Ιωάννης Σαχινίδης, βουλευτής Πέλλας Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή «Τίθεται πλέον θέμα ζωής και θανάτου για τους Έλληνες αγρότες. Αν δεν αγωνισθούν, θα χάσουν τα χωράφια και τα ζώα τους»

Χωρίς τίτλο.jpg

«Παρακολουθούμε την τελευταία και πιο οδυνηρή πράξη στο αγροτικό πρόβλημα που δημιούργησαν οι εκάστοτε κυβερνώντες και η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον συγκεκριμένο τομέα», επισημαίνει, μιλώντας στο «ΕΜΠΡΟΣ», ο βουλευτής Πέλλας της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Σαχινίδης.

Ο ίδιος, αν και τάσσεται ολόθερμα υπέρ του αγώνα που δίνουν οι γεωργοκτηνοτρόφοι, δεν διστάζει να πει μερικές πικρές αλήθειες.

Όπως το θέμα των επιδοτήσεων που δόθηκαν με τέτοιο στρεβλό τρόπο που κατάφεραν να καταστρέψουν την Ελληνική πρωτογενή παραγωγή.

Πώς σχολιάζετε τις κινητοποιήσεις του αγροκτηνοτροφικού πληθυσμού που δείχνουν μια ξεχωριστή δυναμική σε σχέση με άλλες χρονιές;

– Τίθεται πλέον θέμα ζωής και θανάτου γι’ αυτούς. Αν δεν αγωνισθούν, θα χάσουν τα χωράφια και τα ζώα τους. Την φορά αυτή έφτασε πραγματικά «ο κόμπος στο χτένι». Η άγρια και εκτός ορίων φορολόγησή τους, καθώς και οι δυσβάσταχτες ασφαλιστικές εισφορές που θα κληθούν να καταβάλλουν, δεν τους αφήνουν πια πολλά περιθώρια, παρά να επιλέξουν τον δρόμο της μάχης. Βέβαια, ιδιαίτερα το ασφαλιστικό δεν προέκυψε ξαφνικά. Υπήρχε από χρόνια ως πρόβλημα. Οι κυβερνήσεις απέφευγαν να το λύσουν και τώρα γιγαντώθηκε, εξαιτίας των  μνημονίων. Χρόνια ολόκληρα οι αγρότες εμπαίζονταν από το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα και τα κόμματα που ανέβαιναν στην εξουσία, προκειμένου να υφαρπάξουν τις ψήφους τους.

Ποια είναι τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός σας;

 – Η Πέλλα όπως και οι υπόλοιποι νομοί της Κεντρικής Μακεδονίας, είναι γεωργικές περιοχές. Οι περισσότεροι κάτοικοί τους ζουν απ’ ό,τι παράγουν, τροφοδοτώντας σχεδόν ολόκληρη την χώρα. Παραταύτα, η Ελληνική Πολιτεία κάνει τα πάντα προκειμένου να τους γονατίσει. Όπως για παράδειγμα, ο αποχαρακτηρισμός των περιοχών μας από παραμεθόριες, που ήταν επί δεκαετίες, οδήγησε στην δραστική μείωση των επενδύσεων, ελλείψει φορολογικών κινήτρων και στην μείωση των αγροτικών επιδοτήσεων. Το άθλιο περιφερειακό οδικό δίκτυο είναι ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα. Κι αυτό γιατί παραχωρήθηκε η κατασκευή και η συντήρησή του στους γνωστούς μεγαλοεργολάβους που λυμαίνονται χρόνια τώρα όλα τα τεχνικά έργα μείζονος σημασίας του τόπου. Για εμένα, πάντως, το μεγαλύτερο θέμα είναι η αθρόα μετανάστευση που κυριολεκτικά ερήμωσε, με την επιβολή των μνημονίων, τα χωριά μας. Για παράδειγμα, στην κωμόπολη απ’ όπου κατάγομαι, την Κρύα Βρύση, από τους 6.000 κατοίκους που υπήρχαν προ κρίσης, έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό περίπου 2.000, σε αναζήτηση καλύτερης τύχης. Παράλληλα, δεν υπάρχει καμία προσπάθεια αξιοποίησης των αρχαιολογικών χώρων που διαθέτουμε. Το νέο αρχαιολογικό μουσείο Πέλλας δεν είναι ορατό από τον δρόμο, ενώ απουσιάζουν οι σχετικές πινακίδες σήμανσης, οι οποίες θα καθοδηγούν τους επισκέπτες, ενώ το ωράριο λειτουργίας του το κάνει απαγορευτικό για πολλούς τουρίστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση, στο πλαίσιο της μερικής «αποσυμφόρησης» της Αθήνας από τους λαθρομετανάστες, σκέφτεται να δημιουργήσει κέντρα «φιλοξενίας» τριτοκοσμικών στην Περιφέρειά σας. Είναι αλήθεια;

– Απολύτως, και μάλιστα είναι θέμα χρόνου να δημιουργηθούν. Ήδη, στην Σκύδρα, στο πρώην στρατόπεδο του Μηχανικού, που είναι από τα μεγαλύτερα της χώρας, εξετάζεται η κατασκευή τέτοιου χώρου. Οι κάτοικοι της πόλης, αλλά και οι τοπικοί φορείς είναι κάθετα αντίθετοι στην μετατροπή της περιοχής τους σε «γκέτο», ενώ ανησυχούν ιδιαίτερα για τα άλλα προβλήματα που θα προκληθούν, όπως η «μαύρη εργασία» των αλλοδαπών στα κονσερβοποιεία που υπάρχουν στην περιοχή. Αλλά και εντός της πόλεως των Γιαννιτσών, και συγκεκριμένα στην συνοικία Τσαλί, σχεδιάζεται η δημιουργία, στο παλαιό στρατόπεδο, χώρων «ανοιχτής φιλοξενίας».

Συνέχεια στην έντυπη έκδοση

(Φ. 134) 

Advertisements