Ελεύθερες Οικονομικές Ζώνες Εργασία μόνο για μετανάστες

Χωρίς τίτλο

Με την δημιουργία επτά Ελευθέρων Οικονομικών Ζωνών (ΕΟΖ) όπου θα εγκατασταθούν βιομηχανίες, βιοτεχνίες και μεταποιητικές επιχειρήσεις απ’ όλη την Βόρειο Ευρώπη μαζί με τα θυγατρικά εργοστάσιά τους που λειτουργούν στην Κίνα και άλλες χώρες της Ασίας, θα επιχειρηθεί η εργασιακή αποκατάσταση των εκατομμυρίων τριτοκοσμικών που θα εγκατασταθούν, όπως φαίνεται μόνιμα, στην Ελληνική Επικράτεια.

Το σχέδιο που έχει την έγκριση της κυβέρνησης, προβλέπει τα όρια των συγκεκριμένων ειδικών ζωνών να συμπίπτουν με αυτά των επτά αποκεντρωμένων διοικήσεων της χώρας, όπου υπάρχουν διορισμένοι Περιφερειάρχες, οι οποίοι λογαριασμό δίνουν μόνον στον υπουργό Εσωτερικών.

Έτσι, παρακάμπτονται τα αιρετά Περιφερειακά Συμβούλια και οι Δήμοι που θα μπορούσαν με τις αποφάσεις τους να δυναμιτίσουν την δημιουργία ΕΟΖ, αφού η περιοχή τους ουσιαστικά δεν θα έχει οφέλη, όπως έχει αποδείξει η διεθνής εμπειρία.

Πράγματι, όσα κράτη υιοθέτησαν την δήθεν συμφέρουσα οικονομικά αυτή λύση, είδαν ότι στην πραγματικότητα δεν εξασφάλισαν τα πλεονεκτήματα που ανέμεναν γιατί οι «επιχειρήσεις» λειτουργούσαν με τους δικούς τους νόμους.

Ουσιαστικά, όπου εγκαταστάθηκαν ήταν ως κράτος εν κράτη, αφού δεν πληρώνουν κανένα φόρο, όπως και ΦΠΑ και φυσικά ούτε και δασμούς.

Παράλληλα, στο σύνολό τους δεν απασχολούν ανθρώπινο δυναμικό από τον ντόπιο πληθυσμό, αλλά λαθρομετανάστες, οι οποίοι αμείβονται με βορειοκορεάτικα μεροκάματα.

Έχει διαπιστωθεί στην πράξη από τις πρώτες ΕΟΖ, οι οποίες, να σημειωθεί είναι περιοχές μειωμένης εθνικής κυριαρχίας, ότι όσοι προσλαμβάνονται, παρά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, γρήγορα αντιδρούν, ζητώντας καλύτερους μισθούς και λιγότερες ώρες απασχόλησης

Δεν είναι τυχαίο ότι στην τουρκική οικονομική ζώνη που βρίσκεται σε απόσταση 120 χλμ. από το φυλάκιο των Κήπων στον Έβρο, στην σκλαβωμένη Ανατολική Θράκη, όλο το κατώτερο προσωπικό που ανέρχεται σε αρκετές χιλιάδες, προέρχεται από τα βάθη όχι της Μικράς Ασίας, αλλά των υψιπέδων του Πακιστάν και του Αφγανιστάν.

Στο πλαίσιο αυτό, δεν είναι τυχαία παλαιότερη πρόταση του προέδρου των Γερμανικών Βιομηχάνων και φίλα προσκείμενου στην καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, Χανς Πέτερ Κάιτελ, να κηρυχτεί η Ελλάδα Ειδική Οικονομική Ζώνη και να αντιμετωπιστεί με το καθεστώς που διέπει τις «θυγατρικές εταιρείες».

Δείχνοντας τις πραγματικές διαθέσεις του αναφορικά με την χώρα μας, ζήτησε να συνεργαστούμε ώστε «να συνδιαμορφώνουμε επί τόπου τις μεταρρυθμίσεις». Κάτι που αν υλοποιηθεί, καθιστά άμεσα την Ελλάδα αποικία της κυβέρνησης του Βερολίνου.

Όσο για τα φτηνά εργατικά χέρια, θα βρεθούν ανάμεσα στους μυριάδες αλλογενών που θα διασκορπισθούν κατά μήκος και πλάτος των εδαφών που ακόμη ορίζονται ως Ελληνικά, από την Μεσσηνία και την Λακωνία μέχρι την Ήπειρο και τον ακριτικό Έβρο.

Το «ΕΜΠΡΟΣ» με συνεχή δημοσιεύματά του, με πρόσφατο αυτό της 20-2-2016 (φύλλο 137), είχε αποκαλύψει ότι ετοιμάζονται μαζικές προσλήψεις εποικιστών μουσουλμάνων σε διάφορες επιχειρήσεις και  στον πρωτογενή τομέα.

Τώρα, όπως φαίνεται, οι θέσεις εργασίας που προϋπολογίστηκαν, δεν αρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες δωρεάν σίτισης και «φιλοξενίας» των αλλογενών, γι’ αυτό και «ξεπάγωσε» το σχέδιο για την μετατροπή της Ελλάδας σε μια απέραντη Ε.Ο.Ζ.

Συνέχεια στην έντυπη έκδοση

(Φ. 140) 

 

 

Advertisements