Oι Γερμανοί αρπάζουν τις ελληνικές επιδοτήσεις

Χωρίς τίτλο.jpg

Με όχημα την τράπεζα ProCredit, οι Γερμανοί ετοιμάζονται να καρπωθούν το σύνολο των ευρωπαϊκών κονδυλίων που προορίζονται για την χώρα μας, ως ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Μέσω αυτής, που ήδη ανακοίνωσε το άνοιγμα τριών υποκαταστημάτων στην Θεσσαλονίκη, θα διοχετευθεί «ζεστό» κοινοτικό χρήμα στις εκατοντάδες γερμανικές επιχειρήσεις που θα μεταναστεύσουν στην Βόρεια Ελλάδα και όχι μόνο.

Η κάθοδος των γερμανικών Μικρομεσαίων Μεταποιητικών Επιχειρήσεων θεωρείται δεδομένη καθώς στην χώρα τους, λόγω του ισχύοντος νομικού και φορολογικού καθεστώτος, δεν δικαιούνται επιδοτήσεις από τα Ευρωπαϊκά ταμεία, οι οποίες στο σύνολό τους δίνονται στα φτωχότερα κράτη – μέλη της Ε.Ε.

Η εγκατάστασή τους στην χώρα μας θα αποφέρει σ’ αυτές γενναία χρηματοδότηση των «επενδυτικών» σχεδίων τους, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν την επέκταση των δραστηριοτήτων τους πέραν της λειτουργίας μικρών εργοστασίων μεταποίησης και στους τομείς της αγροτικής παραγωγής, της κτηνοτροφίας και της βιοκαλλιέργειας.

Φυσικά τα χρήματα αυτά θα τα στερήσουν από εγχώριες επιχειρήσεις, οι οποίες εξαιτίας της έλλειψης ρευστότητας, των capital controls, της υπερφορολόγησης και της δραματικής πτώσης του τζίρου, ήλπιζαν στην κοινοτική βοήθεια, προκειμένου να αποφύγουν το λουκέτο ή την μετανάστευσή τους στις όμορες Βαλκανικές χώρες με πολύ ευνοϊκότερο φορολογικό καθεστώς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κύριος μέτοχος της ProCredit Bank είναι η κορυφαία γερμανική τράπεζα επενδύσεων KFW, που είναι ημικρατική και ελέγχεται πλήρως από την κυβέρνηση του Βερολίνου.

Το ενδιαφέρον είναι ότι στο καταστατικό της, εκτός από την ενίσχυση των γερμανικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, υπάρχει πρόβλεψη για χρηματοδότηση επενδύσεων σε αναπτυσσόμενες χώρες ή κράτη που βρίσκονται σε μεταβατικό στάδιο όπως η Ελλάδα.

Στο μετοχικό κεφάλαιό της συμμετέχει και ο αμερικανικός όμιλος ΤΙΑΑ-CREF, που παρέχει χρηματοοικονομικές υπηρεσίες στους τομείς των συντάξεων και των ασφαλίσεων και διαχειρίζεται ενεργητικό με αξία που υπερβαίνει τα 564 δισ. δολάρια.

Η συγκεκριμένη εταιρεία προσπαθεί εδώ και χρόνια να αποκτήσει προσβάσεις στο ευρωπαϊκό σύστημα ασφάλισης και παροχής ιατροφαρμακευτικών υπηρεσιών, εφαρμόζοντας την αρχή «έχεις περίθαλψη και σύνταξη αναλόγως των εισφορών που καταβάλλεις». Σε περίπτωση που, όπως έχει συμβεί αρκετές φορές στις ΗΠΑ, κάποιος υπερβεί το πλαφόν που του έχει ορισθεί, είναι υποχρεωμένος να πληρώσει το υπόλοιπο από την τσέπη του.

Πάντως, η μεταφορά των γερμανικών Μικρομεσαίων Μεταποιητικών Επιχειρήσεων στην χώρα μας γίνεται και για ένα άλλο λόγο, που είναι η αφθονία εργατικών χεριών, λόγω της ύπαρξης εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών.

Οι τελευταίοι θα χρησιμοποιηθούν ως φτηνό εργατικό δυναμικό, με αποτέλεσμα πολλά κονδύλια που προορίζονται για την μερική ανακούφιση των οικονομικά ασθενέστερων Ελλήνων πολιτών, να κατευθύνονται στους λαθρομετανάστες και τις οικογένειές τους.

Και είναι μόνο η αρχή, πριν η Ελλάδα μετατραπεί σε γεωργοκτηνοτροφική αποικία των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων Ευρώπης και ΗΠΑ.

(Φ. 149) 

 

 

Advertisements