Νέος φόρος στα ακίνητα = Επιδότηση ενοικίου για μετανάστες 150.000 κατοικίες για μετανάστες

Χωρίς τίτλο.jpg

Θα τους δώσουν και άδεια για τις λαϊκές αγορές

Σχέδια επιβολής νέων φόρων στον τουρισμό, τις τραπεζικές και χρηματιστηριακές συναλλαγές, αλλά και μέρος των εσόδων από τις αποκρατικοποιήσεις, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για την επιδότηση ενοικίου των λαθρομεταναστών, επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών.

Κονδύλια για τον ίδιο σκοπό, εκτός από κοινοτικούς και εθνικούς πόρους, θα αναζητηθούν και από τον νέο φόρο ακινήτων, που θα αντικαταστήσει από φέτος τον ΕΝΦΙΑ, αλλά και για  όσους αποκτούν εισοδήματα από ενοίκια.

Παράλληλα, μέρος της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης θα καταλήγει στον ειδικό λογαριασμό που θα δημιουργηθεί κατά τα πρότυπα του crowdfunding (χρηματοδότηση από το πλήθος), για την στέγαση, την σίτιση και την δωρεάν μετακίνηση των τριτοκοσμικών που θα εγκατασταθούν μόνιμα στην χώρα μας.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να (ξανα)ζεσταθεί το σενάριο που θέλει την επιβολή χαρατσιού στην ήδη επιβαρημένη τιμή της βενζίνης, που θα κατευθυνθεί αποκλειστικά για την «ευάλωτη ομάδα» των εισβολέων από τα βάθη της Ανατολής και της Αφρικής.

Το ανησυχητικό είναι ότι το πρόγραμμα «Relocation Scheme and Emergency Response» της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες περιλαμβάνει την μίσθωση πάνω από 150.000 διαμερισμάτων και μονοκατοικιών σε αλλογενείς.

Το ίδιο προβλέπουν κι άλλα παράλληλα προγράμματα που σύντομα θα τρέξουν, με την χρηματοδότηση γνωστών ανθελληνικών κύκλων, όπως του Σάιλωκ της σύγχρονης παγκόσμιας οικονομίας, Τζορτζ Σόρος.

Μόνο η ΜΚΟ PRAKSIS θα δημιουργήσει 50.000 «θέσεις υποδοχής» για τους υποψηφίους για μετεγκατάσταση σε κράτη της Κεντρικής και Βορείου Ευρώπης ή για τους αιτούντες άσυλο.

Τώρα, με δεδομένο ότι οι λαθρομεταναστευτικές ροές θα καθηλωθούν στην χώρα μας, τέθηκε σε εφαρμογή σχέδιο για δεκάδες χιλιάδες ενοικιαζόμενες στέγες, τις οποίες θα επιδοτεί ακόμη και με ποσό που φτάνει τα 400 ευρώ ανά κατοικία τον μήνα ο Ελληνικός λαός.

Την στιγμή αυτή, η PRAKSIS και άλλες 6 ΜΚΟ που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του ΟΗΕ, αναζητούν διαμερίσματα και μεμονωμένες κατοικίες προς μίσθωση σε όλη την χώρα.

Για τον σκοπό αυτό έχουν επιστρατευτεί οι φίλα προσκείμενοι προς τον ΣΥΡΙΖΑ δήμαρχοι, από τους οποίους ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, έχει ζητήσει να συμβάλουν «στην εξεύρεση χώρων μόνιμης φιλοξενίας των προσφύγων».

Ήδη, από τους δημάρχους Αθηναίων Γιώργο Καμίνη και Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα προκειμένου να βρεθούν ακίνητα άνω των 60 τ.μ. σε καλή κατάσταση, ικανά να μπορούν να δεχθούν από τέσσερα έως έξι άτομα.

Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, θα αρχίσει καταγραφή όλων των αδιάθετων κατοικιών (με στοιχεία και των κατά τόπους ΔΟΥ) στο Λεκανοπέδιο και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε να στεγασθούν σ’ αυτές οι εκατοντάδες χιλιάδες ανιθαγενών που θα «προτιμήσουν» την χώρα μας.

Όσο για τον εξοπλισμό των συγκεκριμένων ακινήτων, θα φροντίσουν οι ΜΚΟ, που θ’ αγοράσουν τα απαραίτητα έπιπλα και τις ηλεκτρικές συσκευές (ψυγείο, κουζίνα, πλυντήριο).

Προκειμένου δε να πεισθούν οι ιδιοκτήτες να μισθώσουν την ξενοίκιαστη κατοικία τους, θα προβληθούν τα τυχόν οικονομικά οφέλη που θα έχουν απ’ αυτή την συναλλαγή, παραβλέποντας όμως ότι για κάθε ευρώ που θα εισπράξουν από ενοίκια, τα 50 λεπτά θα πηγαίνουν υπέρ των λαθρομεταναστών.

Και άδεια υπαίθριων αγορών

Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, στο πλαίσιο της αναζήτησης τρόπων ώστε οι επήλυδες να έχουν πρόσθετο εισόδημα, πέραν των διαφόρων επιδοτήσεων που θα λάβουν ως ανήκοντες σε «ευπαθή κατηγορία», εξετάζει την δυνατότητα να δοθούν άδειες μικροπωλητή σε μερίδα αλλοδαπών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τελευταίοι θα μπορούν να πωλούν εντελώς νόμιμα σε υπαίθριες αγορές, διάφορα προϊόντα. Και μάλιστα, προκειμένου να διευκολυνθούν, θα αρθούν όλες οι πληθυσμιακές απαγορεύσεις που ισχύουν σήμερα για τις υπαίθριες αγορές (όπως να λειτουργούν σε περιοχές κάτω των 3000 κατοίκων).

Αν υλοποιηθεί το σχέδιο αυτό, οι μουσουλμάνοι πωλητές θα κατακλύσουν όλες τις λαϊκές αγορές και φυσικά θα προτιμηθούν από τους ομόθρησκούς τους, σε βάρος των Ελλήνων παραγωγών. Στο τραπέζι έχει πέσει και η δυνατότητα χρηματοδότησης του προγράμματος εγκατάστασης και σίτισης των τριτοκοσμικών από την φορολογία στα εισοδήματα που δηλώνουν οι επιχειρήσεις με βάση τον ετήσιο τζίρο τους.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, βρίσκεται σε εξέλιξη, μέσω των οικείων Εφοριών, απογραφή των ακινήτων που δεν μισθώθηκαν μέχρι σήμερα.  Τα στοιχεία αυτά θα αξιοποιηθούν από τις ΜΚΟ, οι οποίες έχουν αναρτήσει στο διαδίκτυο πρόσκληση για μίσθωση διαμερισμάτων και μονοκατοικιών, ενώ υπάρχει και η σκέψη μετασκευής σε χώρους φιλοξενίας αλλογενών, δημοσίων κτιρίων που μένουν ανεκμετάλλευτα ή ακόμη και παιδικών κατασκηνώσεων. Για τους 150.000 Έλληνες άστεγους, με την πρόβλεψη πως σύντομα θα ξεπεράσουν τα 300.000 άτομα, ποιος αλήθεια θα ενδιαφερθεί;

Γ. Φράγκος

(Φ. 138) 

 

Advertisements