Μόνο οι Ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής αντιστέκονται Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προωθεί ανθελληνικά σχέδια

Χωρίς τίτλο

Προκλητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις 2 Μαρτίου 2016, με θέμα «Η Ελευθερία του Δικαιώματος του Συνέρχεσθαι στην Ελλάδα. Νομικά κενά στα Δικαιώματα των Μειονοτήτων στην Ευρώπη».

Η εκδήλωση έγινε με πρωτοβουλία του Ρουμάνου Ευρωβουλευτή Csaba Sogor και την συμμετοχή του Οργανισμού Εθνών και Λαών (UNPO), ο οποίος εκπροσωπεί μειονότητες από όλον τον κόσμο, και της Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης στην Ευρώπη (ABTTF). Ομιλητές ήταν οι:

-Nils Torvalds, Φινλανδός Ευρωβουλευτής μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών (ALDE). Η τοποθέτησή του είχε τίτλο «Σεβαστείτε τις μειονότητες και αποφύγετε μελλοντικά προβλήματα – Χαιρετισμούς από την Φινλανδία».

-Παναγιώτης Δημητράς, Εκπρόσωπος του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι με ομιλία για τις «Προοπτικές των Ηνωμένων Εθνών και του Συμβουλίου της Ευρώπης σχετικά με την συστημική παραβίαση της ελευθερίας των μειονοτήτων στην Ελλάδα». Είναι γνωστός για τις δράσεις του κατά του Ελληνισμού, με θέσεις περί υπάρξεως ποικιλίας μειονοτήτων στην Ελλάδα («τουρκική», «μακεδονική» κ.λπ.)

-Ευγενία Νατσουλίδου, Πρόεδρος της ΜΚΟ «Μακεδονική Παιδεία και Πολιτισμός» της Έδεσσας. Έχει υπάρξει στέλεχος του φιλοσκοπιανού «Ουράνιου Τόξου», ενώ από το 2008 έχει επιδοθεί στην διάδοση της εκμάθησης της σκοπιανής γλώσσας και την προβολή της σκοπιανής παράδοσης, λαμβάνοντας χρηματοδοτήσεις από φιλοσκοπιανές οργανώσεις. Μάλιστα βασικός της χρηματοδότης φέρεται να είναι η ισχυρότερη φιλοσκοπιανή οργάνωση των ΗΠΑ «United Macedonian Diaspora».

-Melek Kirmaci Arik, Διευθύντρια Εσωτερικών Υποθέσεων της Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης στην Ευρώπη (ABTTF). Η ομιλία της είχε θέμα την «Μη αναγνώριση της τουρκικής μειονότητας στην Ελλάδα και την ελευθερία του δικαιώματος του συνέρχεσθαι». Από το 2010, έχει ως αποστολή την επίβλεψη της αντιπροσωπείας του οργανισμού στις Βρυξέλλες με στόχο την «ανάδειξη των προβλημάτων της τουρκικής μειονότητας σε επίπεδο ΕΕ».

Η εκδήλωση προκάλεσε την αντίδραση των Ευρωβουλευτών του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, οι οποίοι σε πρώτη φάση απέστειλαν επιστολή στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Manfred Veber, στο οποίο ανήκει το κόμμα του διοργανωτή βουλευτή, τονίζοντας ότι, οποιαδήποτε μελλοντική ανθελληνική και προκλητική για τα εθνικά ζητήματα της Ελλάδας ενέργεια, θα θεωρείται εχθρική και θα τυγχάνει ανάλογης αντιμετώπισης.

Χαρακτηριστικά αναφέρουν: «Για ακόμα μία φορά μας εκπλήσσει η εχθρική συμπεριφορά μέλους της πολιτικής σας ομάδος και συγκεκριμένα του Κου. Csaba SOGOR, ο οποίος κατά παράβαση των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου και της Συνθήκης της Λωζάννης, την οποία αμφιβάλλω πως και εσείς γνωρίζετε, παρεμβαίνει στα εσωτερικά άλλου κράτους – συμμάχου και μέλους της ΕΕ, προσπαθώντας να ικανοποιήσει, άγνωστο γιατί, τις κατάπτυστες ορέξεις της Άγκυρας εις βάρος της Ελλάδος. […] Σαφώς σας γνωρίζουμε πως πλην της Μουσουλμανικής Μειονότητας Θράκης δεν αναγνωρίζεται, από το Διεθνές Δίκαιο, ουδεμία άλλη Μειονότητα στην Ελλάδα.

Απαιτούμε όπως η πολιτική σας ομάδα αποσύρει την στήριξη της από αυτή την εκδήλωση και σας παροτρύνουμε να προχωρήσετε στις απαραίτητες ενέργειες για να ακυρωθεί η συγκεκριμένη εκδήλωση».

Η εκδήλωση, όμως, προχώρησε κανονικά. Στην αίθουσα όπου έλαβε χώρα, βρισκόταν σε περίοπτη θέση αφίσα που απεικόνιζε τα σύμβολα της αυτοαποκαλούμενης «Τουρκικής Ένωσης Θράκης», καθώς και χάρτης με την Θράκη ως ξεχωριστό κράτος από την Ελλάδα. Οι εθνικιστές Ευρωβουλευτές δεν άφησαν αναπάντητη την πρόκληση και εισήλθαν στην αίθουσα δυναμικά καθιστώντας σαφές στους ανθέλληνες παρευρισκόμενους πως  τουρκική μειονότητα στην Θράκη δεν υφίσταται.

Αξιοσημείωτο, βεβαίως, είναι το γεγονός ότι δεν υπήρξε καμία απολύτως αντίδραση για την οργάνωση της εκδήλωσης από την Νέα Δημοκρατία που ανήκει στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Αυτό μας επιτρέπει να οδηγηθούμε με ασφάλεια στο συμπέρασμα ότι ακόμα και η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση της ανθελληνικής και εθνοκτόνας κυβέρνησης συμπλέει και συγκαλύπτει τα σχέδια εθνικής μειοδοσίας και ακρωτηριασμού της Ελλάδος. Η δε καθυστερημένη αντίδραση των Ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ είναι καθαρά προσχηματική.

Για ακόμη μια φορά αποδείχτηκε ότι μόνο οι Έλληνες Εθνικιστές προστατεύουν δυναμικά τα δικαιώματα των Ελλήνων και προβάλουν σθεναρή αντίσταση για την διατήρηση της εδαφικής ακεραιότητας της Πατρίδας μας!

Σχετικά με το θέμα, τοποθετήθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, Νικόλαος Μιχαλολιάκος, στην συνέντευξη Τύπου που έδωσε την 1/3. Στην ερώτηση «αν οι συνθήκες που δημιουργούνται με την εισροή χιλιάδων μουσουλμάνων μεταναστών επιτείνουν το πρόβλημα στην Θράκη και την πιθανότητα ακρωτηριασμού ενός μέρους της Ελλάδος», απάντησε:

«Η κατάσταση στην Θράκη είναι κρίσιμη. Καλώ όλους σας να προβληματιστείτε. Ήδη, στην Θράκη ο γιος του Αχμέτ Σαδίκ, Λεβέντ Σαδίκ,- ο οποίος είναι ο εκλεκτός του τουρκικού προξενείου-, αγοράζει τα πάντα. Ήδη, διακινεί σχεδόν το 50% των προϊόντων βάμβακος στην Ελλάδα και επιπλέον σκέφτεται μέσω μιας εταιρείας που έχει στην Προύσα, της εταιρείας ALARA, να ελέγξει και να πάρει τεράστιες εκτάσεις όπου καλλιεργούνται κεράσια θαυμάσιας ποιότητας και ποικιλίας. Η τουρκική επιθετικότητα είναι δεδομένη. Το γεγονός ότι η ΝΔ δεν αντιδρά στους συναδέλφους της του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος είναι συνηθισμένο. Να σας ενημερώσω επίσης, ότι αυτές τις μέρες στο Ευρωκοινοβούλιο θα προβληθεί μια ταινία σκοπιανή, με τίτλο «Ο Μακεδόνας»- αυτόν τον ψευδεπίγραφο τίτλο-, όπου εμφανίζει τους κακούς Έλληνες να διώχνουν τους δύστυχους ψευτο-Μακεδόνες από την Ελλάδα».

ΞΕΝΙΑ ΣΑΡΑΤΣΙΩΤΗ

(Φ. 139)

 

Advertisements