AΠΟΚΑΛΥΨΗ Μέσω της Τράπεζας Πειραιώς – Βάζουν πόδι στην Ελλάδα τα μεταλλαγμένα Να γιατί θέλουν την γη μας

Χωρίς τίτλο.jpg

Αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση πώλησης της αγροτικής γης που παράνομα κατέχει η Τράπεζα Πειραιώς, μέσω της απόκτησης του «υγιούς» κομματιού της ΑΤΕ, σε πολυεθνικές εταιρείες, γερμανικών, γαλλικών και ισραηλινών συμφερόντων.

Μέσα στο 2016, θα δοθούν προς «αξιοποίηση» από τον μεγαλοτραπεζίτη Μιχάλη Σάλλα (πρώην ταμία του ΠΑΣΟΚ), που αγόρασε «αντί ψιχίων», την μεγαλύτερη, σε ακίνητο πλούτο, τράπεζα της χώρας, περισσότερα από 785.000 στρέμματα αγροτικών, δασικών και χορτολιβαδικών εκτάσεων.

Το σχέδιο έχει τις ευλογίες του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου, που προχωρεί στην δημιουργία φορέα διαχείρισης της γεωργικής γης.

Πρωτεύοντα ρόλο θα έχει η Συμβολαιακή Τραπεζική, η νεοσύστατη Τράπεζα της Πειραιώς που θα ειδικεύεται σε θέματα εμπορίας γεωργικών εφοδίων και μακροχρόνιας μίσθωσης αγροτικών καλλιεργειών. Στο σχέδιο προβλέπεται η είσοδος εταιρειών (που θα βαφτισθούν ομάδες) στην ενοικίαση εκτεταμένων αγροτικών εκτάσεων.

Στο σχέδιο αυτό- και αυτό έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον- συμμετέχει κι ο γερμανικός φαρμακευτικός κολοσσός Bayer που τα τελευταία χρόνια αποτελεί τον μεγάλο ανταγωνιστή της Monsanto στα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την τελική επιλογή των ομάδων (βλέπε πολυεθνικών) θα την έχει επιτροπή εμπειρογνωμόνων που θα ορίσει ο Αποστόλου.

Προκειμένου δε να διευκολυνθεί ο επόμενος στόχος, ο οποίος είναι η ίδρυση Τράπεζας Γης και Ακινήτων, όπου θα μετέχουν οι διεθνείς τοκογλύφοι που θέλουν να αρπάξουν την ελληνική γη, εξετάζεται:

  • Να δίνονται γεωργικές εκτάσεις σε «αγροτικούς ομίλους», στο πλαίσιο «σχεδίων βελτίωσης».
  • Να έχουν οι ενδιαφερόμενοι για την απόκτηση γεωργικών εκτάσεων λευκό μητρώο, όσον αφορά τις υποχρεώσεις τους προς τις τράπεζες, τους δημόσιους οργανισμούς και την Εφορία, κάτι που αποκλείει αυτομάτως σχεδόν 9 στους 10 Έλληνες παραγωγούς.

Παράλληλα, επιχειρείται η εξάλειψη των αγροτικών συνεταιρισμών, ώστε να αφανισθεί κάθε φωνή των καλλιεργητών, μέσω της σύστασης Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «Διαχείριση Ακινήτων, Γαιών, Εξοπλισμών και Προϊόντων» (ΔΙΑΓΕΠ ΑΕ).

Στο χαρτοφυλάκιο της ΔΙΑΓΕΠ, το οποίο ουσιαστικά θα ελέγχεται από την Συμβολαιακή Τραπεζική Γεωργίας και Κτηνοτροφίας της Πειραιώς, θα περιέλθουν όλα τα ακίνητα και ο εξοπλισμός των υπό εκκαθάριση συνεταιρισμών.

Στην λίστα ήδη έχουν συμπεριληφθεί σχεδόν όλες οι συνεταιριστικές ενώσεις της χώρας και οι περιουσίες τους.

Ιθύνων νους της όλης προσπάθειας και «προξενητής» του γάμου με την Bayer είναι ο σύμβουλος διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς, Χριστόδουλος Αντωνιάδης, που βρίσκεται σε απόλυτη συνεργασία με τον διευθυντή αγροτικού τομέα του ιδίου χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, Γιάννη Χανιωτάκη.

Και οι δυο τους επιδιώκουν το 20% των ετήσιων εξαγωγών αγροτικών προϊόντων να αφορούν προϊόντα που παράγονται μέσα από προγράμματα της Συμβολαιακής Τραπεζικής.

Οι συγκεκριμένοι βρίσκονται σε απευθείας συνεννόηση με πολυεθνικές του χώρου που εδώ και χρόνια θέλουν να επινοικιάσουν ελληνικές αγροτικές εκτάσεις, τόσο στην Θεσσαλία όσο και στην Κεντρική Μακεδονία.

Έντονο ενδιαφέρον υπάρχει από ισραηλινή εταιρεία για την μίσθωση 30.000 στρεμμάτων γεωργικής γης στην περιοχή της λίμνης Κάρλας, στα όρια των νομών Μαγνησίας και Λάρισας, που ανήκει στην πρώην Αγροτική Τράπεζα.

Από την πλευρά του ο Αντωνιάδης, που είναι και πρόεδρος της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, υποστηρίζει ότι «η στήριξη της ιδιωτικής οικονομίας, (δηλαδή οι πολυεθνικές) είναι μονόδρομος για την επιστροφή της γεωργίας και γενικότερα της χώρας στην ανάπτυξη».

Σε απλά ελληνικά, το ξεπούλημα της αγροτικής γης στους διεθνείς δυνάστες περιγράφεται από τους τραπεζικούς τεχνοκράτες, ως αξιοποίηση μεγάλων… επενδυτικών ευκαιριών.

Μόνο που αυτή την φορά έχουν λογαριάσει χωρίς τον ξενοδόχο, ο οποίος  στην προκειμένη περίπτωση είναι οι Έλληνες καλλιεργητές και κτηνοτρόφοι, οι οποίοι επιτέλους βγήκαν από την χειμερία νάρκη τους και επέλεξαν με αποφασιστικότητα τον δρόμο της αντίστασης.

Όπως και να το κάνουμε, είναι μια ελπιδοφόρος διαφορά, σε σχέση με τις κινητοποιήσεις των προηγούμενων ετών που γίνονταν κατά βάση γιατί αργούσαν μερικές εβδομάδες να τους χορηγηθούν οι κοινοτικές επιδοτήσεις και οι σχετικές αποζημιώσεις…

Πλέον είναι θέμα ζωής και θανάτου για τον αγροτικό κόσμο να μην περάσουν τα σχέδια όλων όσοι θέλουν να αρπάξουν την γη μας και να μετατρέψουν τους ίδιους σε κολίγους.

Γ. Φράγκος

(Φ. 135) 

 

Advertisements