Το κρεβάτι του Προκρούστη

Χωρίς τίτλο.jpg

Στην Πολιτεία του Πλάτωνος, αναφέρονται διάφορα είδη πολιτευμάτων. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η (προφητική) ματιά του Πλάτωνος για την Δημοκρατία. Αφού λέει χαρακτηριστικά ότι είναι μάλλον το χειρότερο πολίτευμα, συνεχίζει:

«Όµως, στην ίδια δημοκρατική πόλη κανείς δεν θα νοιάζεται για αληθινές αρχές. Θα αρκεί απλά κάποιος να δηλώνει ότι είναι µε τον λαό και η πόλη θα τον εμπιστεύεται αµέσως για να την κυβερνήσει. Οι πάντες, ίσοι και µη ίσοι, θα αντιμετωπίζονται µε ένα είδος εκφυλισμένης ισότητας. Οι κηφήνες τώρα αποτελούν ένα σηµαντικό ποσοστό της πόλης».

Αυτό το πολίτευμα, που ο Πλάτων θεωρεί παραπλανητικό για τον Λαό, αυτό είναι το πολίτευμα – ταμπού που επιβάλλεται με καθόλου «δημοκρατικές» μεθόδους στις σημερινές κοινωνίες.

Όργανα κυβερνητικά, μακριά από τον Λαό, αποφασίζουν γι’ αυτόν, χωρίς αυτόν, είτε μιλάμε για τοπικό επίπεδο, είτε για Ευρωπαϊκό, είτε για Παγκόσμιο.

Ποιος από εσάς γνωρίζει πραγματικά, τι αποφασίζουν, κάποιες ελίτ του χρήματος, σε στρογγυλά τραπέζια, στους G8 ή G20, ή στο Συμβούλιο Ασφαλείας ή στην λεγόμενη Commission ή στις διαβουλεύσεις για την διαβόητη συνθήκη TTIP;

Ποιος έχει αποφασίσει να «ενσωματωθούν» αλλόθρησκοι παράνομοι μέσα στις χώρες μας; Εμείς οι λαοί πάντως όχι.

Εμείς οι λαοί ψηφίζουμε κάποιους συγκεκριμένους για βουλευτές (βάζοντας σταυρό) και εκλέγονται επιπλέον 50 (!) λόγω ενός εκλογικού νόμου, τον οποίο δεν ψηφίσαμε ποτέ.

Εμείς οι λαοί ψηφίζουμε ένα συγκεκριμένο κόμμα, που υπόσχεται ένα συγκεκριμένο μέτρο και όταν κυβερνήσει, κυβερνά μαζί με ένα κόμμα που δεν ψηφίσαμε και επιβάλλει το αντίθετο μέτρο από εκείνο που υποσχέθηκε !

Ζούμε σε μια κοινωνία «δημοκρατική», που όμως μας επιβάλλει λογοκρισία στις λέξεις με τις οποίες εκφραζόμαστε, συμπιέζει τις πολιτικές επιλογές μας, απαγορεύει την πολιτική έκφραση και διώκει τις ιδέες μας.

Ζούμε σε μια κοινωνία, που παραδειγματίστηκε από τον πρώτο «δημοκράτη» που κατέγραψε η ιστορία, τον Προκρούστη.

Το σύστημα έχει αποφασίσει για τα «μέτρα» των πολιτών του και, χρησιμοποιώντας το κρεβάτι του Προκρούστη, διαμορφώνει τον Λαό. Κι εδώ είναι που αποδεικνύεται το φάλτσο της «δημοκρατικής άριας».

Είσαι λίγο ψηλότερος από το «πολιτικά ορθό» των ημερών μας; Στο κρεβάτι του Προκρούστη θα κοπείς στο «ορθό» μέγεθος.

Έτσι η «δημοκρατία» που ζούμε, απαγορεύει σε εκλεγμένους βουλευτές να παρευρίσκονται σε πολιτικές εκδηλώσεις και να αρθρώνουν λόγο.

Είσαι λίγο κοντύτερος από το «πολιτικά ορθό»; Στο κρεβάτι του Προκρούστη θα ξεντωθείς στο «ορθό» μέγεθος.

Έτσι άνθρωποι χωρίς προσόντα, με μοναδικό εφόδιο ότι είναι φίλοι ή συγγενείς κάποιων στην εξουσία, αναλαμβάνουν θώκους, με τραγικά αποτελέσματα για το κοινωνικό σύνολο.

Όποιος τολμήσει να θίξει αυτά τα γεγονότα, να φωτίσει αυτές τις «αστοχίες» του συστήματος, αναλαμβάνει η «αστυνομία σκέψης», δηλαδή τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης, να τον συνθλίψει. Εκστρατείες λάσπης, ψέματος, φωτομοντάζ, ψευδομάρτυρες που βγάζουν πορίσματα, επιστρατεύονται για να δαιμονολογήσουν εναντίον εκείνου που τόλμησε να πει την γνώμη του.

Θα μου πείτε, τα ξέρουμε αυτά. Γιατί γυρίζεις πάλι εκεί; Γιατί μας λες για τις πολιτικές διώξεις εναντίον της Χρυσής Αυγής; Τα ξέρουμε..

Μα είναι φανερό. Τι ωφελεί να ζείτε σε μια οικονομικά ανεπτυγμένη χώρα, όταν έχετε χάσει το δικαίωμα της γνώμης; Τι ωφελεί να έχετε Ευρωπαϊκό διαβατήριο, αν η Ευρώπη είναι μια συγκαλυμμένη ολιγαρχία, για να μην πω δικτατορία;

Στις μέρες μας, εναντίον της Χρυσής Αυγής, έχει εφαρμοσθεί μια σκληρότατη αντιδημοκρατική πολιτική. Μια πολιτική που ακυρώνει ελευθερίες, δικαιώματα και την απλή κοινή λογική. Το ίδιο συμβαίνει σε ολόκληρη την Ευρώπη, εναντίον των Εθνικιστών. Διώξεις, συλλήψεις, αστυνομία σκέψης.

Εμείς όμως συνεχίζουμε. Και θα συνεχίσουμε μέχρι την Νίκη. Έχουμε καταλάβει ότι η δύναμη των εχθρών της Αλήθειας είναι τόση, όση η αδυναμία και η ατολμία μας. Και δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω. Θα συνεχίσουμε να μιλάμε για την Εθνική Συνείδηση. Θα συνεχίσουμε να ξεγυμνώνουμε το σάπιο καθεστώς. Να προτείνουμε τον άλλο δρόμο.

Το σύστημα έχει αποτύχει σε όλα τα επίπεδα. Αν δεν είχε, τότε δεν θα λέγαμε όλοι «κάθε πέρσι και καλύτερα». Μας έχουν κυβερνήσει κάθε λογής λαοπλάνοι. Τα ψέματα που μας έχουν πει, έχουν γίνει πλέον ανέκδοτα. Κι όμως. Ο Λαός περιμένει ακόμη κάποιον να τον σώσει. Αλλά όπως λέει ο ποιητής: «Αν ποθείς την λευτεριά σε ξένους μην ελπίζεις Μόνος σου πάρ’ τη αν μπορείς, αλλιώς δεν την αξίζεις».

Πρέπει, τώρα, ως κοινωνία να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Να κάνουμε την αυτοκριτική μας, να πούμε την αλήθεια, για όλους εκείνους που μας παραπλάνησαν ή μας εξαγόρασαν. Και να γυρίσουμε σελίδα. Να συνειδητοποιήσουμε πόσο κρίσιμες είναι οι εποχές για το Έθνος, αλλά και για την ανθρωπότητα.

Είναι η στιγμή της Αλήθειας και του Αγώνα. Δεν είναι κακό να έχουμε παραπλανηθεί από αυτό το τόσο επικίνδυνο σύστημα. Είναι κακό να επιλέγουμε να παραμένουμε παραπλανημένοι. Να αδιαφορούμε για τα ιδανικά του Έθνους, για την υποχρέωσή μας στην κοινωνία και στον εαυτό μας.

Η αλλαγή που απαιτούμε από την κοινωνία, ξεκινάει μέσα μας. Εμείς θα σταματήσουμε να είμαστε θύματα των επαγγελματιών ψευτών και θα γίνουμε κατήγοροι και διώκτες τους. Θα απαιτήσουμε δικαιοσύνη, Τιμή κι Αξιοπρέπεια για το Έθνος μας.

Σε μια συζήτηση που το ανέφερα αυτό, με είπαν ονειροπόλο… Ναι. Είμαι ονειροπόλος. Επιλέγω να ονειρεύομαι όνειρα κι όχι να ζω τον εφιάλτη σας.

Σκεφτείτε: τι έχει γίνει σε αυτή την γη, που δεν έγινε από κάποιον που είχε ένα όνειρο; Τίποτε.

Ονειρεύομαι λοιπόν, την Ελληνική Αρμονία του Λευκού Μάρμαρου. Την περήφανη ματιά του θεϊκού Αχιλλέα.

Ονειρεύομαι μιαν Ελλάδα δίκαιη, ασφαλή, ισορροπημένη.

Ονειρεύομαι μιαν Ευρώπη αδελφών Εθνών, κόντρα σε μιαν Ευρώπη τοκογλύφων.

Και το υλικό των ονείρων μου, είναι φτιαγμένο από την θυσία των δύο νέων συναγωνιστών μου. Από τα κάγκελα της φυλακής του Αρχηγού και όλων των άλλων άδικα φυλακισμένων. Από την παραπονεμένη ματιά των ηλικιωμένων που δούλευαν μια ζωή, για να τους εξαθλιώσει τώρα το σύστημά σας. Τα όνειρά μου είναι φτιαγμένα από ανίκητο υλικό.

Εμείς θα φέρουμε την αλλαγή. Οι άνδρες και οι γυναίκες της Χρυσής Αυγής. Οι Έλληνες θα δείξουμε για άλλη μια φορά τον δρόμο στον άνθρωπο. Γιατί όπως έλεγε ένας μεγάλος «ονειροπόλος», ο Βικτώρ Ουγκώ:

«Ο κόσμος είναι η Ελλάδα που διαστέλλεται».

ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΤΟΣ

(Φ. 148)