8o ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ «Θέλουμε την Πατρίδα μας πίσω»

IMG_5474.JPG

Στις 26 και 27 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το 8ο Συνέδριο του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή.

Την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου με κεντρικό θέμα «Θέλουμε την Πατρίδα μας πίσω», κήρυξε ο Γενικός Γραμματέας του Κινήματος κ. Ν. Γ.  Μιχαλολιάκος. Τον συντονισμό της παρουσίασης της πρώτης ημέρας, είχαν αναλάβει οι Βουλευτές Β΄ Αθηνών Γεώργιος Γερμενής και Ηλίας Παναγιώταρος. Οι ομιλίες ξεκίνησαν με εκπροσώπους της Ομογένειας από την Νέα Υόρκη και την Αυστραλία που συγκίνησαν τους παρευρισκόμενους, δηλώνοντας ότι οποιαδήποτε στιγμή χρειαστεί, θα είναι εδώ για να βοηθήσουν την Μητέρα Πατρίδα.

Χαιρετισμό απεύθυνε ο εκπρόσωπος Τύπου του Γαλλικού Εθνικιστικού Κόμματος, κ. Υβάν Μπενεντέτι, ο οποίος εξέφρασε την θαυμασμό όλων των Ευρωπαϊκών εθνικιστικών κινημάτων, για τα οποία η Χρυσή Αυγή αποτελεί, όπως είπε, έμπνευση, και εξέφρασε την στήριξη των Γάλλων Εθνικιστών στους Ελληνες εθνικιστές της Χρυσής Αυγής.

Στην συνέχεια, ο πρόεδρος του ιδρύματος ΑΙΓΙΣ, Αθανάσιος Κωνσταντίνου παρουσίασε το ιδεολογικό πρόγραμμα του κόμματος, ο βουλευτής Επικρατείας Χρήστος Παππάς ανέλυσε το πολιτικό πρόγραμμα, και ο βουλευτής Β’ Πειραιώς Ιωάννης Λαγός συντόνισε τις παρεμβάσεις των Τοπικών Οργανώσεων.

Εν συνεχεία, εξελέγησαν σύμφωνα με το Καταστατικό του κόμματος, η Κεντρική Επιτροπή και ο Γενικός Γραμματέας. Συνεστήθη ακόμη ένα νέο όργανο, το Εθνικό Συμβούλιο, στο οποίο θα συμμετέχουν όλοι οι αιρετοί, Βουλευτές και Ευρωβουλευτές του κόμματος, καθώς και οι εκλεγμένοι με συνδυασμούς υποστηριζόμενους από τον «ΛΑΪΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ», καθώς και τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος και ο Γενικός Γραμματέας.

Στην ομιλία του, κηρύσσοντας της έναρξη των εργασιών, ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής επισήμανε πως κάποιοι δεν φανταζόντουσαν ότι θα πραγματοποιηθεί ποτέ. Πίστευαν ότι η Χρυσή Αυγή «έχει τελειώσει» μέσα στα κάγκελα της φυλακής. «Αλλά με την δική σας δύναμη», είπε απευθυνόμενος στους Συνέδρους, με την Πίστη στην Ιδεολογία, αποδείξαμε ότι δεν μας λυγίζουν ούτε οι φυλακές, ούτε οι δολοφονίες, ούτε η πολιτική τρομοκρατία. Αυτοί που τα κάνουν δεν είναι τυχαίοι. Θέλουν το τέλος του Ελληνισμού. Στο χέρι το δικό μας είναι να μην περάσουν τα σχέδια τους».

Την επόμενη μέρα του Συνεδρίου, με την συμμετοχή μελών και φίλων του εθνικιστικού κινήματος, η αίθουσα του κεντρικού ξενοδοχείου των Αθηνών όπου διεξήχθη, σείστηκε από τις επευφημίες προς τιμήν του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής.

Ο Αρχισυντάκτης της εφημερίδας Χρυσή Αυγή,  Νίκος Κωνσταντίνου παρουσίασε συνοπτικά τις αποφάσεις του 8ου Συνεδρίου. Εν συνεχεία, προβλήθηκαν τα μηνύματα των βουλευτών, στους οποίους έχει επιβληθεί η πρωτοφανής απαγόρευση συμμετοχής στις εκδηλώσεις του κόμματος, των κ.κ.  Μιχάλη Αρβανίτη, Αντώνη Γρέγου και Ηλία Κασιδιάρη. Με ενθουσιασμό έγινε δεκτός ο  χαιρετισμός του ευρωβουλευτή και αντιπροέδρου της Λέγκας του Βορρά, Λορέντζο Φοντάνα. Παρόντες στην εκδήλωση ήσαν ο Γερμανός ευρωβουλευτής Udo Voigt, ο αντιπρόεδρος της Casa Pound και υποψήφιος δήμαρχος Ρώμης, Simone Di Stefano, ο Daniel Carlsen από το Εθνικιστικό Κόμμα της Δανίας και ο Αλεξάντερ Μπολέ από το Βελγικό «Nation».

Ο Ρώσος εθνικιστής, διδάκτορας του Διεθνούς Δικαίου και συνήγορος του Μιλόσεβιτς, Μιχαήλ Κουζνέτσοφ, εξέφρασε την στήριξή του στον Αγώνα της Χρυσής Αυγής, ενώ το σύνθημα των παρισταμένων «Ελλάς – Ρωσία – Συμμαχία» δονούσε την ατμόσφαιρα. Στις θέσεις του κόμματος αναφέρθηκαν οι  Γιάννης Λαγός και  Αρτέμης Ματθαιόπουλος.

Ο  Αρχηγός της Χρυσής Αυγής επέδωσε τιμητική πλακέτα στον Αλέξανδρο Γέροντα, το τρίτο από τα θύματα της δολοφονικής επίθεσης στο Νέο Ηράκλειο στις 1/11/2013, ο οποίος δέχθηκε τις σφαίρες των παρακρατικών τρομοκρατών που δολοφόνησαν τον Γιώργο Φουντούλη και τον Μανώλη Καπελώνη,  ενώ οι παριστάμενοι χειροκροτούσαν όρθιοι!

Όπως επισήμανε ο κ. Μιχαλολιάκος, ο Αλέξανδρος Γέροντας είναι εκείνος, ο οποίος όταν έδινε την κρισιμότερη μάχη, εκείνη για να κρατηθεί στη ζωή, φώναζε με πάθος: «Ζήτω η Χρυσή Αυγή»!

Οι εργασίες του 8ου Συνεδρίου ολοκληρώθηκαν με άπαντες να ψάλλουν σε στάση προσοχής τον Εθνικό Ύμνο και τον Ύμνο του Κινήματος.

Συνέχεια στην έντυπη έκδοση

(Φ. 143) 

Advertisements