Ο Μπουτάρης επιθυμεί διακαώς να γίνει «Βασιλιάς»!

Χωρίς τίτλο.jpg

Το «Όλα τάχει η Μαριωρή ο φερετζές της έλειπε» ταιριάζει στην περίπτωση Μπουτάρη, ο οποίος, αφού φόρεσε τον φερετζέ, τώρα ορέγεται και τα Βασιλικά κτήματα του Τατοΐου!

Με την δικαιολογία ότι θα βγάλει εκλεκτό κρασί (προφανώς με άρωμα Βασιλικό!), ο Μπουτάρης ζητά τα πρώην Βασιλικά κτήματα στο Τατόι! Θέλει λέει να αξιοποιήσει τους παλιούς αμπελώνες και το οινοποιείο και μας υπόσχεται 300.000 μπουκάλια «Βασιλικό» κρασί!

Το κτήμα Τατοΐου είναι ένα μέρος όπου μεγάλωσαν γαλαζοαίματοι (όπως θεωρεί εαυτόν ο κύριος Μπουτάρης, ας πούμε), και γράφτηκαν σημαντικά κεφάλαια της νεότερης ιστορίας και του πολιτικού παρασκηνίου. Το κτήμα βρίσκεται πολύ κοντά στην Αθήνα και ακόμα και στις μέρες μας, παρόλο που δεν είναι σωστά συντηρημένο, η έκταση και το πράσινο που διαθέτει εντυπωσιάζουν. Το 1872, το αγόρασε ο βασιλιάς Γεώργιος Α΄ και έτσι ξεκίνησε η βασιλική ιστορία του κτήματος που αρχικά ήταν θερινό ανάκτορο. Το Τατόι λειτούργησε για πάρα πολλά χρόνια ως ένα πρότυπο κτήμα που παρήγαγε προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας.

Ο ιδεολογικά αριστερόστροφος Βασιλικός αναρχοκαπιταλιστής, τουρκόφιλος, με τις προοδευτικά οθωμανικές ιδέες, ανέπτυξε σχέδιο για την δημιουργία οινοποιείου μέσα στο πρώην βασιλικό κτήμα. Το σχέδιο μάλιστα που έχουν υποβάλλει στο υπουργείο Πολιτισμού αυτός και ο αδελφός του Κωνσταντίνος, οδεύει προς υλοποίηση! Και πώς να μην οδεύει προς υλοποίηση ένα μεγαλόπνοο σχέδιο, κατά το οποίο πρώτα μας δίνουν τα αμύθητης αξίας Βασιλικά κτήματα για εκμετάλλευση, μετά τα «χεριάζουμε», και στο τέλος… ποιος ξέρει, «δημοκρατία» έχουμε, μπορεί και να τα φάμε κιόλας…!  Η αξιοζήλευτη πρόταση Μπουτάρη εξετάζεται με μεγάλο ενδιαφέρον από τις υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι συγκεντρώνει μεγάλες πιθανότητες να εγκριθεί! Στην επίσπευση της απόφασης συνηγορεί ο ορατός πλέον κίνδυνος να χαθεί ένα κονδύλι περίπου 6,5 εκατ. ευρώ, από τα 8 εκατ. ευρώ που έχουν δεσμευθεί από το ΕΣΠΑ για έργα στο Τατόι. Για το θέμα αυτό, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο Περιβάλλοντος, όπου συζητήθηκαν οι τρόποι που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί η περίπου 42.000 στρεμμάτων έκταση του πρώην βασιλικού κτήματος, το οποίο πέρασε στον έλεγχο του Δημοσίου έναντι 12 εκατ. ευρώ, αλλά μετά, ως συνήθως, σχεδόν εγκαταλείφθηκε. Εννοείται, ότι η πρόταση Μπουτάρη αποτελεί ένα σημαντικό επιχειρηματικό βήμα για τον Γιάννη Μπουτάρη (Γιάννης πίνει!), και την οικογένειά του που δραστηριοποιείται στην παραγωγή ερυθρού οίνου. Αυτό που απομένει να μας πει ο κύριος Μπουτάρης –αν τελικά τα σχέδιά του ευοδωθούν- είναι το αν θα μείνει και στα πρώην Βασιλικά Ανάκτορα, αλλά και πώς θα ονομάσει το «Βασιλικό» κρασί. Μήπως «Κεμάλ»;

(Φ. 141) 

 

Advertisements