Γελούν οι Πολωνοί με τις υποδείξεις των Βρυξελλών

Χωρίς τίτλο.jpg

Τον περασμένο μήνα, οι Βρυξέλλες και η Πολωνία συγκρούστηκαν για την απόφαση που η τελευταία είχε επικυρώσει αναφορικά με κάποιους νόμους που θα επέτρεπαν στο κυβερνών κόμμα να διορίζει του υπεύθυνους της δημόσιας τηλεόρασης και ραδιοφώνου και να διαλέγει τους δικαστές για τα Συνταγματικά δικαστήρια της χώρας.

Σε απάντηση προς του τεχνοκράτες των Βρυξελλών, ο υπουργός Zbigniew Ziobro, έστειλε επιστολή στον κομισάριο Gunther Oettinger, όπου του δήλωσε με δυο λόγια, ότι οι κριτικές για τους Πολωνικούς νόμους από μέρους των Βρυξελλών, είναι «χαζές».

Ο Gunther Oettinger, συμβούλεψε εν συνεχεία τους υπόλοιπους αξιωματούχους της ΕΕ, να θέσουν την Πολωνία υπό επιτήρηση σε περίπτωση που θα παραβιάσει τις δημοκρατικές αρχές, αφού ήδη σε πολωνικό περιοδικό είχαν απεικονίσει την Angela Merkel, τον Jean Claude-Juncker και άλλους γραφειοκράτες, με σταλινικές στολές που «σχεδίαζαν να καταλάβουν την Πολωνία».

Σύμφωνα μάλιστα με κάποια από τα πολλά καταστατικά της ΕΕ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορεί να επιβάλει στα κράτη μέλη της να αλλάξουν τα μέτρα που «απειλούν» την δημοκρατία. Και δεν είναι μόνο αυτό. Την προηγούμενη Παρασκευή, ο Πρόεδρος της Γαλλίας Francois Hollande είπε: «Η Ευρώπη θα μπορούσε να «πετάξει έξω» κράτος που η κυβερνησή  του θα ήταν στα χέρια κόμματος άκρας δεξιάς».

Αυτή είναι η Ευρώπη που οι τοκογλύφοι κατασκεύασαν, αλλά την ευθύνη φέρουν οι προδότες πολιτικοί της εκάστοτε χώρας που ποτέ δεν ανέφεραν στους λαούς τους την πραγματική ταυτότητα της ΕΕ. Αλλά σαφώς και ευθύνη φέρουν και οι ίδιοι οι λαοί της Ευρώπης που παρόλα αυτά στα χέρια τους είναι και η τελευταία ελπίδα: o Εθνικισμός…!

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΟΒΙΑΤΣΟΣ

(φ. 138) 

Advertisements