), τώρα ετοιμάζεται να μας καταστήσει και πελάτη της αμυντικής βιομηχανίας του.

Μάλιστα υπάρχει και διαμεσολαβητής για την προμήθεια του συγκεκριμένου υλικού που εδρεύει στο Τελ Αβίβ.

Σε απλά ελληνικά, για όσους δεν το κατάλαβαν, ισραηλινή εταιρεία έχει αναλάβει -με το ανάλογο κέρδος- να μεσολαβήσει στην κυβέρνηση ενός κράτους που υποτίθεται ότι είναι στην λίστα των αντιπάλων της χώρας της, για θρησκευτικούς και πολιτικούς λόγους, προκειμένου να μην ξεμείνει από βλήματα ο Ελληνικός Στρατός Ξηράς!

Όλ’ αυτά δείχνουν ότι υπάρχει υπόγεια διαδρομή μεταξύ των δήθεν μη φιλικών χωρών, ενισχύοντας το σενάριο που θέλει το Πακιστάν να ετοιμάζεται να χτυπήσει πισώπλατα το Ιράν, σε ενδεχόμενο επίθεσης κατά της Τεχεράνης από Αμερικανο-ισραηλινούς.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, κάθε «πακιστανικό» βλήμα θα στοιχίζει το ιλιγγιώδες ποσό των 800 ευρώ.

Ενώ αν  παραχθεί στην Ελλάδα από την μονάδα παραγωγής που παραμένει ανενεργή στα εργοστάσια του Λαυρίου και των Αγίων Αναργύρων, το κόστος θα πέσει ακόμη και κάτω από τα 300 ευρώ.

Μάλιστα, η μονάδα του Λαυρίου είναι ίσως η πλέον σύγχρονη στον τομέα της στην Ευρώπη και μάλιστα είχε εγκαινιασθεί το 2012 «μετά Βαΐων και κλάδων» από την τότε αναπληρώτρια υπουργό Εθνικής Άμυνας, Φώφη Γεννηματά.

Παράλληλα, το προσωπικό που διαθέτουν, όχι μόνο τα δύο εργοστάσια αλλά και γενικότερα τα Αμυντικά Συστήματα, χαρακτηρίζεται από υψηλό επαγγελματισμό, εμπειρία, πολύτιμη τεχνογνωσία και εξειδίκευση ώστε να δουλέψουν με τον τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό που είχε αγορασθεί πριν ξεσπάσει η κρίση.

Κι εδώ προκύπτουν πολλά ερωτηματικά όπως:

– Ποιοι θα «τσεπώσουν» την διαφορά των 500 ευρώ ανά βλήμα;

– Γιατί δεν ενεργοποιείται η Ελληνική γραμμή παραγωγής που είναι και η πλέον συμφέρουσα;

– Με ποιες διαδικασίες έγινε η ανάθεση του ρόλου του ενδιάμεσου παράγοντα στους Ισραηλινούς;

– Και τέλος, γιατί αφού είχαμε τόση ανάγκη τα συγκεκριμένα πυρομαχικά, δεν απευθυνθήκαμε σε κάποια άλλη χώρα που στα χαρτιά τουλάχιστον φαίνεται πως μας συμπαθεί, π.χ. όπως η Γαλλία, και αναγκαστήκαμε να τα παραγγείλουμε από το Πακιστάν;

Προφανώς, εκτός από το γεγονός ότι βρισκόμαστε ενώπιον ενός νέου πάρτι στα εξοπλιστικά προγράμματα, αυτή την φορά από την «αδιάφθορη» κυβέρνηση της αριστεράς, επιχειρείται να μπει ταφόπλακα στην Εθνική Βιομηχανία Όπλων.

Μια διάσταση που ενισχύεται και από δύο άλλα περιστατικά.

Το πρώτο αφορά παραγγελία χιλιάδων τόνων πυρομαχικών από μεγάλη αραβική χώρα, η οποία τα θέλει το συντομότερο δυνατόν, καθώς δεν αποκλείει ακόμη και πολεμική σύρραξη με τους γείτονές της.

Οι συγκεκριμένοι πετρελαιάδες προσφέρουν και μάλιστα άμεσα, περισσότερα από 70 εκατ. ευρώ για τον σκοπό αυτό κι αν μείνουν ικανοποιημένοι, στο ταμείο του ΥΠΕΘΑ θα μπουν «ζεστά» περισσότερα από 200 εκατ. ευρώ.

Κι όμως, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ προβάλλει κάθε είδους εμπόδιο, προκειμένου να μην υλοποιηθεί η εν λόγω παραγγελία.

Η άλλη περίπτωση έχει να κάνει με την πώληση φορητού οπλισμού, σε ιδιαίτερα σημαντικές ποσότητες, σε χώρα της Δυτικής Αφρικής.

Η κυβέρνηση της τελευταίας θέλει να αγοράσει, αντί λογικού τιμήματος, τα παλαιά όπλα που διαθέτει ο Ελληνικός Στρατός, τα οποία σήμερα σαπίζουν στις αποθήκες του, με απώτερο σκοπό την προμήθεια ελαφρών αρμάτων μάχης, τα οποία θα συντηρηθούν στα εργοστάσια της ΕΛΒΟ πριν εξαχθούν.

Στο σημείο αυτό πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι η Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων έχει την δυνατότητα να κατασκευάσει στρατιωτικά οχήματα, ασθενοφόρα, πυροσβεστικά, περιπολικά, ακόμη και λεωφορεία και τρακτέρ.

Όπως λένε μάλιστα εργαζόμενοι σ’ αυτήν, που βρίσκονται κυριολεκτικά «επί ξυρού ακμής», με τα κατάλληλα μηχανήματα θα μπορούν να παράγουν μέχρι και τανκς και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού (ΤΟΜΑ).

Προφανώς, στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν συμφωνήσει με τους δανειστές τους ότι οι αποικίες όπως η Ελλάδα, δεν χρειάζεται να έχουν αμυντική βιομηχανία και σε λίγο ούτε Στρατό, ενόψει της συγκρότησης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας, δηλαδή του Ευρωστρατού!

Γ. Φράγκος

(Φ. 133) 

Advertisements