Από την σύνταξη

tafos-aristoteli-1-810x445.jpg

Λες και η Ελληνική Γη αποφάσισε να ξεκαθαρίσει τα πράγματα για λογαριασμό των Ελλήνων, λες και γεννά φως ως αντίδοτο στην απελπισία και το σκοτάδι που απλώνουν οι μισέλληνες, έλληνες και ξένοι, πάνω στο χώμα της, έχει εδώ και δυο χρόνια δώσει στους μύστες της αρχαιολόγους δυο θαυμαστά σημάδια, δυο ηχηρά «παρών» παιδιών της που έφυγαν για τους τόπους των Μακάρων δαφνοστεφανωμένα, την ώρα που οι σύγχρονοι απόγονοί τους παραδίδουν τα κλειδιά της πόλης, επίορκοι και ντροπιασμένοι. Και δεν είναι σημάδια κάποιων αγνώστων, που θα άφηναν αδιάφορους τους πολλούς, μα σημάδια ικανά να κάνουν να ανατριχιάσουν κι εκείνοι που περιφέρουν τα άψυχα σαρκία τους στους ναούς όπου κατευνάζονται και αδρανοποιούνται οι νοητικές λειτουργίες του ανθρώπου.

Πρώτα ο Στρατηλάτης και τώρα ο Δάσκαλός του, έρχονται να θυμίσουν ποιοι κάποτε ήμασταν, και πως, πάλι δικά μας θάναι.

Και γίνεται αυτό στην Μακεδονία και την Θράκη μας, το βορεινό σύνορο της Πατρίδας που βιάζονται οι ηττοπαθείς, οι προσκυνημένοι και οι πουλημένοι, να αποδιώξουν, σαν παιδί που δεν το θέλουν, σαν γονιό που τον βαρέθηκαν, ξένο να χαθεί, ξένο να ξεχαστεί.

Στο φύλλο αυτό του ΕΜΠΡΟΣ αναφερόμαστε στα σχέδια της Ευρώπης των Μέρκελ-Σόιμπλε-Σουλτς για την Θράκη, για την εγκατάσταση των εποικιστών εκεί όπου θα εγκατασταθούν και οι γερμανικές, βορειοευρωπαϊκές, πολυεθνικές βιομηχανίες, στις  ΕΟΖ που ήδη ετοιμάζονται. Το ρεπορτάζ του ΕΜΠΡΟΣ επιβεβαιώνεται  για άλλη μια φορά πλήρως, με την διαφορά ότι εμείς δεν υιοθετούμε  πηχυαίους τίτλους άνευ αντικρύσματος, αλλά προτείνουμε λύσεις, προτείνουμε αγώνα, δείχνουμε την διέξοδο.

Δώστε βάση σε αυτά που γράφει το ΕΜΠΡΟΣ και αγωνιστείτε μαζί μας.

Τώρα που ήρθε η ώρα να εγκατασταθούν οι πολυεθνικές στην Μακεδονία και την Θράκη, ξεκλείδωσε και η επίσκεψη Πούτιν που δηλώνει κι αυτός παρών,  ενώ οι Αμερικανοευρωπαίοι έχουν βάλει κάτω τα λάφυρα και τα μοιράζονται μεταξύ τους. Θα βάλει η επίσκεψή του μια παύση στις αυθαιρεσίες;

Το άλλο μεγάλο θέμα των ημερών είναι βεβαίως το νέο μνημόνιο που πέρασε όπως ήταν αναμενόμενο από την Βουλή των δημοκρατικών ξόανων.  Κάποιοι από τους 153 Εφιάλτες και όσοι σκέφτονται και πράττουν σαν αυτούς από την ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τα λοιπά υπολείμματα του «συνταγματικού τόξου», έχουν μάλιστα το θράσος να αποκηρύσσουν την επομένη κιόλας της ψηφοφορίας τα όσα οι ίδιοι ψήφισαν την προηγουμένη.

Και ανάμεσα σε όλους αυτούς, τους επαγγελματίες της πολιτικής απάτης, μια επαγγελματίας της υποκριτικής αποκάλυψε το πώς σκέφτονται και τι συζητούν μεταξύ τους οι επαγγελματίες Αριστεροί σαν και του λόγου της:

Εδώ οι Έλληνες πέρασαν 400 χρόνια με τους Τούρκους, δεν θα περάσουν 99 με τους Ευρωπαίους;

Γιατί εμείς ούτως ή άλλως δεν θα υπάρχουμε. «Φάγωμεν, πίωμεν, αύριον γαρ αποθνήσκομεν», θα μπορούσε να προσθέσει.

Με αυτό το σκεπτικό κυβέρνησαν, δανείστηκαν, διόρισαν, υποθήκευσαν. Με αυτό το σκεπτικό ξεπουλούν, παραδίδουν, ψηφίζουν, υπογράφουν.

Δεν θα μπορούσε να υπάρξει μεγαλύτερη διάσταση από αυτήν ανάμεσα σε αυτούς και τον τελευταίο Αυτοκράτορα του οποίου την μνήμη τιμούμε αύριο, όχι με θρήνους και μνημόσυνα, αλλά με το ίδιο τίμημα που ζητά από τους Ελληνες η Ιστορία: Με αγώνα ως την δικαίωση των Πεπρωμένων μας.

Ειρήνη Δημοπούλου – Παππά

(Φ. 151) 

Advertisements