Από την σύνταξη

Στην Ευρώπη πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες δυο διεθνείς συναντήσεις: Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου και η συνεδρίαση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ. Με σεβασμό στον τρόπο που επιλέγει κανείς να αθληθεί, και με επιφύλαξη για τον τρόπο που του επιβάλλεται να σκοτώσει τον χρόνο του, θα πω πως η σημασία τους είναι αντίστροφη της δημοσιότητας που απολαμβάνουν.

Στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας μας δημοσιεύονται τα σημαντικότερα αυτών που έχουν γίνει γνωστά αναφορικά με τα πρόσωπα που θα συμμετάσχουν στην φετινή συνάντηση και τα θέματα που θα συζητηθούν. Ανάμεσα στους εκλεκτούς θα είναι ο πρόεδρος της ΝΔ Κούλης Μητσοτάκης ο οποίος θα καταθέσει προσωπικώς τα διαπιστευτήριά του και αναλόγως της στάσεώς του θα πάρει και το χρίσμα ώστε να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός.

«Βάπτισμα πυρός απέναντι στην αφρόκρεμα της πολιτικής, οικονομικής και επιχειρηματικής ελίτ», «ο μοναδικός Έλληνας πολιτικός που έχει προσκληθεί» είναι δυο από τα σχόλια των μνημονιακών ΜΜΕ που λιβανίζουν οποιονδήποτε διαθέτει αρκετή εξουσία, ώστε να γίνει πιθανός χρηματοδότης δικός τους και των πολιτικών τους προϊσταμένων.

Και για τους αντιφρονούντες; Υπάρχουν διάφορα μέσα, συκοφαντίες, ύβρεις, διώξεις, φυλακίσεις, δολοφονίες. Μια που είπαμε για δίκες, η δίκη της Χρυσής Αυγής ξαναπήρε εμπρός, κατόπιν εξωθεσμικών αλλά και κυβερνητικών παρεμβάσεων, αλλά κυρίως με την επιβεβαίωση, τούτη την φορά από τα πλέον αρμόδια χείλη, για παρεμβάσεις στους δικαστές. Οσο για τις δολοφονίες, ο αιφνίδιος θάνατος του Ιταλού ευρωβουλευτή Gianluco Buonanno, πατριώτη, Φιλέλληνα και φίλου της Χρυσής Αυγής, λίγες μέρες μετά την αντιπαράθεσή του με τον Κομισάριο για την Μετανάστευση Αβραμόπουλο, προκαλεί πολλά ερωτηματικά. Ηταν ένας πραγματικός πατριώτης, θαρραλέος, χαρισματικός και αληθινός. Gianluca, για την Ευρώπη μας!

Λίγες μέρες μετά, σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα κάηκε ζωντανός όπως λέγεται ένας  εκδότης Ελληνικής εφημερίδος που έκανε πολλούς αξιότιμους πολιτικούς του φίλους να χάσουν τον ύπνο τους με τις φερόμενες συναλλαγές τους που αποκαλύφθηκαν.

Και μια που μιλάμε για φωτιές, και το καλοκαίρι είναι εδώ, ας φροντίσει τουλάχιστον η πολιτεία να μην καούν ούτε δάση, ούτε συμπολίτες μας αλλά ούτε και Πυροσβέστες. Ποιος άλλωστε εμίρης θα έρθει στην Ελλάδα να αγοράσει έρημη γη;

Κλείνοντας αυτό το σημείωμα, θέλω να αναφερθώ σε μιαν ανάρτηση που έκανε στο Twitter, ο καθηγητής Ιστορίας του πανεπιστημίου «Adnan Mederes» του Αϊδινίου (η αρχαιοελληνική πόλη Τράλλεις), Erbay Bardakcioglu, με αφορμή την επέτειο της Αλώσεως: «Σήμερα είναι η επέτειος της εισβολής στην Κωνσταντινούπολη, την πρωτεύουσα της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, ενός μεγαλοπρεπούς πολιτισμού, από μια φυλή βάρβαρων και φανατικών».

Λίγο αργότερα αφού διατάχθηκε πειθαρχική εξέταση για την ανάρτησή του με εντολή του Πρύτανη του πανεπιστημίου, ανασκεύασε και ζήτησε συγγνώμη. όπως συνηθίζεται. Θέλει τόλμη η ελευθερία του λόγου.

Σημειώνω όμως εδώ την απάντηση στο ίδιο μέσο, του Πρύτανη του πανεπιστημίου, Cavit Bircan:

«Μετά τους ακαδημαϊκούς- λάτρεις της τρομοκρατίας τώρα έχουμε και ακαδημαϊκούς λάτρεις του Βυζαντίου. Τους ενημερώνουμε πως οι γιοί του Όρους Χίρα [το όρος όπου σύμφωνα με την ισλαμική παράδοση ο Μωάμεθ έγινε μάρτυρας της πρώτης αποκάλυψης από τον Αλλάχ] σίγουρα θα νικήσουν για μια ακόμη φορά τους γιους του Ολύμπου».

Για αυτό το τελευταίο είμαι σίγουρη πως θα αλλάξει γνώμη.

Ειρήνη Δημοπούλου – Παππά

(Φ. 153) 

Advertisements