Να πώς θα πάρουν «με τον νόμο» τις δουλειές από τους Έλληνες

Χωρίς τίτλο.jpg

  • Κίνητρα για προσλήψεις λαθρομεταναστών
  • Θα επιδοτούν κάθε θέση εργασίας που θα προσφέρεται στους αποικιστές

 Κίνητρα σε Έλληνες μικρομεσαίους επιχειρηματίες και αγρότες να προσλάβουν τριτοκοσμικούς που θα εγκλωβιστούν στην χώρα μας, μετά το αναπόφευκτο ερμητικό κλείσιμο των ευρωπαϊκών συνόρων, ετοιμάζεται να δώσει μέσω ειδικής τροπολογίας η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Εκτός από φορολογικές ελαφρύνσεις για την απασχόληση των λαθρομεταναστών, θα επιδοτηθούν για κάθε θέση εργασίας που θα προσφέρουν στους εποικιστές, από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, για χρηματοδότηση της «νεοφυούς επιχειρηματικότητας».

Ως πρόσχημα για την ανεξέλεγκτη εισαγωγή και νομιμοποίηση χιλιάδων αλλογενών στην ελληνική αγορά εργασίας, θα προβληθεί «η ανθρωπιστική κρίση που αντιμετωπίζουν οι νεοεισερχόμενοι υπήκοοι τρίτων χωρών εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης», οι οποίοι θα υπαχθούν στο καθεστώς που ισχύει «για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες», π.χ. τους άπορους, τους άνεργους, τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους πολύτεκνους κ.λπ.

Συνολικά πάνω από 370 εκατ. ευρώ που θα προέλθουν από τα κοινοτικά ταμεία θα διατεθούν για την ανακούφιση των ευπαθών κατηγοριών πληθυσμού, με τους αλλοδαπούς, όπως συνέβη και με την κάρτα αλληλεγγύης και την επιδότηση ρεύματος και ενοικίου, να λαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που θα δοθούν για τον σκοπό αυτό.

Εκτός από την χρηματοδότηση της απασχόλησης των επήλυδων, -για ένα διάστημα, όπως ακούγεται 9 μηνών-, στους τομείς της εφοδιαστικής αλυσίδας, στον τουρισμό, στην αγροτοπαραγωγή, σε πολιτιστικές και δημιουργικές δραστηριότητες (!), το περιβάλλον κ.α., η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, ετοιμάζει κι άλλα υποστηρικτικά μέτρα υπέρ της άνετης διαβίωσής τους στην Ελλάδα.

Μεταξύ αυτών, η χορήγηση κάρτας πολλαπλών χρήσεων σε αυτούς, σχέδιο που είχε αποκαλύψει (αριθμ. φύλλου 121) από τον Οκτώβριο του 2015 το «ΕΜΠΡΟΣ».

Οι πηγές χρηματοδότησης του συγκεκριμένου εγχειρήματος, πέραν από τα διάφορα κοινωνικά – κοινοτικά προγράμματα, όπως το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Άπορους (ΤΕΒΑ), θα είναι και μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) και ιδιωτικές επιχειρήσεις ή οργανισμοί, όπως αυτές που βρίσκονται υπό την σκέπη των εκπροσώπων της νέας τάξης πραγμάτων, που θέλουν να μετατραπεί η χώρα μας σε πολυφυλετικό χυλό, όπως ο Τζορτζ Σόρος.

Ο Σόρος μιλώντας σε διεθνές φόρουμ για το μέλλον της Ευρώπης, ανακοίνωσε την ίδρυση ταμείου με στόχο την οικοδόμηση σπιτιών αλληλεγγύης για τους λαθρομετανάστες και τους πρόσφυγες που έρχονται στην χώρα μας. Το ταμείο έχει την έδρα του στην Σουηδία, με πρωτοστάτη το ίδρυμα Ραούλ Βάλενμπεργκ. «Ο στόχος μου είναι διπλός», είπε, «Πρώτον να δείξουν οι Ευρωπαίοι αλληλεγγύη προς τους Έλληνες και δεύτερον να δείξουν οι Έλληνες αλληλεγγύη στους ξένους». «Τα χρήματα του ταμείου», συνέχισε ο Σόρος, «θα δοθούν σε ελληνικές οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών».

Επιβεβαιώνεται επίσης, το δημοσίευμα της εφημερίδας μας ότι στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, θα δοθούν κάρτες ελεύθερης μετακίνησης και στους αλλοδαπούς που δεν μπορούν να μετακινηθούν προς τα κράτη της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης, αφού για ποικίλους λόγους, απέχουν από τον χαρακτηρισμό τους ως πολιτικοί πρόσφυγες.

Αυτή η δυνατότητα θα τους χορηγηθεί μέσω εφαρμογής στην κάρτα πολλαπλών χρήσεων, την οποία σύντομα θα εκδώσει η Εθνική Τράπεζα.

Παράγοντες της τραπεζικής αγοράς επισήμαναν ότι θα έχουμε επανάληψη του έργου που παίχθηκε με την κάρτα αλληλεγγύης, μέσω της οποίας πιστώνεται κάθε μήνα στους δικαιούχους ένα ποσό που κυμαίνεται (ανάλογα με τα οικογενειακά, εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια) μεταξύ 70 έως 200 ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που αυτοί διαθέτουν και αποφεύγει να δώσει στην δημοσιότητα η πρόεδρος του Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας, Λούκα Κατσέλη, από τα 145.359 άτομα που έχουν τις συγκεκριμένες κάρτες, πάνω από 110.000 είναι είτε από όμορα Βαλκανικά κράτη ή από χώρες εκτός Ε.Ε.

Το ίδιο συμβαίνει και με όσους επιδοτούνται για το ενοίκιο και το ρεύμα.

Από τους 89.286 που εισπράττουν το επίδομα ρεύματος, οι 67.893 δεν είναι Έλληνες πολίτες, ενώ έξι στους δέκα από όσους παίρνουν επιχορήγηση για την πληρωμή του ενοικίου προέρχονται από τρίτες χώρες.

Όλα τα παραπάνω δείχνουν ότι προετοιμάζεται το έδαφος για μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα εκατοντάδων χιλιάδων ανιθαγενών, σχέδιο που πρώτοι είχαμε κατ’ αποκλειστικότητα παρουσιάσει και πλέον απασχολεί καθημερινά τον καθεστωτικό Τύπο.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο πλάνο Β’ της Κομισιόν για την αναζήτηση επιδοτούμενης στέγης στους λαθρομετανάστες που δεν θα μπορούν να ταξιδέψουν προς τον ευρωπαϊκό βορρά.

Γι’ αυτό και με τις ευλογίες της Κοινότητας, η κυβέρνηση δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες (από θέσεις εργασίας μέχρι δωρεάν κατοικία) για την διαμονή τους για πολύ μακρό χρονικό διάστημα σε Ελληνικό έδαφος.

Γ. Φράγκος

(Φ. 137)