Τα δανεικά και αγύριστα της «ψευτοδεξιάς»

Χωρίς τίτλο.jpg

Η Νέα Δημοκρατία, δια στόματος του νέου Αρχηγού της, δήλωσε πως θα χρειαστεί 80 χρόνια για να ξεπληρώσει το δανειακό της «άνοιγμα» των 210 εκατομμυρίων ευρώ.

Η δήλωση αυτή, είναι χαρακτηριστική  των πολιτικών που κυβερνούν τη χώρα, δεκαετίες τώρα, σαν να πρόκειται για τσιφλίκι τους. Ναι, σαν να είναι τσιφλικάδες που με μεγάλη ευκολία χλευάζουν τους κολλήγες τους. Γιατί είναι στυγνός χλευασμός αυτή η δήλωση.

Ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής, ξεγύμνωσε πριν λίγες μέρες στη Βουλή το οικονομικό και μαθηματικό ψεύδος της δήλωσης. Τα χρήματα δεν βγαίνουν σε 80 χρόνια. Πολύ απλά δεν βγαίνουν τα νούμερα, όπως τα παρουσίασε ο κ. Μητσοτάκης.

Εγώ όμως, θέλω να σταθώ στο ηθικό μέρος αυτής της δήλωσης. Βγαίνει ο «νέος και φέρελπις» Νεοδημοκράτης και λέει στον Λαό, ότι εγώ σας κοροϊδεύω! Κι έτσι είναι:

Κοροϊδεύει η ΝΔ, αφού στα σαράντα χρόνια ζωής της χρεώθηκε 210 εκ. αλλά μας λέει πως στα επόμενα 80 όχι δεν θα χρεωθεί, αλλά θα πληρώσει!

Κοροϊδεύει η ΝΔ, διότι δεν έχει 80 χρόνια μέλλον. Είναι ένα  κόμμα, τρύπιο από αποσχίσεις και ανεξαρτητοποιήσεις. Ένα κόμμα που βγάζει-δεν βγάζει την επόμενη πενταετία.

Κοροϊδεύει, γιατί με την οικονομική αβεβαιότητα που ταλανίζει την χώρα σήμερα, είναι αδύνατον κάποιος –σοβαρός- να κάνει χρονοδιάγραμμα επενδύσεων περισσότερο από ένα χρόνο, κι αυτό με ρίσκο.

Κοροϊδεύει γιατί, μας λέει κεκαλυμμένα πως για τα χρήματα που διασπάθισε το κόμμα, δεν θα υπάρξει καμία δέσμευση. Αφού για μια περίοδο 80 ετών δεν υπάρχει κανείς μαθουσάλας, που θα υποστεί συνέπειες βάσει της υπογραφής του.

Εμπαίζει τον Λαό, αφού απευθύνεται σε πολίτες, που για πολύ λιγότερα χρήματα, δεν τυγχάνουν τέτοιων ευνοϊκών συμφωνιών, αλλά  βομβαρδίζονται καθημερινά από εταιρείες εισπράξεων, από χαρτιά από Τράπεζες, από εξώδικα και κατασχέσεις. Ας μας πει κάποιος, πόσες εισπρακτικές καλούν καθημερινά τα γραφεία της ΝΔ πιέζοντας για πληρωμές…

Προσβάλλει τον Λαό η ΝΔ, όταν προτείνει τόσο ξεδιάντροπα, αίολα σχέδια αποπληρωμής των χρεών της. Υποτιμά τον Λαό, όταν θεωρεί ότι καταλαβαίνει τόσα λίγα, ότι είναι τόσο ανίκανος να κάνει πρόσθεση και να δει πόσο άνευ ουσίας είναι οι δηλώσεις αυτές.

Αλλά ακόμη κι αν τα νούμερα έβγαιναν, σε βάθος 80κονταετίας, πόσο κυνικός μπορεί να είναι κανείς για να προτείνει κάτι τέτοιο; Γιατί σε 80 χρόνια λοιπόν κι όχι σε 90 ή 100 ή ακόμη και σε 160;

Με τέτοιες προτάσεις, το μόνο που προσπαθεί είναι να συγκαλύψει τους ενόχους, διότι δεν έχει συντάξει μια εσωτερική λογιστική έρευνα και δεν έχει δώσει στον Λαό τα αποτελέσματα, ώστε να δουν όλοι, ποιοι ευθύνονται για σπατάλες και κακοδιαχείριση τέτοιων τεράστιων ποσών. Είναι άραγε ακόμη στελέχη του κόμματος; Είναι βουλευτές; Είναι υποψήφιοι Αρχηγοί;

Πώς τολμά η Νέα Δημοκρατία να υψώνει την φωνή στη Βουλή και να χτυπά το χέρι στα έδρανα, διαλαλώντας την πρόθεση και πεποίθησή της ότι αν κυβερνήσει αυτή την χώρα, θα νοικοκυρέψει τα κακώς κείμενα και θα φέρει ανάπτυξη κι έσοδα στο κράτος; Με ποια στελέχη θα το κάνει αυτό; Με εκείνα που ως άσχετοι ξόδεψαν αλόγιστα εκατομμύρια ή με εκείνα που πονηρά και με κομπίνες «έφαγαν» εκατομμύρια;

Πόσο μακριά από την πραγματική ζωή μπορεί να ζουν αυτοί οι χρυσοκούταλοι σωτήρες μας; Πόσο εκτός πραγματικότητας μπορεί να είναι όταν δεν καταλαβαίνουν πως προτείνοντας κάτι τέτοιο είναι σαν να φτύνουν στο πρόσωπο κάθε ένα από εκείνους που αγωνίζονται σήμερα να ξεπληρώσουν τα πολύ λιγότερα χρέη τους και να μείνουν έξω από τη φυλακή;

Κοροϊδεύει λοιπόν, γιατί, προσφέροντας ένα πρόσχημα αποπληρωμής, καλύπτει κάθε πιθανότητα απόδοσης ευθυνών σε όποιους μπορεί να οφείλεται η «μαύρη τρύπα», με τη λογική πως, αφού εξυπηρετούμε το χρέος δεν υπάρχει θέμα.

Αυτή είναι, κύριοι κύριοι της ΝΔ, η δικαιοσύνη που εφαρμόζετε πρώτα στο κόμμα σας και θα εφαρμόσετε αύριο ως κυβέρνηση; Αυτό το παράδειγμα θα δώσετε στη κοινωνία; Άρπαξε δάνεια με φανταστικές εγγυήσεις, ξόδεψέ τα χωρίς κανένα επενδυτικό πλάνο και όταν τα χάσεις, βγες και πες ένα μεγάλο ψέμα, ώστε  να ξαναδανειστείς  και πάλι από την αρχή;

Με αυτή την λογική, θα πείτε στους δανειστές: «Κοιτάξτε, έχω ένα πλάνο αντίστοιχο με εκείνο που έκανα στην Ελλάδα για το κόμμα μου… θα χρειαστούν 14.400 χρόνια αλλά θα σας ξοφλήσουμε τα 360 δισ”;

Μα πώς είναι δυνατόν να βγάλουν την χώρα από τη δύνη της οικονομικής εξαθλίωσης, τέτοιοι άνθρωποι; Που δεν έχουν επαγγελματική εμπειρία; Που δεν γνωρίζουν την αξία του χρήματος; Που δεν αντιλαμβάνονται τον μόχθο και τον ιδρώτα του Λαού; Που πέρασαν τη ζωή τους σε προστατευμένες λέσχες και clubs, ξοδεύοντας τα χρήματα άλλων;

Πώς είναι δυνατόν να διαπραγματευτούν επιτυχημένα και υπέρ του Έθνους, άνθρωποι ψεύτες, αποτυχημένοι και  ατομιστές;

Ο Λαός όμως, χόρτασε από ψέματα. Φούσκωσε από μεγάλα λόγια, δήθεν «ενδεδειγμένων» για να κυβερνήσουν.

Και ο Λαός πλέον δεν είναι κολλήγος. Αλλά ούτε μόνος, ούτε και άφωνος. Ο Λαός έχει στην Βουλή τους υπερασπιστές του. Έχει στην Βουλή τους δικούς του ανθρώπους. Αποφασισμένους για δικαιοσύνη. Προσηλωμένους στην πολιτική κάθαρση. Πιστούς στα Δίκαια του Έθνους.

Ο Λαός έχει στην Βουλή την Χρυσή Αυγή. Ένα κίνημα λαϊκό, τίμιο και αγωνιστικό. Ο Λαός έστειλε στην Βουλή την Χρυσή Αυγή, για να καυτηριάζει τους ψεύτες, να ξεσκεπάζει τους παραμυθάδες και να ξεγυμνώνει τους κλέφτες και τους πράκτορες.

Κι όταν η Χρυσή Αυγή κυβερνήσει, κανείς δεν θα προσβάλλει το Λαό ξανά, με τέτοιον τρόπο. Όχι σε 80 χρόνια, αλλά σε 80 ημέρες θα ξεβρομίσει ο τόπος.

ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΤΟΣ

(φ. 146) 

Advertisements