Χρήστος Χατζησάββας (βουλευτής Κιλκίς Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή) «Οι τοπικές κοινωνίες έχουν καταλάβει πλέον ότι πρέπει να αντιδράσουν»

Χωρίς τίτλο.jpg

Ο βουλευτής Κιλκίς Χρήστος Χατζησάββας ανήκει στην «νέα γενιά» βουλευτών του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή, καθώς για πρώτη φορά εισήλθε στην Βουλή των Ελλήνων στις Εθνικές Εκλογές του Ιανουαρίου του 2015. Ο Χρ. Χατζησάββας, ο οποίος διακρίνεται για την ευθύτητα και την καθαρότητα της σκέψης και του λόγου του, καθώς και για τον αγωνιστικό του δυναμισμό, έδωσε μια συνέντευξη «εφ’ όλης της ύλης» στο    «ΕΜΠΡΟΣ» μιλώντας για τα προβλήματα του νομού που εκπροσωπεί, αλλά και αποκαλύπτοντας αλήθειες για τα προβλήματα της χώρας μας.

Συνέντευξη στον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

Καταρχήν θα ήθελα να μου μιλήσετε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός του Κιλκίς.

Τα προβλήματα του νομού ξεκινάνε από τα γενικότερα κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Στο Κιλκίς είναι λίγο περισσότερα καθώς είναι όμορος Νομός με τα Σκόπια, πολύ κοντά δε είναι και η Βουλγαρία. Έτσι, έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα αρκετοί κάτοικοι να πηγαίνουν να ψωνίζουν, αλλά και κάποιοι από αυτούς που εργάζονται, δηλαδή παίρνουν μισθό ή και σύνταξη από την Ελλάδα, να μένουν στα Σκόπια προσπαθώντας να εξασφαλίσουν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης. Σε αυτό το σημείο έχουν φτάσει την Πατρίδα μας οι σύγχρονοι πολιτικοί «σωτήρες». Αυτό δημιουργεί και οικονομικό πρόβλημα καθώς «αιμορραγεί» η οικονομία μας με χρήμα που φεύγει προς ξένες αγορές. Τα προβλήματα αυτά έχουν πάρει και διαστάσεις Εθνικές καθώς έχουν δρομολογηθεί κάποιες μεθοδεύσεις, ούτως ώστε να μπορεί ο Έλληνας να πάει στα Σκόπια, τα οποία δεν ανήκουν στην Ε.Ε., μόνον με την ταυτότητα του. Με πρόφαση κάποιες επαγγελματικές δραστηριότητες, καταλήγουν στα δύο Καζίνο που υπάρχουν εκεί και απομυζούν κυριολεκτικά και τα τελευταία ευρώ κάποιων κατοίκων του Κιλκίς.

Θα ήθελα να μου μιλήσετε για τα αγροτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Κιλκίς.

Τα αγροτικά προβλήματα δεν είναι τωρινά, αλλά κορυφώθηκαν τώρα, καθώς επί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ οι αγρότες οδηγηθήκανε σε λάθος «δρόμους», εκχερσώνοντας περιοχές όπου υπήρχανε καπνά, για να πάνε σε κάποιες νέες καλλιέργειες είτε για βιοντίζελ, -το οποίο αποδείχθηκε μια απάτη-, ή για καλλιέργεια ροδιού. Μετά από τρία-τέσσερα χρόνια που είχαν την πρώτη παραγωγή, τα εργοστάσια είχαν κλείσει και δεν είχαν πού να δώσουν τα ρόδια τους. Δεν υπήρχε κρατική παρέμβαση, η οποία να τους πει πώς θα μπορέσουν να κάνουν την τυποποίηση και να πάνε προς την Ευρωπαϊκή αγορά, με αποτέλεσμα να ξηλώνουν τώρα και τις ρίζες των ροδιών. Υπ’ όψιν, ότι όλοι αυτοί ήτανε νέοι αγρότες που πήγαιναν να γίνουν η νέα αγροτική τάξη. Μέσω των επιδοτήσεων τους οδηγούσαν σε λάθος δρόμο, τους δημιούργησαν χρέη, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι αυτοί να μην θέλουν να ακούσουν πια για χωράφια.

Πείτε μου για τις αγροτικές κινητοποιήσεις και για τα μπλόκα, στα οποία η παρουσία σας ήταν συχνή.

Οι αγρότες μάς περιμένουν σαν την τελευταία τους ελπίδα. Μας περιμένουν να μας πουν τα αιτήματα τους, γιατί ξέρουν ότι η Χρυσή Αυγή είναι η μοναδική αντιμνημονιακή δύναμη, η οποία μπορεί να τους καταλάβει και να σταθεί δίπλα στα προβλήματά τους. Είναι μεγάλη η έκπληξή τους όταν πηγαίνουμε εμείς στα μπλόκα και τους μοιράζουμε τα φυλλάδια των θέσεών μας για την αγροτική πολιτική, στα οποία οι θέσεις μας συγκλίνουν σχεδόν 100% με τα αιτήματα που έχουν προς την κυβέρνηση. Ο αγώνας δεν είναι συντεχνιακός. Τα δύο μπλόκα του Κιλκίς κλείνουν την δίοδο από Δοϊράνη και την δίοδο από Ευζώνους από όπου επικοινωνεί με τα Σκόπια η Ελλάδα. Αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα εκεί οι αγρότες, τα οποία μεθοδεύονται από Έλληνες αλλά και από Σκοπιανούς, στους οποίους χαλάνε το παιχνίδι γιατί κλείνουν τα σύνορα. Εμείς τους στηρίζουμε, και καλούμε και όλες τις εργασιακές ομάδες σε όλη την επικράτεια να στηρίξουν αυτόν τον δίκαιο αγώνα.

Θα ήθελα να μου πείτε τώρα λίγα πράγματα για την προσπάθεια διάσπασης του αγώνα των αγροτών από το ΚΚΕ.

Από το ΚΚΕ ξεκίνησαν να πηγαίνουν στα μπλόκα και να τους λένε «προσέχετε γιατί όσοι έρχονται με Ελληνικές σημαίες είναι της Χρυσής Αυγής», και «προσέξτε γιατί με τα μπλόκα εδώ πέρα βοηθάτε την Χρυσή Αυγή». Μετά περάσαμε στο δεύτερο στάδιο, να βάλουν τους δικούς τους οργανωμένους στα μπλόκα και να αρχίσουν μια συζήτηση με την κυβέρνηση. Στην αρχή με το να δεχθούν οι αγρότες να κατεβάσουν μόνον 10 τρακτέρ στην Αθήνα, και αυτό να αποτελέσει μια «βαλβίδα» εκτόνωσης της πίεσης προς την κυβέρνηση. Ευτυχώς η διάσπαση δεν έγινε στα δύο, δηλαδή να είναι το ΚΚΕ και οι υπόλοιποι. Υπάρχει και μια τρίτη διάσπαση, η οποία έλεγε ότι δεν θέλουμε να συζητήσουμε τίποτε αν δεν αποσυρθεί το φορολογικό και το ασφαλιστικό. Ευτυχώς δηλαδή που όταν αποφασίζουν οι εργατοπατέρες να εγκαταλείψουν τα μπλόκα και να πάνε στα σπίτια τους, κάποιοι δεν εγκαταλείπουν και θα μείνουν να συνεχίσουν τον αγώνα.

Στο θέμα του μεταναστευτικού και τα hot spot που θέλουν να δημιουργήσουν, παρά τις έντονές αντιδράσεις της Ελληνικής κοινωνίας, ποιες είναι οι θέσεις της Χρυσής Αυγής;

Οι αντιδράσεις που υπήρξαν εδώ και δύο χρόνια σε αυτό το θέμα ήταν δυστυχώς μόνον εκ μέρους της Χρυσής Αυγής. Όλοι οι υπόλοιποι παράγοντες, οι δήμαρχοι, οι περιφερειάρχες, μας έλεγαν ότι αυτά που λέγαμε δεν πρόκειται να γίνουν. Πίστευαν δηλαδή αυτόν τον προγραμματισμό που έκαναν κάποια «μυαλά», όπως η Χριστοδουλοπούλου, που έλεγε ότι στην Ειδομένη θα έχουμε δύο-τρεις χιλιάδες άτομα, και το καλοκαίρι φτάσαμε να έχουμε 14.000! Εμείς επισημαίναμε ότι το πρόβλημα ήταν η ιδεοληψία της Αριστεράς. Από όλους αυτούς μόνο ένα 10% είναι πρόσφυγες και γυναικόπαιδα. Όλοι οι υπόλοιποι δεν είναι πρόσφυγες. Είναι λαθρομετανάστες. Δεν το δέχονταν αυτό, με αποτέλεσμα τώρα να έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα. Όσο για αυτό το παραμύθι με τα Σκόπια που έχουν κλείσει τα σύνορά τους, και πριν που τα είχαν ανοιχτά, μόνον το 10% που ήταν πρόσφυγες περνούσαν. Οι άλλοι γυρνούσαν πάλι εδώ. Προσπάθησαν μέχρι και να αποχαρακτηρίσουν τον Νομό Κιλκίς από παραμεθόριο περιοχή, μόνο και μόνον για να μπορέσουν να δημιουργήσουν hot spot! Οι τοπικές κοινωνίες έχουνε καταλάβει πλέον ότι πρέπει να αντιδράσουν, αλλά οι ΜΚΟ που είναι «κράτος εν κράτει» προσλαμβάνουν παιδιά με υψηλούς μισθούς, με αποτέλεσμα να δημιουργούν ακόμα και ρήξεις στην τοπική κοινωνία.

Υπάρχουν και άλλες περιοχές της Βορείου Ελλάδος στις οποίες σκοπεύουν να φτιάξουν hot spot;

Ναι. Υπάρχει σχεδιασμός να γίνουν στην Κατερίνη, στην Κοζάνη και στην Καβάλα. Υπάρχει ένας μεγάλος σχεδιασμός για την Βόρειο Ελλάδα, ο οποίος δεν αφορά μόνον τα Διαβατά Θεσσαλονίκης και το παραμύθι που πούλησε ο δήμαρχος που είπε ότι έδωσε κάποιες εναλλακτικές για να γίνουν σε άλλα σημεία. Αποδείχθηκε ότι δεν ήταν εναλλακτικές. Θα γίνουν ΟΛΑ! Όταν ακούμε ότι θα γίνει ή εκεί ή αλλού, θα γίνει και εκεί, και αλλού!

Ποιες είναι οι θέσεις της Χρυσής Αυγής για να αντιμετωπιστεί αυτό το τεράστιο πρόβλημα;

Οι θέσεις της Χρυσής Αυγής είναι να εφαρμοστούν οι νόμοι του Κράτους. Αυτούς τους νόμους δεν μπορεί να τους στηρίξει μια κυβέρνηση που καλεί τους πρόσφυγες από την Ασία και την Αφρική να έρθουν στην Ελλάδα. Και έτσι βλέπουμε να μην περνάνε από χερσαία σύνορα όπως έχει η Τουρκία με την Βουλγαρία για παράδειγμα, και να τους στέλνουν να πνίγονται στο Αιγαίο, για να υπάρχουν συνθήκες διάσωσης και έτσι να υπάρχει και η δικαιολογία παραμονής τους εδώ. Ολο αυτό είναι ένα παιχνίδι για τον εξισλαμισμό της Ελλάδος, αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης. Αν οι πολιτικοί υπεύθυνοι το ήθελαν, με μια σωστή φύλαξη των συνόρων, θα μπορούσαν να καταφέρουν αυτό που κατάφερε η Ιταλία, η οποία απορροφά μόνον το 15% των προσφυγικών ροών. Αλλά είναι φανερό ότι δεν το θέλουν. Όσο για τις ΜΚΟ και όλους τους υπόλοιπους που πουλάνε «ανθρωπισμό» χρηματοδοτούνται από αυτούς ακριβώς που δημιουργούν τις προσφυγικές ροές με βομβαρδισμούς αμάχων.

(Φ. 138) 

 

Advertisements