Από την σύνταξη

Οι ρυθμοί εξάπλωσης και υλοποίησης των σχεδίων της παγκόσμιας διακυβέρνησης είναι καταιγιστικοί. Τα σύνορα καταλύονται προς τέρψιν των κάποτε υποτιθέμενα αντίπαλων, καπιταλιστών και κομμουνιστών. Όσα επί δεκαετίες εμφανίστηκαν ως πρόοδος και νεωτερισμός αποδεικνύεται τώρα ότι είναι μια θηλιά που χωρίς να το πάρουν είδηση οι μάζες, σφίγγεται γύρω από το λαιμό τους προκαλώντας βασανιστικό θάνατο.

Στον ευρωπαϊκό χώρο, οι υπάλληλοι των ολιγαρχιών του χρήματος σε Βρυξέλλες και Βερολίνο απαιτούν την πλήρη συμμόρφωση με τις εντολές των οικονομικών συμφερόντων που οι δομές τις οποίες έχουν αναπτύξει εξυπηρετώντας ιδιωτικά συμφέροντα έναντι του δημοσίου έχουν αναγάγει σε θεσμούς και θέσφατα.

Η Ελλάδα είναι ένα από τα πεδία εφαρμογής του πειράματος της Νέας Τάξης, το πλέον συμβολικό. Με την επιχειρούμενη υφαρπαγή της περιουσίας του Ελληνικού Στρατού (σελ. 12) επισφραγίζεται η εθνική προδοσία των κυβερνήσεων του μνημονιακού τόξου, και η ηθική κατάπτωση της στρατιωτικής ηγεσίας. Αφού άφησε αυτούς που τάχθηκε να διοικεί, να εξευτελίζονται από τις αστράτευτες πολιτικές ηγεσίες, η άκαπνη στρατιωτική ηγεσία μπορεί τώρα να παραχωρήσει ελαφρά τη καρδία και την οικονομική πτέρυγα των καθηκόντων της. Άλλωστε η μόνη διαφωνία της εκφράζεται με το να αναμασά τις περικοπές των προνομίων της, αντί να εξεγείρεται από την καταστρατήγηση της εθνικής μας ανεξαρτησίας, και την καταπάτηση της στρατιωτικής της τιμής.

Οι ΗΠΑ, αντίπαλος και ανταγωνιστής και ταυτόχρονα εργοδότης των ευρωπαίων ηγεμόνων των Βρυξελλών, επιβάλλει με τον πλέον ευθύ τρόπο τις επιδιώξεις της στο κρίσιμο θέμα της TTIP (σελ 3). Τώρα που Monsanto και Bayer ετοιμάζονται να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να κατασπαράξουν τους ευρωπαίους αγρότες, να φάνε τις σάρκες των ευρωπαϊκών λαών και να καταστρέψουν χιλιετίες φυσικής εξέλιξης, η λαϊκή αντίσταση είναι η μοναδική απάντηση.

Η εφημερίδα μας, πρώτη και μόνη για πολύ καιρό αναμόχλευσε το ζήτημα και έφερε στην προσοχή των αναγνωστών της ένα θέμα το οποίο θα έπρεπε να πρωταγωνιστεί στις ανησυχίες των πολιτών. Η οικολογία δεν μπορεί να αφεθεί να είναι προνομιακός χώρος μιας Αριστεράς και ενός καπιταλιστικού συστήματος χρηματοδότησής της, που δεν έχουν κανέναν σεβασμό για την γη των πατέρων μας.

Ειρήνη Δημοπούλου – Παππά

(Φ. 149) 

Advertisements