Ν. Μίχος: Αγρότες ενωμένοι στον αγώνα

Χωρίς τίτλο

Σε πείσμα των συστημικών κομμάτων, που θέλουν να μετατραπεί η χώρα μας σε αποικία των πολυεθνικών εταιρειών που θα αναλάβουν την εκμετάλλευση του εγχώριου πρωτογενούς πλούτου, η μόνη φωνή αντίστασης είναι η Χρυσή Αυγή.

«Δεν θα τους αφήσουμε να μετατρέψουν τους γεωργούς σε κολίγους στην ίδια τους την γη και τους εκτροφείς ζώων προς εκμετάλλευση σε βοσκούς των δικών τους κοπαδιών», δηλώνει με τον χειμαρρώδη λόγο του, στο «ΕΜΠΡΟΣ», ο βουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου Νίκος Μίχος.

Ο ίδιος, προερχόμενος από την Εύβοια, έναν κατ’ εξοχήν αγροτικό νομό, όπου εκλέγεται, νιώθει τον πόνο, την οργή και την δίκαιη αγανάκτηση του αγροκτηνοτροφικού κόσμου.

Καθημερινά, όπως λέει, δέχεται δεκάδες τηλεφωνήματα από καλλιεργητές και κτηνοτρόφους, όχι μόνο από την περιφέρειά του αλλά και απ’ όλη την Ελλάδα.

«Από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο», μας πληροφορεί «όσοι απασχολούνται στον πρωτογενή τομέα, βρίσκονται σε θέσεις μάχης».

Τα μηνύματα που φτάνουν δείχνουν πως «οι κάτοικοι της Ελληνικής επαρχίας, όπου χτυπά η καρδιά του Έθνους και των λαϊκών παραδόσεων, δεν θα παραδοθούν αμαχητί σε όσους θέλουν να τους αρπάξουν τα χωράφια και τα βοσκοτόπια τους».

«Όλοι οι συνομιλητές μου» τονίζει, «έχουν αντιληφθεί το παιχνίδι που παίζει η αριστερή κυβερνώσα φράξια του νεοφιλελευθερισμού και κυρίως τι επιδιώκει με τα νέα επαχθή μέτρα στο ασφαλιστικό και φορολογικό καθεστώς του κλάδου».

Για τον κ. Μίχο «τελικός σκοπός είναι ο αφανισμός της εγχώριας παραγωγής προς όφελος των μεγαλοεισαγωγέων, των διαφόρων μεσαζόντων και φυσικά των υπουργών και των κομματικών παρατρεχάμενών τους».

Ο Εθνικιστής βουλευτής απάντησε σε σειρά ερωτημάτων που του θέσαμε, αποκαλύπτοντας το βρώμικο σχέδιο που είχε υφανθεί σε βάρος του αγροκτηνοτροφικού πληθυσμού, παρουσιάζοντας παράλληλα τις ολοκάθαρες θέσεις της Χρυσής Αυγής στο συγκεκριμένο μείζον θέμα.

– Τις τελευταίες ημέρες χιλιάδες τρακτέρ έχουν παραταχθεί κατά μήκος του εθνικού και επαρχιακού δικτύου, ενώ έχουν ξεκινήσει και οι αποδοκιμασίες σε βάρος κυβερνητικών στελεχών. Ο αρμόδιος υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου που είναι και συντοπίτης σας περί άλλων τυρβάζει. Τι πραγματικά συμβαίνει;

– Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και τα προηγούμενα κόμματα που είχαν ανέλθει στην εξουσία, «τιμάνε» τον λόγο που είχαν δώσει στα κοράκια των Βρυξελλών. Κι εξηγούμαι: από τότε που μπήκαμε στην τότε ΕΟΚ και μετά, με την περίφημη ΟΝΕ, είχαν συμφωνήσει η Ελληνική αγροτική παραγωγή να μην ξεπερνά σε κάθε περίπτωση το 3% του ΑΕΠ. Τώρα, με την επιβολή αυτών των πρωτοφανών εξοντωτικών μέτρων σε βάρος των αγροτών, καταβάλλεται προσπάθεια εκ μέρους των σημερινών κυβερνώντων να ξαναγυρίσουμε στην εποχή των τσιφλικάδων.

– Σε ποιους αναφέρεστε, με δεδομένο ότι πολύ δύσκολα Έλληνες θα προβούν σε αγορά γεωργικής γης;

– Μα, στις πολυεθνικές, που θέλουν να αρπάξουν τα χωράφια μας, μετά από τα σπίτια μας. Θέλουν να ελέγξουν τα πάντα στην χώρα μας, από τους μισθούς και τις συντάξεις που δικαιούμαστε, μέχρι την διατροφή μας. Κι όλα αυτά για χάριν των μονοπωλίων. Εγώ πιστεύω βάσιμα, αλλά και προς τα εκεί συγκλίνουν όλες οι πληροφορίες, ότι επιχειρείται σκόπιμα η αποδυνάμωση της εγχώριας παραγωγής. Έτσι, θα γεμίσουν οι τσέπες των μεγαλεμπόρων και των πολιτικών τους φίλων που θα ελέγξουν πλήρως το εμπόριο και θα αποκομίσουν τεράστια κέρδη. Βέβαια, μεγάλος χαμένος θα είναι ο Έλληνας παραγωγός και κατ’ επέκταση το κράτος, που θα απωλέσει πολύτιμα έσοδα.

Συνέχεια στην έντυπη έκδοση

(Φ. 133) 

Advertisements