Από την σύνταξη

Χωρίς τίτλο

Στο φύλλο 137 της εφημερίδας μας, τον περασμένο Φεβρουάριο, δημοσιεύσαμε πρωτοσέλιδα την είδηση για την απόβαση στις Οινούσσες λαθρομεταναστών, συνοδεία τουρκικού πολεμικού πλοίου, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα  την επιλογή του επόμενου πεδίου δράσεως των τουρκικών στρατευμάτων.

Μέσα σε δυο μήνες οι τουρκικές προκλήσεις στην περιοχή πύκνωσαν, και είναι ενδεικτικές της πλήρους περιφρόνησης στην οποίαν έχουν περιέλθει οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, με ευθύνη και της πολιτικής και της φυσικής ηγεσίας τους.

Η τουρκική προκλητικότητα στηρίζεται στην αδυναμία την οποία επιδεικνύει η ελληνική πλευρά τόσο στο διπλωματικό όσο και στο στρατιωτικό πεδίο. Ο Ελληνικός πολιτικός κόσμος σύρεται έρμαιο των απειλών και των εκβιασμών των τοκογλύφων, ενώ η στρατιωτική ηγεσία εκλιπαρεί τις επωμίδες της δημοκρατικότητας και του αντιρατσισμού, προτιμώντας να αφήσει νηστικούς τους Έλληνες στρατιώτες από το να μην φροντίσει επαρκώς το λεφούσι των αφροασιατών εισβολέων, τους οποίους έχει καθήκον να απωθήσει.

Στο περασμένο φύλλο του ΕΜΠΡΟΣ αναφερθήκαμε στην μέγγενη την οποία στήνουν οι  βόρειοι και ανατολικοί γείτονες πάνω από την Ελλάδα. Στο σημερινό φύλλο έχουμε δύο αποκαλύψεις οι οποίες θα σήμαιναν τον συναγερμό σε μια εθνικά υπερήφανη ηγεσία. Η μία είναι η μετατροπή της χώρας σε οικονομικο-αγροτική αποικία με την αποκάλυψη (σελ. 19) της δημιουργίας Ζωνών Προσέλκυσης Επενδύσεων, και των διεργασιών που βρίσκονται τώρα σε εξέλιξη με την συνεργασία ξένων παραγόντων και εγχώριων συνεργατών τους. Και η άλλη είναι η επιχείρηση δημιουργίας ενός βαλκανικού δικτύου Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης υπό την ομπρέλα της Άγκυρας (σελ 3). Η πολιτική της καταιγιστικής πλύσεως εγκεφάλου που περιελάμβανε από τουρκικές τηλεοπτικές σειρές, μεθόδους εκμαθήσεως τουρκικής γλώσσας και συνταγών μαγειρικής, είχαν τον σκοπό τους. Την εξοικείωση με τον «άλλο».  Τώρα ο δρόμος ανοίγει για ένα ευρύ προπαγανδιστικό δίκτυο υπό την καθοδήγηση της Τουρκίας.

Το θέατρο Καμμένου μόνον τον γέλωτα μπορεί να προκαλέσει. Η ανάλυση της ψυχολογικής καταστάσεως του ΥΠΕΘΑ ενθαρρύνει παρά αποτρέπει την τουρκική επιθετικότητα. Επομένως δεν έχει τίποτε να περιμένει κανείς από την «πατριωτική» Δεξιά των λογυδρίων της πεντάρας.

Η ρητορική της απεδείχθη παγίδα για χιλιάδες Έλληνες, όπως αποδεικνύεται και από την αποκάλυψη για τα όσα υπέγραψε ένας άλλος αστέρας της, βάσει των οποίων νομιμοποιούνται οι μισθοί Βουλγαρίας και Μολδαβίας (σελ. 9)

Την ίδια ώρα που οι λαθρομετανάστες στοιβάζονται σε στρατόπεδα, από αυτά που φρόντισε να κλείσει το κράτος-μαριονέτα τα προηγούμενα χρόνια, λιθοβολούν τα στρατευμένα Ελληνόπουλα που τους υπηρετούν, στασιάζουν, αρνούνται να μετακινηθούν, προβάλλουν απαιτήσεις για το πού θέλουν να πάνε, η λαϊκή οργή φουσκώνει, αλλά δεν εκφράζεται. Ο φόβος και οι ενοχές, η οικονομική καταπίεση και η φιλελεύθερη πλύση εγκεφάλου  είναι  εργαλεία τα οποία χρησιμοποιεί το πολιτικό σύστημα για να κρατήσει  σε καταστολή τον λαό μας.

Υπάρχει ελπίδα. Βρίσκεται στην ευχέρεια του καθενός και της καθεμιάς να την αναζητήσει και να την ανασύρει από την σκόνη του Τρόπου Ζωής. Στην σελίδα 14 δημοσιεύουμε εκτενή αποσπάσματα από την «Προσευχή πάνω στην Ακρόπολη» του Ερνεστ Ρενάν. Μια αποκαλυπτική εξομολόγηση του τι είναι και πώς αισθάνεται κανείς την Ελλάδα όταν αφεθεί να την γνωρίσει και κυρίως να την αισθανθεί μέσα του. Ακριβώς δίπλα, στην σελίδα 15, αναφερόμαστε σε μια σημερινή πνευματική δημιουργία, την καινούρια μουσική παραγωγή του Σταμάτη Σπανουδάκη.

Όπου μπορεί κανείς να βρίσκει αναπνοές ελευθερίας, όπου μπορεί να συναντήσει τον εαυτό του και τα πιστεύω του, ας το κάνει. Το Σύστημα προκαλεί βαριά αυτοάνοσα νοσήματα. Ο καθαρός αέρας της ελευθερίας, της Φύσης, της Ελλάδας, είναι το αντίδοτο στο δηλητήριο του Νέου Κόσμου, χιλιάδες χρόνια τώρα.

ΕΙΡΗΝΗ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ-ΠΑΠΠΑ

Υ.Γ. Όσοι κατοικείτε στον νομό Αττικής ή θα επισκεφθείτε την πρωτεύουσα, σήμερα και αύριο, αξίζει τον κόπο να επισκεφθείτε την αγορά που οργανώνει η Φιλοζωική ομάδα Μαρκοπούλου-Πόρτο Ράφτη (δείτε σχετικά στην σελ. 15). Σίγουρα θα βρείτε κάτι που να ικανοποιεί τους οικείους και φίλους σας στις γιορτές της Λαμπρής, σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές. Ταυτόχρονα βοηθάτε ανθρώπους που ανιδιοτελώς σώζουν κάτι από τον πολιτισμό μας, φροντίζοντας πληγές και βρίσκοντας σπιτικά και αγάπη στους τετράποδους συγκατοίκους μας της αττικής γης.

(Φ. 145) 

Advertisements